Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém, když jedu na kole něco mi nepříjemně povrzává když šlapu, myslel jsem si že je to v oblasti pedálu ale není, jelikož když jsem přestal šlapat a vrtěl se vrzalo to, je to v oblati trubky od sedla, namazel jsem ji vazelínou ale pořád to dělá jak to spravit?
Druhá vada co mě štve, že mi něco cinká v pravé páčce která je od brzdy a přehazovačky, za boha nemohu přijít na to co to je? Poradil by mi prosím někdo kdo má podobnou zkušenost?
Děkuji
Treba vzit trupku i se sedlem ven z ramu ocistit ji nejlpee mokrym hadrikem pak ocistit mokrym hadrikem i vnitrni trupku ramu co nejdukladneji pote vzit vazelinu namazat s ni tu sedatkovou tyc, tak zlehynka otrit hadrikem aby tam bylo minimum vazeliny ale aby tam nejaka byla a dat zpet...vrze to kvuli pisku aprachu v meznich prostorech.
V prehazce cinka bud vnitrni povoleny sroubek nebo vychechlane lanko nebo koncovka lanka ve vychcechlanem drzacku, coz by mohla opravit vymena lanka za nove ale taky ne, chtelo by to nejlepe foto te prehazky nebo napsat aspon typ, ale foto je lepsi...jinak podle stari te prehazky ji asi bude treba trochu kuchnout...
Sorac za chyby.
S pozdravem Adam.
Dost často vrže přímo sedlo, zvuk se roznáší rámem a není snadné určit odkud vychází. Od spodu sedla jsou takové lyžiny, za které je sedlo přišroubováno k sedlovce. Já bych zkusil prostříknout olejíčkem přechod mezi lyžinami a sedlem. Bývá to něco jako nálitek umělé hmoty na tyčce a je třeba dostat trošku olejíčku do skuliny mezi tyčkou (lyžinou) a um. hmotou patřící k vršku sedla. Případně dotáhnout šroub, přes který svírá sedlovka lyžiny sedla. Tam pak taky trochu oleje. No a páčka, tedy ta pohyblivá část taky může klepat sama o pevnou část. Na to někdy bývá na té pevné části takový stavěcí červík - šroubek bez hlavičky na malý imbus. Ten je třeba přitáhnou tak, aby nebyla vůle na páčce a na nerovnostech neklepala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.