Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou cyklistickou přilbu?

Od: pu® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den vespolek *slunce* Ráda bych, abyste mi někdo z vlastní zkušenosti poradili při výběru cyklistické přilby. Jezdím po Praze, kde to jde, tam se vyhýbám silnici, ale ono ne všude je cyklistická stezka, že... Takže hledám cyklsitickou přilbu do městského provozu, obvykle mimo silnice, ale někdy i mezi auty (nicméně po méně frekventovaných cestách, někam do centra na silnici by mě nikdo nedostal!). Kolo je městské (starý holandský kostitřas :D ), takže žádných závratných rychlostí nedosahuji - používám je jako prostředek přepravy z A do B (z přehřátého bytu ke břehu Vltavy *frajer* ). Dívala jsem se na internet, jistě, ale spíš by mě zajímalo, jestli by někoho nenapadly nějaké fígle, rady, na co si dát pozor, o čem se nepíše apod. A taky, ale to jsem asi naivní, jestli by se stejná přilba dala použít i při jízdě na kolečkových bruslích - ty mi moc nejdou... - resp. zda neexistuje nějaká taková obojetná věc. Zkrátka jakékoliv tipy. Díky! Pů

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

2x

Ještě je dobré mít v otvorech na helmě síťku proti hmyzu. Taková vosa pod helmou, to je něco.

raadek*
hodnocení

0x
Tezko se v tomhle radi. Muzu vam doporucit konkretni znacku a ta vam nesedne. Ceny se pohybuji od petiset az do peti tisic. Vam by z hlediska bezpecnosti stacila prilba kolem patnacti stovek. Vygooglujte si - Test cyklistickych prileb a vybirejte. Kupte si ji v obchode aby jste si ji mohla vyzkouset jestli dobre sedi a jestli vam slusi. Samozrejme musi mit atest. R.

hodnocení

0x

Treba nejakou najit, vyzkouset si ji v krame a pak ji najit na netu optat se znova..:)

S pozdravem Adam.

Tak jsem tu znovu a prakticteji :)

DOle na obrazku je rada na snadnejsi prochazeni obchodu a lehci zkouseni...

U cerne helmy je zbrazen ksir kterej absolutne nedoporucuji, neb je jednopolohovy...

U detske cervene helmy je specialni ksi ktery jakysi patentovany system kdy mate neco "jako opasek s dirkama" pod bradou a tak muzete helmu i za jizdy pod bradou postelovat na snadne otvirani pusy anebo aby moc nebouchala helma do hlavy pri sjezdu na kocicich hlavach...

A u modre helmy je zobrazen specialni patent ktery je na zatylku a pomoci ruznych kolecek ci zipu anebo plastovych zaskoku lze stelovat "obvod helmy" ktery se hodi u nezneho pohlavi dle vlasu do culiku, rozpustene, spocene zmensi pbjem atd...

Jinac helmu je treba v obchode vyzkouset a narazit ji na hlavu co to jde a bak po ni z vrchu bacit a nesmi to vicemen bolet...

Helmu treba nasadit na hlavu podotahovat ksiry a vse tak aby to bylo jako ulite a pach se chytit za hlavu"na hlave je helma, rozumej tedy za helmu" a zkusit s helmou jakoby zasarpat a potocit ji na strany, pokud vnitrni ksiry helmy na hlave drzi a nic netlaci tak se ta polystyrenova skorepina trochu hejbat muze.

A jak psali vyse do helmy bych investoval min. 1500-3000tis, nad 3 tisice se uz toho moc vylepsit pro civilistu neda a uz se tam spise hraje o gramy a vzhled, ci materialy..

Author, giro, bbb, staci napsat co se naslo a libilo...hlavne ne olpran za 350,-..

S pozdravem Adam.

doplněno 05.07.10 00:50:

No tam je teda nasekano chyb...:D:D

doplněno 05.07.10 00:55:

A koukam ze je tu zmink o sitce, jezdim na kole cca 8 let patrim spise k zavodnikum nez vyletnikum rocne se snazim najet nejakych 15 tis. km v meste na rychlych cestach i po horach v lese nebo treba na lysou a vcelu jsem nepotkal nikdy a ani nic jineho a to jsem jezdil i pomalu rychle..

Tak me napada ze ta zver citi mozna tu zmrzlinu ci sladke jidlo aparfemy a proto se deji srazky s zirafou atd...

Jednou v zivote jsem vytahl z podtrika malinkou zabku svedila me na zadech celych 140 kilaku po ceste domu ale byl jsem linej ji vyndat, jak se mi tam dostala to opravdu nevim, pusu jsem ji dal a nic,...tak nevim co to bylo..

Hodne stesti pri nakupovani a prijemny dva dny volna skoro vsem...

Jakou cyklistickou přilbu?

pu®
hodnocení

Bezva, tak nějak jsem si to myslela, ale každá (i malá) rada pomůže, mockrát díky! Zkusím ještě počkat, zda něco někdo nedodá; v obchodě už jsem se po očku dívala, ale vůbec se neorientuju v ničem, tak bych nerada, aby mě někdo "natáhl". Radku, díky za tu cenovou relaci, také pomůže *palec* Co radí Adam, je dobrý tip - najít na netu a vrátit se do obchodu. Sice je to zdlouhavé, ale nekupuju přilbu každý den. *uf* Díky!

doplněno 04.07.10 22:51:

No vidíte, Mile, přesně takový tip jsem taky měla na mysli! N2co takového by mě ani nenapadlo, super *palec*

doplněno 04.07.10 23:19:

Paráda, díky Mile za doplnění, vida, jak se nám to konkretizuje. Zhruba už začínám mít představu, kam a na co koukat, moc díky zatím všem!

mil®

To jsem rád, je to vlastní zkušenost. Jinak ta moje jezdí s helmou od Authora a používá ji i s chráničema na brusle.

doplněno 04.07.10 22:58:

Ještě doplním, že ji vloni zachránila opravdu život. Tak si koupila tu stejnou. Já mám taky Authora, ale staršího.

pu®
hodnocení

Adame, díky moc za Vaše tipy. Dnes jsem šla do obchodu (Intersport) a snažila se alespoň trochu sledovat, jaká je která přilba... Mladík u přileb byl sice fajn, ale moc mi neporadil (což mě překvapilo, protože při výběru partnerových lyžáků jsme tam byli 3x, než se konečně rozhodl, a vždy nám skvěle poradili). Spíš na každou otázku říkal "No, to záleží, co vám sedí..."Tak jsem byla moc ráda, že vím aspoň trochu, po čem se koukat. To Vaše zapínání jsem tam nějak nenašla... No nakonec jsem ale po poměrně poctivém zkoušení objevila přiblu Giro Skyla, teď jsem se dočetla, že je speciálně pro ženy. Cena je 1199,- , což podle místních rádců je spíš málo, ale mně se zdála fakt dobrá a hodně dobře mi seděla. Kejvala jsem na radu prodavače hlavou tak, až se mi motala :D , a seděla dobře, stejně tak mě přítel bacil po hlavě (ts, to si ještě vypije! :D ) a nic nebolelo. Tak už jsem si ji skoro koupila, ale byla bych moc ráda, jestli byste mi to tu "schválili", tedy jestli třeba z praxe se o nich neříká, že jsou naprd apod. Kdyby byla chuť a ochota mrknout, tak tady: helmy-cylistika.heureka.c/... . Budu moc ráda. Díky! *placni*

doplněno 08.07.10 00:03:

Pap, konkrétně o téhle přilbě jsem nenašla žádné hodnocení ani žádnou konkrétní diskusi. Takže se ptám tady. Už jsem víceméně rozhodnutá si ji koupit, ale den dva tomu klidně dát můžu - do 9. mi platí lítačka, takže mám ještě dva dny *smich* Pak budu muset na svém geniálním kostitřásku i do centra, ale vše se zvládne, když se chce.

Tak to zapinani pod bradou neni uplne idealni ale pokud sedi, tak ju bral bych ono kdyz clovek najde padnouci a neveme ji tak ma potom na dlouho problem...

Hlavne aby sedela na kokosu jako ulita...

pepane*

*nevi*Pu a tady v diskuzích jsi asi hledala, že ano?

google.cz/...

doplněno 08.07.10 00:11:

*plac*Škoda, že už neletí z kokos.ořechů.A nezapomeň pak fotečku.:D

Dobré pořízení.*palec*

bruk600*

Dlouho jsem se přilbě vyhýbal, ale loni jsem si po 20 letech cyklistiky taky něco vybral. Toto jsem při hledání zjistil :) Helmy na trhu jsou údajně všechny po bezpečnostní stránce dostačující, ale ty nejlevnější mají méně větracích otvorů (asi musí dohnat horší technologii větším množstvím materiálu), méně komfortní upínací systém a v neposlední řadě nejsou zrovna šik. Všichni vám doporučují osobní vyzkoušení a to je nejdůležitější. Každý výrobce má trochu jiné kopyto a každá hlava je taky trochu odlišná a nemusí vše zrovna pasovat. Ono mít na hlavě několik hodin helmu, co "trochu tlačí" není moc pohodlné. Prostě vybrat něco co sedí a cítíte se v tom dobře. Na síťku proti hmyzu jsou taky rozporuplné názory. Je to zas o kompromisu. Síťka trochu zhoršuje větrání a někteří i renomovaní výrobci ji nemontují. Přeji šťastnou ruku při výběru.

pu®
hodnocení

Zdravím všechny rádce a ještě jednou díky za všechny odpovědi. Adame, díky ještě za "schválení" koupě - už už jsem stejně byla rozhodnutá, ale když jste nic nenamítl, šla jsem pro ni "s čistým svědomím" ;) Tak, přilba je už "zajetá". A chápu už, co jste mínil tím ne úplně skvělým zapínáním - naštěstí nejezdím žádné megavzdálenosti, abych si to nemohla při zastávce poupravit. Ale upravovala jsem jen první den, od té doby jen povoluji vzadu "kolečko" při nasazování/sundávání a toť vše. Na hlavě sedí pevně, tak aby při nedejbože nárazu neslítla, to jsem si docela jistá, netlačí, větrání mi připadá dostatečné... A tak jsem s nákupem spokojená *palec* Ale nebýt všech Vašich rad i rad ostatních rádců, mnohem pomaleji bych se zorientovala a vůbec tak...díky za pomoc :) Krásnou noc všem, Pů *tuc* (=Pů v přilbě)

Hlavne ze pasuje a sedi... Puhelma :D

Hodne stastnych helmovych kilometru a snazit se tak aby helma nedostala vlastniicky atest... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]