Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolo - dres bez přilby

Od: gustav odpovědí: 9 změna:
Mám takový, pro někoho asi hloupý, dotaz. Jezdím na kole (rekreačně) a oblékám se na kolo do cyklistického dresu, ale přestal jsem nosit helmu, protože mě z ní vždy už při jízdě začne svědit pokožka hlavy, vlasy mám vždy zpocené...- prostě je pro mě mnohem příjemnější jezdit bez ní. Pár lidí mělo ale narážky, proč nenosím helmu, že je to směšné, když mám dres a jezdím bez helmy. Já si to ale nemyslím a nechápu, co je komu do toho, proč by to mělo být směšné. Jaký máte názor vy? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Tím směšné asi ostatní myslí to, že nemáte základní vybavení - helmu, ale extra vybavení jako dres ano. I když jezdíte rekreačně, tak můžete jednou toho, že jste helmu neměl litovat. Určitě se ve vybavení na kolo vyznáte, tak se podívejte po nějaké helmě s lepším větráním. Zpocený jste stejně trochu i bez helmy, ne?

motak
hodnocení

3x
Když nechápeš co je komu do toho,proc se ptáš dalších lidí na názor?

liska5
hodnocení

2x

Přilba není pro parádu. Nevím, co máte za helmu, ale ta cyklistická propouští vzduch. Musíte si ji lépe seštelovat, upravit to vnitřní polstrování. Bývá na suchý zip. Pak jestli jste vlasatej, tak se nechte ostřihat. I když takovej Sagan má hustý háro a nebrečí.

hodnocení

2x

Směšné to není, nerozumné ano.

hodnocení

1x
Takto asi..
Je to JEN a POUZE vaše věc..
A tím bych bez dalšího komentáře skončil.

nikdo*
hodnocení

0x

Vykašlete se na ně. Co je komu do toho? Co nutí některé neustále okřikovat druhé? Kde berou drzost, se neustále do druhých montovat a vnucovat jim svou představu života?

muz
hodnocení

0x

Já na to mám názor takový, že když vidím cyklistu bez helmy tak si řeknu "blázen - proč riskuje". Jestli je směšný, sluší mu to víc nebo míň mě teda nenapadne. Naštěstí těch lidí bez helem na kole potkávám stále méně, spíše to jsou výjimky. Já už si neumím představit vyjet na kolo bez helmy, je to to nejmenší co pro svou ochranu mohu udělat. S pocením ani horkem výrazný problém nemám ani když jedu celý den na slunci. Možná zkusit lépe odvětávanou helmu?

hodnocení

0x
Lidi bych neřešil, je jen vaše věc nemít zcela zásadní ochranu na kole. Zkoušel jste pod helmu kvalitní šátek? Dost to pomáhá, i výstelka helmy méně trpí agresivním potem. Pravda Sandokan s hárem po ramena se bude potit vždy. Znám osobně pár lidí, kteří měli nehodu a bez helmy by z nich byl minimálně (jak bylo zmíněno v komedii Bláznivá střela) - uslintaný debil.

asd1
hodnocení

0x

Coby, je to tvoje hlava, tak si jezdi jak chceš. Ale to pocení - dřív se na to vymlouvali cyklisti že v přilbě se potí, přitom jezdili v kšiltovce v který se hlava potí 10x víc... Dnešní přilby větrají dobře a spíš na slunci se hlava potí víc (polystyren izoluje - slunce nepraží přímo na palici). Že by se mi palice v přilbě potila víc než bez ní nepozoruju, přijde mi to nastejno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]