Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krkonoše - Vysoké Mýto za 3 dny

Od: shaleman* odpovědí: 10 změna:
Zdravím. Mám v plánu 3 denni tůru Sněžka - Vysoké Mýto. Nemám s tím žádné zkušenosti, bude to moje poprvé. Jsem realista, takže čekám, že nakonec skončím na autobusové zastávce, ale chci to zkusit. K dotazu... Co si mám zabalit? Napadlo mě sušené hovězí, ener. tyčinky a tak 8 litrů čisté vody. Kde se zastavit na přespání - bez hotelů atd.? Nějaké zkušenosti atd.?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Prosím tě, pokud nemáš zkušenosti s tůrami a máš představu jen podle Bear Gryllse v televizi, tak si dojdi byť jen na tu Sněžku s někým zkušeným. Pak tě možná roupy přejdou *smich* Ať zase není ve zprávách, že se jeden ztratil a pátrá po něm vrtulník.

Osm litrů vody v naší malé zemičce, kde je každých pět kilometrů vesnice, opradu tahat nemusíš, nejsi v Údolí smrti. Podle toho usuzuji tvé zkušenosti.

janh*
hodnocení

1x
Na kole...?
Kdysi před léty jsme dali z Třebové do Dvora Králové a zpět za čtyři dny "tour do zoo"...nocleh pod stanem,stravování supemarket a hospoda.Stihli jsme několik hradů a zámků...cca 50-70km za den,ale na kole!
8l vody...to chceš táhnout jako sebou...?

hodnocení

0x

To jako fakt? Kolik máš natrénováno? Spal jsi někdy venku? Ono to není jen tak. Když to rozdělíš, máš každý den před sebou 35 km a to za předpokladu nejkratší trasy. Řešit jestli si s sebou vezmu 8 litrů vody, energetické tyčinky apod. mi ve zdejších podmínkách přijde totálně mimo. Doba vesnických konzumů sice minula, zato je za každou vesnicí benzínka. Já bych se staral o to, co na sebe, co nad a pod sebe. Jediné, v čem se shodneme, je, že důležité je rozplánovat trasu pro jednotlivé dny a mít plán, kde to zalomit. Jako nejjednodušší se mi stále jeví zahnout z cesty a zalézt někde do remízku. Na tom se za posledních 30 let nic nezměnilo.

shaleman*
hodnocení

Však já netvrdím, že to dojdu. Vždycky můžu to můžu vzdát a zahnout na autobus. Ale chci to zkusit a zkusím to. Proto se ptám na rady a poznatky. Je pravda, že sebou tahat 8litru vody je v ČR blbost. První poznatek zaznamenán.

K pití ti stačí sedmička či litrovka, kdekoli na trase se dá doplnit, v horách i z potoku nebo studánky. I když požádáš usedlíka, tak ti vodu dá myslím. Jídlo tahat nemusíš taky, stačí nějaká svačina maximálně. Hlavně to chce kvalitní boty a oblečení proti případné i náhlé nepřízni počasí.

OK, začíná se mi to líbit. Takhle nějak jsme putovali vždycky o prázdninách. Jen jsme to nehrotili do sportovního rekordu a nudné pasáže občas nahradili svezením. Jak už bylo řečeno, krom výdrže je důležité perfektně vyladěné vybavení - nikoliv nutně drahé a značkové. Rozšlápnuté, perfektně padnoucí, ale luftující boty, ponožky. Průšvih může být jedinej šev někde na oblečení atd. zkrátka to chce přípravu a generálku. Důležitá bude volba trasy. Jen srovnání google - mapy.cz dává diametrálně odlišné výsledky. Je otázkou, zda se protáhnout po silnici 1. třídy nebo to vzít klidnější, ale o něco delší trasou. Jednak je to otázka bezpečnosti, jednak otázka pohodlí, za další pak otázka dostupnosti servisu. Pořád ale nevíme, jak jsi na tom, co se týká kondice, zkušeností s pobytem venku (přes noc), schopností být sám. Tedy jestli jdeš sám. To taky nevíme. Jasně, jsou to tvoje soukromé záležitosti, ale když máme radit, musíme vědět komu radíme... Mamánkovi v pominutí smyslů bude mířena jiná rada než aktivnímu sportovci bez zkušeností s turistikou atd. Takhle střílíme na slepo.

@amper. Jednoznačně mapy.cz, bezkonkurenční pro turistiku u nás. Značené cesty a vůbec všechna legenda v mapě.

hodnocení

0x

Také jsem kdysi takto šlapala s kamarádkou. Stačí dobrý spacák...kus nepromokavé plachty pod sebe,pláštěnku,dobré boty a náplast...náhradní tričko a ostatní koupíš cestou na každém rohu...např pití,náhradní ponožky ap.Dobrou náladu a vyber si počasí...Ale pokud chceš na tu Sněžku teď v květnu tak teplé oblečení...

shaleman*
hodnocení

Nejdu sám, jdeme s kamarádem. Něco nachozeného mám, neboť řidičák mám krátce, takže jsem přes dvacet let řešil všechno pěšky a na kole. Nějaky tůry mám za sebou i spaní v lese, ale vždycky to bylo pár kilometrů max přes noc - taková výprava po hospodách . Takže takhle velká záležitost je moje poprvé, ale chci si to zkusit. Cílem není dojít za každou cenu a skončit pak týden se čtyřicítkama. Je to moje rozlučka se svobodou. Prostě něco jinýho než se někam vydat, tam zakempit a víkend trávit u ohně. Co se týká fizicke zdatnosti, nejsem žádný sportovec, ale taky žádný tlouštík nebo nicka. Jsem workoholik, nemůžu jen tak sedět u televize - Potřebuji pohyb - naštěstí stavím barák svépomocí, tak pohybu mám dost, což se projevuje i na mé postavě. Trasu chci volit nejkratší možnou, vyhnout se však velkým městům a preferovat lesní trasy. Dnes večer by jsme s kamarádem měli probrat trasu. On už má nějakou delší tůru za sebou, ale chtěl jsem znát zkušenosti jiných, abych před ním pak neseděl jako totální neznaboh.
doplněno 30.05.20 14:17: Moje taková hrubá představa... První den autobusem, vlakem atd. do Krkonoš, hned opravdu brzy ráno, v podstatě prvníma spojema.prvni den zdolat Krkonoše - počítám to jako fyzicky nejnáročnější úsek. Druhý den, pokud všechno půjde dobře, dostat se ke Hradci - to bude asi nejdelší úsek, hodně polí a luk a jestli bude vedro, tak to bude dost masakr. Hradec obejít vedlejšími vesnicemi. A třetí den, pokud to nevzdám a nesednu cestou na bus, tak lesem na Choceň. Samozřejmě pokud už nebudu moct, nebo mi upadnou nohy, tak hold na bus nebo si zavolat odvoz. Hlavní je si to užít a zkusit něco nového a pokud to bude všechno v pohodě a dorazím nějakým způsobem domů, další rok naplánovat další trek. S tou Sněžkou je to v tuto chvíli otevřené téma - uvidíme jak práce atd. Pokud však Sněžka dopadne, vyrazit už ve čtvrtek, přespat na Sněžnce a druhý den vyrazit hned za svítání. Tak takový je zatím plán, v této chvíli zatím ještě neprobrán s kolegou.

Kámo, jestli je to rozlučka se svobodou, tak to dáš. Mohu tě ujistit, že tě čekají horší věci *smich* *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]