Zdravím, mám problém. Při doplňování brzdového oleje do hydraulických kotoučových brzd jsem špatně utáhl šroub na odvzdušnění a nějaká kapalina mi vytekla na destičky. Brzda moc nebrzdí a příšerně píská. Při vyšší rychlosti už nepřišla, ale pořád brzdí málo. Zkoušel jsem destičky umýt toluenem, ale pořád to moc nefunguje - i když o něco lépe. Nemáte nápad, jak to vyčistit? Děkuji.
Já bych to vyřešil tak, že bych ušetřil peníze za čistící sprej ( stejně ty destičky nikdy dokonale nevyčistí ) a rovnou koupil nové destičky. Ale to je můj názor, můžete zkoušet odmašťovat, ale myslím, že nakonec dojdete ke stejnému závěru.
Na umytí mastnoty nejlíp tetrachloretylen (=perchloretylen). Ale brzdovka bude nacucaná hluboko uvnitř obložení = nejlepší cesta je rovnou koupit nový desky (na nápravě se mění vždy obě strany). + kotouč umýt čističem brzd..
Kovovy kotouc jde odmastit v pohode, ale ten spekany material desticek je dost nasakavy a uz to nikdy nebude brzdit tak, jak by melo.
Jak radi ajvn a asd1, kup nove desky. Samo, ze rovnou pro obe strany.
asd1
Aha rubrika kolo, tak tam bude jen jeden kotouč = stačí vyměnit mastnou dstičku (zmátlo to auto v profilovce Ale koupit beztak jde jen sada... Příp. si to lidi i brousej ze starých autodesek (když je to baví proč ne)
Na kole je obložení hodně slabý, v perchloru by to teoreticky mohlo jít vyprat použitelně... Ale jestli šlo o starší už ojetý desky, tak bych i tak rovnou nahodil nový než se s tim frcat...
Děkuji za rady, asi skočím do servisu ve vesnici, tam na čištění všeho používají čistič brzd. Desky bych neměl problém koupit nové, ale ty co jsem polil tou kapalinou tak jsou tak týden staré...
kimbert*
Bývalý kolega občas když mu začly pískat brzdy čistil destičky vypalováním na el. plotýnkovém vařiči,předtím je ještě čistil čištičem brzd,jinak na bikeforu to vypalujou v troubě nebo běžněji horkovzduškou,ale brzdovka je extrém to fakt pomůže asi jen výměna za nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.