Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít cvičit doma

Od: clovek* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Chtěl bych začít cvičit doma, chtěl bych nabrat nějakou svalovou hmotu. Jsem celkem hubený a prostě nechci to vyplnit tukem, ale něčím kvalitním :D. Nechci ale chodit do fitka a nemám žádné znalosti, tak se ptám tady na poradně. Doporučil by mi někdo cvičení na celé tělo, v podstatě s domácím vybavením? (mám možnost si něco málo vyrobit, ale úplně celé fitko si nepostavím :D ).
Mám 200cm, 80kg, Možná zbytečně uvádím, ale tak třeba se to nějak zohledňuje.
Děkuji moc za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Obvykle se radi začít cvičit s vlastní váhou. Já bych přidal dvě jednoruční činky a dva roky fitko určitě nepotřebuješ, abys dosahnul pěkného výsledku. Nepodceňuj stravu, ta je stejně důležitá jako poctivé cvičení do selhání.

hodnocení

1x
Svaly mít nechci, takže mi šlo zejména o lepší kondici, a zlepšení fyzické i psychické rovnováhy. V zimě mi chyběl pohyb.
Chtěla jsem malou domácí posilovnu. Největší dřinu, co jsem na stroji zažila, nabízí posilovací stroj Ab generator ( jiný název je Ab lifter easy). Ten člověka i nutí držet úžasně rovná záda i ramena při cvicení. Druhý jsem chtěla Total gym 1000, ten ale zabere víc místa. Další byl rotoped. Mám je levně z bazaru. Nahradily mi celou posilovnu.
Pokud by šlo o fyzičku a zpevňování svalů, tak mi i pomáhala z jógy sestava Pozdrav slunci. Ta pomáhá zvýšit obranyschopnost a úžasně protáhne svaly. Cvičila jsem verzi co jeden cvik, to jeden nádech nebo výdech. V józe jsem objevila víc cviků, které mne oslovily, i ty využívají cvičení s vlastní vahou.
Při cvičení vždycky platí, že pokud se tělo přetíží hlavně předozadnimi cviky, tak začnou naopak záda ze cvičení bolet. Musí se cvičit i do stran pro uvolnění zad.

motak
hodnocení

0x
Zkus TRX, klidně tuhle verzi z decathlou, za ty peníze paráda decathlon.cz/...
Cviku je plny YouTube, popř jsou i appky do mobilu.

adell*
hodnocení

0x
Skús najst osobneho trenera, on by Ta mal vsetko podstatne naucit, cviky, jedlo, cvicebný plán. Zas to vela nestojí na jeden mesiac, stretli by ste sa povedzme dva tri razy za tejden, je to ich prace, ale kvalitniho. Jo a v posilovne je dobre, jenom to stoji peníze, co zas muze clovek cvicit aj dom. Ja bych skusila toho trenera, nebo trenerku na mesic. Treba mu povedat co chces vedet a za kolik. Ode mne zobral 1600 za mesic, tri razy tejdne, naucil ma cvicit a vsechno mi vysvetlil, pak ma chytnul za zadek a mal blbou poznamku tak sem nastvana doted.:D hajzl jeden. Mne naucil kuprikladu dobry cvik na lytka, tusim sa vola 21 tka. Taky te nauci natahovaci protahovaci cviky, co je dulezite.

hodnocení

0x

Zdravím. Za sebe mohu doporučit začít s vlastní váhou. K tomu je úžasná aplikace, viz link níže. Sedm minut denně opravdu stačí na to, abyste se brzy dostal do kondice.

app: play.google.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]