Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci začít chodit do posilovny. Ale bez trenéra. A už teď v nejbližší době. Ale bojím se. Jde mi o to, že nechci trenéra, četl jsem hodně článků, knih a viděl hodně videií. Samozřejmě toho nebudu vědět ani z poloviny tolik jako trenér. Ale rodiče mi budou platit vstupy, ale ne trenéra, což je pochopitelné. A já se tam nechci ztrapnit. Vyzkouším si stroje a cviky, kterém mám vybrané. Třeba si zkusím dřep, benchpress a různé stroje na nohy. Mrtvému tahu se radši vyhnu, nevím přesně jeho techniku a na jakém místě se dělá. Takže bych byl rád, kdybyste mi dali radu. A taky, když tam půjdu sám a budu dělat benchpress (budu zkoušet postupně a žádné maximálky dělat nebudu, jen 10, 15, 20 kg, pokud se na to teda budu vůbec cítit), nepotřebuji žádnou pomoc, ne? Jak je vždycky ve filmech, že jeden nad ním stojí a má tam pro jistotu pod tím ruce, aby se cvičíčí nezabil.
A druhá věc: nejblíže mám pouze tyto dvě posilovny: Olympia fitness Opatov a Fitness Galaxie. Máte někdo zkušenosti? Já možná půjdu radši do Galaxie, protože v tom Olympia fitness budu očekávat samé kulturisty (pokud se nemýlím, tak to kulturista vlastní), zatímco ve Fitness Galaxie asi kvůli všem těm zumbám atd. moc lidí nebudu a když už tak jen dámy a před něma se stydět snad nemusím.
Chci podotknout, že už měsíce doma posiluji, ať už s vlastní váhou, před pár měsíci jsem začal pravidelně s jednoručkami. A právěže cvik na záda mám jen jeden, takže bych potřeboval různé stroje a tak. To stejné dřep. Doma mám jen závaží 17 kg a je to pro mě málo. V posilovně si budu moci vybrat. Jinak vím, že s sebou oblečení, boty, ručník na stroje atd. To vše vím. Spíš ale nevím, co poprvé za cviky bez trenéra a jakou posilovnu.
Díky.
Ahoj terminatore
Určo bych dal spíše tu Galaxii, tam moc kulturistů nechodí a co se týče vybavení tak je to naprosto postačující. Jestli ti ale můžu poradit, radši bych dal FF na Chodově. Cenově by to mělo vyjít dokonce i levněji a řekl bych že je tam daleko lepší atmosféra. Navíc co znám kluky z baru u vstupu, tak naprostá pohoda.
Co se týče cviků, tak základem každého cvičení je umět využít své tělo, mít stabilitu a silný střed těla a to ani jedno z toho nepotrénuješ na strojích. Samozřejmě v rámci klasického fitness cvičení mají své místo a jsou vhodné na dotrénování se případně zaměření na nějaký konkrétní sval. Ovšem zvlášť ze začátku je nutné to brát komplexně, budovat výše zmíněné věci, celkovou sílu a mobilitu + umět správně dýchat a ne cvičit na strojích.
Proto je dle mého názoru nutné už od začátku cvičit tak, aby ses postupně dopracoval k základním vícekloubovým cvikům (b, d, m). Bohužel většina lidí to řeší právě skrze stroje, které však nepomohou mozku se naučit nějaký pohybový vzorec. Jestli máš v plánu cvičit víc jak měsíc, tak bych na tvé místě si ten první měsíc nejdřív zkoušel všechny cviky, klidně i ty stroje, nějak nasákl to prostředí, trochu se i zpevnil (ze začátku to jde zkrátka samo) a pak teprve si vzal na pár hodin trenéra, aby ti ukázal techniku u mrtvého tahu, dřepů a benchpressu a navíc ti i řekl nějakou teorii jelikož určitě budeš dělat i spoustu jiných než technických chyb. Jen pokud vím, tak trenéři minimálně ve všech FF stojí kolem 600 -800/trénink tak bych ty bych zkusil radši oslovit třeba v té Galaxii.
Co se týče spottera (člověka co tě jistí), tak u jednoručních činek je to zbytečné a co se týče velké osy, tak pro prvních pár tréninků to asi smysl má, protože budeš zřejmě cítit jakési nepohodlí, ale to se podá a časem zjistíš, že ani velké činky ho potřebovat nebudeš
jinak cviky na záda:
Přítahy velké činky
Přítahy jednoruční činky
Hyperextenze
Shyby / Shyby na stroji s protizávažím
Good Morning (ano, opravdu se to tak jmenuje)
Stahování horní kladky
Obrácený peck deck
Děkuji za radu. Právěže většinu těchto cviků teoreticky znám, ale doma jsem schopen cvičit jen přítahy jednoruční činky, na ostatní nemám "nářadí". Ty jsi někdy v Galaxii anebo Olympii Opatov byl?
Tak to ti doporučím určitě aby ses natáčel ať víš, jak to děláš. Hlavně techniku nehodnoť podle toho jak to děláš v zrcadle. Nestyď se natáčet, dělá to každý a fakt to pomůže jinak v Galaxii jsem byl už hodněkrát jen mě tam štve, že je tam kupříkladu zákaz si brát přímo ke strojům sportovní tašky (aby náhodou někdo nezakopl) což mi přijde jako naprostý nesmysl a od té doby, co mi tam za to vynadali, tak tam už nechodím.. V olympii jsem nebyl. Kamarádka tam ale chodí a je spoko, ale jak je to více profláklé skrz kulturisty tak bych očekával že jich tam bude dost. Ale určo vyzkoušej oba dva gymy a uvidíš podle toho v kterém se budeš cítit spokojenější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.