Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak utáhnout pevnou osu

Od: jubatus® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Potřeboval bych poradit s tím, jak utáhnout pevnou osu na zadním kole u kola. Po našroubování pevné osy do matice mi i po zaklopení páčky zůstane malá vůle ..zatím to řeším asi 1 mmm pryžovou podložkou.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A já bych potřeboval přesnější popis toho co potřebuješ, tak abych to pochopil.

Pevná osa na zadním kole?

Po zašroubování pevné osy do matice?

Zaklopení páčky a zůstane vůle?

Buď máš špatnou tu osu - je moc dlouhá a dotáhne se na dno matice. Nebo máš špatnou matici, která k té ose nepatří. Každopádně nechápu jak můžeš jezdit na kole, kde máš něco podložené pryžovou podložkou.

hodnocení

Jedná se o shimano.Kolo jsem takto koupil a hned při první vyjíždce jsem píchl. A po výměně duše jsem zjistil, že to bez nějaké podložky prostě nelze dotáhnout. Když jsem pak volal pánovi co mit o prodal, tak tvrdil, že to chce trošku cvik a prý to dotáhnout jde..ale já absolutně nevím jak...jsem prostě na konci závitu a stále zůstává vůle...
Jak utáhnout pevnou osu
Jak utáhnout pevnou osu #2

hodnocení

1x

Je to divné, tak krátký závit, ale budiž. Takže buď trochu prodloužit závit, raději v servisu, nebo tedy podložku, ale kovovou, rozhodně ne gumovou, to je nesmysl zavánějícím možným držkopádem.

asd1

Jak chceš prodlužovat zápich když tam je zápich? *zed*

Obecně jedině kovovou podložku, spíš ale nutno vidět celé - jaký problém tam vlastně je...

hodnocení

0x

Bylo by dobré říct, jako pevnou osu máte. On to totiž každý výrobce může mít jinak. Např. prevná osa Rock Shox co mám na kole má malý imbus šroub..a tím se seřizuje vůle páky vyhazováku.

hodnocení

Jedná se o shimano.Kolo jsem takto koupil a hned při první vyjíždce jsem píchl. A po výměně duše jsem zjistil, že to bez nějaké podložky prostě nelze dotáhnout. Když jsem pak volal pánovi co mit o prodal, tak tvrdil, že to chce trošku cvik a prý to dotáhnout jde..ale já absolutně nevím jak...jsem prostě na konci závitu a stále zůstává vůle...

Jak utáhnout pevnou osu #3
Jak utáhnout pevnou osu #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pevná osa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]