Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit, jezdím na kole do práce, je to asi 45 minut protože musím jet podél řeky až k mostu přes řeku, kde první nejbližší most je 4 km, a od mostu se vracím vlastně zase nazpět dalších cca 5 km.
Kdybych mohl nějak v určitém místě přebrodit řeku, zkrátilo by mi to cestu každý den zhruba na třetinu, viz obrázek. Máte někdo nějaké nápady jak by to šlo udělat? Řeka je v tom místě šiřoká cca 20m.
Aby byly nohy v suchu, pořidte si vysoké rybářské boty, tzv. "broďáky" a najděte brod. Kolo ponesete. Až budou tát ledy, tak to bude problém.
Právě že mám špatné koleno, a tak bych si rád nějaké ty kilometry ušetřil. Řidičský průkaz nemám.
Jezdila jsem do práce nejprve na kole /10 km jedna cesta/, později jsem si pořídila starší babetu. A to už to frčelo.
Takže za mě nějakého skútříka, či jiné malé motorové vozítko. Líbil by se mi Stadion nebo Pařez, ale ty už dneska jistě neseženete, to už je historie. Jaga.
Bude to rychlejší a nemusíte se převážet přes řeku. Kdyby byl třeba po deštích silný proud, stejně by to nešlo.
Obraťte se na místního faráře. Třeba Vám zprostředkuje kontakt s někým, kdo dokázal suchou nohou přejít mnohem širší řeku už před cca 2000 lety.
berger - No vidíte to ! To mi docela ušlo. Pak ovšem nechápu, proč se na to ptá tady, když to mají v rodině
.
Promiňte, že neradím, ale dosti mě udivuje, že 9km dáte za 45min (tzn 12km/hod), což je průměrná rychlost při běhání u lehce až středně trénovaných jedinců. Udává se, že běžná rychlost jízdy na kole je 20-25km/hod a jelikož jezdíte předpokládám denně, tak byste měl být schopný jet v průměru 25-30km/hod samozřejmě v závislosti na terénu. Nebo vám těch 45min zabere komplet tam i zpět?
Samozřejmě také záleží na věku, ale předpokládám, že když s kolem chcete brodit řeku, tak vám zřejmě 70 nebude.
Já bych to asi také vyřešil spíše pořízením nějakého skútříku případně elektrokolem, tzn 10-15tis max pokud chcete šetřit.
Ano, a když už jsme u té drtivé matimatické logiky, tak můj táta jezdí do práce autem, je to 6km a ráno mu cesta trvá někdy i 30 minut. TEN MÁ ALE POMALÉ AUTO, CO? )
A ještě jedna taková zajímavost, asi před rokem mě na ulici zastavila jedna paní a ptala se jak je to nejrychlají na hlavní nádraží. Řekl jsem jí že nejrychleji je to vzdušnou čarou, ale ani mi nepoděkovala. To sou dneska lidi..
A jel jsi někdy na kole? Asi takhle: křižovatky, semafory, přechody, nadjezdy, podjezdy, značky "cyklisto sesedni z kola", kočičí hlavy & špatné koleno
To všechno cyklistovi brání dosáhnout průměrné rychlosti kterou uvádíš
No bydlím v Praze, kde bych to zpomalení jakžtakž očekával, ale jestli máte nejbližší most 4-5 km daleko a máte v úmyslu se brodit řekou, tak bych úplně městký provoz neočekával, tak mi neříkejte, že každých 100-200m stojíte na semaforech. A pokud máte špatné koleno, tak brodit se řekou mi nepříjde jako úplně dobrý nápad
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.