Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké si vybrat kolo?

Od: julie* odpovědí: 5 změna:

Hezkou sobotu všem přeji :)! Mám léčené koleno, tak si hledám sport, který by mu tolik nevadil, protože bez pohybu trošku začinám nabírat, plus letošní izolace s tím virem... Chci začít zase s kolem, ale mám takové staré, snad i nepadnoucí. Nemohu se však rozhodnout, jaké vybrat. Měřím 185 cm, normální váha, a mám poměrně dlouhé nohy, tak nevím, podle čeho vybírat velikost kola. Dále nevím, kolik peněz tak do toho dát, aby to nebyl šmejd. Nejsem však člověk, co by pak hodlal sedět na kole denně hodiny, ale spíš jako doplněk jiných aktivit, takže nic náročného to být taky nemusí (třebas za 60.000,-), vidím to na 15-25 tisíc. Nechci s tím nikam do terénu, spíš tak cesty, cyklostezky, občas nějaká božní luční cesta, na pohodu. Dokážete mi poradit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zbytečné se ptát tady. Zajdi do obchodu s koly, ne supermarketu, a tak ti určitě kolo pomohou vybra. Nekupuj horáka, na to, kde chceš jezdit, je zbytečný. A hlavně na kolo sednout případně se aspoň pár metrů projet, musí vyhovovat tvé postavě. Nech si ho rezervovat, a jdi ještě do jiné prodejny. A určitě vybereš. Kolo do 15-20 tisíc určitě bude dostatečné. Radami, zteré tě od takové koupě budou odrazovat se nenech zviklat. Tak ať se ti daří a ať ti to jezdí a užiješ si to!

doplněno 27.06.20 18:20:

Omlouvám se za překlepy zjištěné až dodatečně, ale snad je to i tak srozumitelné.

cl
hodnocení

0x

Otázka jak kdybych ji pokládal já. Takže ji takto vyhazuji nenápadně výš a třeba se dočkáme odpovědi.

hodnocení

0x
V případě jaký popisujete bych šel do gravel biku.
Něco jako je tento:
rockmachine.us/...

el
hodnocení

0x
Na tvoje ježdění bude v pohodě stačit kolo ve zmíněné cenové kategorii.
Chce to vyzkoušet v obchodě sednout a projet se, asi bych volil crossove kolo.
Alternativně pak pomalejší horák na 29 kolech s užšími plášti nebo rychlejší gravel. Ale gravel co tak koukám, tak kupují lidi zvykli ze silniček, protože jim přijde horák prostě pomalý, když chcou jet trochu horší cesty.

hodnocení

0x

Gravel, no, to je to před čím jsem varoval, takovými radami. Je to něco jako silniční závodní kola. Ne, že by to nebylo kvalitní kolo, ale ne pro tebe a pro daný účel. Podívej se na ta řidítka, to je pro trénovaného silničáře. Bolely by tě ruce, páteř, za krkem... Půjč si od někoho na svezení silniční kolo s řidítky "berany" u poznáš. No, jenom tě před něčím takovým chci varovat. Prostě, jak píše přede mnou, pro tebe normální crossove kolo. A stačí za 15-20 tisíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]