Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dostat suchou nohou přes řeku

Od: moses odpovědí: 28 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit, jezdím na kole do práce, je to asi 45 minut protože musím jet podél řeky až k mostu přes řeku, kde první nejbližší most je 4 km, a od mostu se vracím vlastně zase nazpět dalších cca 5 km.

Kdybych mohl nějak v určitém místě přebrodit řeku, zkrátilo by mi to cestu každý den zhruba na třetinu, viz obrázek. Máte někdo nějaké nápady jak by to šlo udělat? Řeka je v tom místě šiřoká cca 20m.

Jak se dostat suchou nohou přes řeku

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

podívat se na pohádku Honza málem králem tam to Jirka Korn umí na halapartně*smich*

20 m, s kolem na zadech, hned mu idem volat, ci to zvladne :)

hodnocení

3x

Aby byly nohy v suchu, pořidte si vysoké rybářské boty, tzv. "broďáky" a najděte brod. Kolo ponesete. Až budou tát ledy, tak to bude problém.

Až budou tát ledy,může skákat ze kry na kru až na druhý břeh.

hodnocení

2x
Dokud můžete, jezdete na kole. Skútr si pořiďte jedině na špatné počasí. Kolo je pro vás velmi zdravotně přínosné. Máte pravidelný pohyb a podporujete tím své zdraví.
doplněno 18.07.20 08:55: Tak bez řidičáku elektrické kolo. Řidičák není třeba.
moses
hodnocení

Právě že mám špatné koleno, a tak bych si rád nějaké ty kilometry ušetřil. Řidičský průkaz nemám.

Nevím jak špatné to koleno máte, ale jízda na kole je kolenům obecně prospěšná.
Elektrokolo je fajn, ale ten pohyb kolene tam bude pořád, není to babeta, je třeba šlapat. Ale zátěž na kloub už bude minimální.
Možná jsou i elektrokola, kde stálé šlapání nutné není, ale v tom odborník nejsem.

hodnocení

1x

To je stejně hloupý dotaz, jako se zeptat, jak vyskočit z letadla bez padáku. Loďka je samozřejmě nejjednodušší řešení. Pak jsou i jiná, ale ta by byla stejně časově náročná, jako to objet. Třeba oblíct neopren se šnorchlem a podobně...

hodnocení

1x
Přidělat na kolo dva plováky a hnací koleso - obojživelne kolo

Jo a než to přepluje směšným stylem Pat a Mat, tak je v nejlepším u mostu, nebo v nejhorším na druhé straně (nevím, kam teče proud).

hodnocení

1x

Jezdila jsem do práce nejprve na kole /10 km jedna cesta/, později jsem si pořídila starší babetu. A to už to frčelo.

Takže za mě nějakého skútříka, či jiné malé motorové vozítko. Líbil by se mi Stadion nebo Pařez, ale ty už dneska jistě neseženete, to už je historie. Jaga.

Bude to rychlejší a nemusíte se převážet přes řeku. Kdyby byl třeba po deštích silný proud, stejně by to nešlo.

hodnocení

1x

Obraťte se na místního faráře. Třeba Vám zprostředkuje kontakt s někým, kdo dokázal suchou nohou přejít mnohem širší řeku už před cca 2000 lety. ;)

doplněno 24.07.20 12:02:

berger - No vidíte to *sok*! To mi docela ušlo. Pak ovšem nechápu, proč se na to ptá tady, když to mají v rodině :-D.

berger*

Faráře nee,to chce Národní středisko pro atmosférický výzkum v Coloradu. Tam,tuším,nasimulovali,jak to bylo. Moře nebylo moře,ale laguna a chtělo to mimo jiné vítr přes sto kiláků za hodinu...*smich*

berger*

Teď koukám na nick,Mojžíš - Moses jedno je,ne? Magdone,Vy jste ho odkázal na předka?*smich*

hodnocení

0x

Koupit si loďku/člun/domluvit se s někým, kdo má loďku, na převozu. Nalevo v obrázku cesta není, jak ta řeka pokračuje vlevo?

hodnocení

0x
Jak by to šlo udělat, v určitém místě přebrodit řeku?
Vzít kolo na ramena,vkročit do vody a doufat, že tam není vody nad hlavu.
Jiný způsob brodění neznám.

julie*
hodnocení

0x
Vzit dve lana a na obou brezich upevnit na stromech a kladku, k tomu se pripnout na sedacce a ject na jeden breh. Zpet na vychozi breh se pritahovat pomoci druheho lana. Kdysi jsem to nad jednou rekou videla, ale pouze jednosmerne. A pokud je tam porost - nebude zalobce, nebude soudce. Kdo vi, co na to povodi...

kubaa
hodnocení

0x

Promiňte, že neradím, ale dosti mě udivuje, že 9km dáte za 45min (tzn 12km/hod), což je průměrná rychlost při běhání u lehce až středně trénovaných jedinců. Udává se, že běžná rychlost jízdy na kole je 20-25km/hod a jelikož jezdíte předpokládám denně, tak byste měl být schopný jet v průměru 25-30km/hod samozřejmě v závislosti na terénu. Nebo vám těch 45min zabere komplet tam i zpět?

Samozřejmě také záleží na věku, ale předpokládám, že když s kolem chcete brodit řeku, tak vám zřejmě 70 nebude.

Já bych to asi také vyřešil spíše pořízením nějakého skútříku případně elektrokolem, tzn 10-15tis max pokud chcete šetřit.

moses

Ano, a když už jsme u té drtivé matimatické logiky, tak můj táta jezdí do práce autem, je to 6km a ráno mu cesta trvá někdy i 30 minut. TEN MÁ ALE POMALÉ AUTO, CO? :))

A ještě jedna taková zajímavost, asi před rokem mě na ulici zastavila jedna paní a ptala se jak je to nejrychlají na hlavní nádraží. Řekl jsem jí že nejrychleji je to vzdušnou čarou, ale ani mi nepoděkovala. To sou dneska lidi..

kubaa

Tak když je dopravní zácpa tak na tom kole ty auta snad normálně objedete ne? :D

moses

A jel jsi někdy na kole? Asi takhle: křižovatky, semafory, přechody, nadjezdy, podjezdy, značky "cyklisto sesedni z kola", kočičí hlavy & špatné koleno

To všechno cyklistovi brání dosáhnout průměrné rychlosti kterou uvádíš ;)

kubaa

No bydlím v Praze, kde bych to zpomalení jakžtakž očekával, ale jestli máte nejbližší most 4-5 km daleko a máte v úmyslu se brodit řekou, tak bych úplně městký provoz neočekával, tak mi neříkejte, že každých 100-200m stojíte na semaforech. A pokud máte špatné koleno, tak brodit se řekou mi nepříjde jako úplně dobrý nápad :)

hm*
hodnocení

0x

Na vymýšlení, jak přeskočit řeku, bych se vyprdnul. Neuvádíš cenu, jakou jsi ochoten na to věnovat, tak bych poradil elektroskútr nebo elektrokolo.

moses

Takhle, dát do toho nechci samozřejmě nic :) nebo co nejméně.

host
hodnocení

0x

Pramice - zakotvit u břehu, při cestě do práce naložit kolo, převeslovat na druhou stranu, ukotvit a totéž při cestě zpátky. A je to.

Nebo počkat, až řeka zamrzne.:)

moses

To by myslím fungovalo možná tak pár dní, než by mi ji někdo ukradl.

asd1
hodnocení

0x

20m už je dost na lávku z dvou kmenů... = přívoz nebo lanovka - lano a "vozejček" Akorát je otázka jak dlouho to tam vydrží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]