Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Jsou?
A taky nemají téměř žádné bílkoviny, mám si k nim dávat raději jogurt nebo mléko? Vodu snad k ovesným vločkám ne, neobsahuje žádné bílkoviny nebo je snad lepší než mléko či jogurt?
Děkuji
Nejsou, je to jedno velke fuj a tahak penez z kapes hloupych ovecek! Hadej kdo vymyslel cerealni snidane?
Kdyz uz tak si kup pulkilo vlocek za 10,- a rozinky a jiny ovoce a namichej si svou smes, bez BILEHO CUKRU.
Precti si slozeni, porovnej cenu za kg a pochopis. Pokud mas chut na obili, tak si ty vlocky dej, ale...
v jednom stravovacim smeru bylo: muzete jist vsechno, mimo CUKRU, PSENICE, BURAKU... Takze oves asi no problemo. Ale fakt ne co se prodava, to je fuj stroj na penize, ja si jednou za 2 mesice kdyz me honi mlsna, umicham sam
Cereální snídaně, i sušenky jsou kalorickou bombou. Rychle nastartují organismus, zvednou cukr v krvi, ale potom zase rychle odejdou. A přijde hlad a chuť na něco.
Pokud je chcete pravidelně konzumovat, tak třeba jenom jednou za týden.
V ostatní dny třeba uvařit si svoji ovesnou kaši z normálních vloček, jak uvedeno výše.
Jinak je dobré snídat tvarohy, jogurty, kvalitní uzeniny, vejce, méně tučné sýry, dobrý chléb, pečivo raději vynechat, jde to. Doplňovat zeleninou, ovocem.
Nyní budou jahody, vřele doporučuji každý den.
Sypkou směs tzv. granolu si můžete připravit sám doma. Receptů je na internetu mnoho. Zde příklad - mycookingdiary.cz/...
Pokud jste si koupil směs a ptáte se na přípravu, tak se mi zdá, že na každém obalu je postup přípravy /jogurt, mléko většinou jsou obě varianty možné, ale já to koupila naposledy před 30 lety/ Takže záleží, co jste si koupil.
S vodou určitě ne, tu si nalijte do sklenice /vlažnou a třeba s citrónem/ a vypijte jak vstanete.
--------------------
Otízka zněla jestli je tato potravina ,,dietní,,? - tak jakou dietu máte na mysli? Diet je hodně.
Děkuji
Dietní jsem myslel potravinu vhodnou pro někoho, kdo sportuje jen párkrát za týden a snaží se trochu zhubnout. Neměl jsem na mysli nějakou konkrétní, je mi jasné, že keto nebo atkinsonova a podobné by takovéto jídlo v sobě nemohly mít. Omlouvám se, pokud jsem to napsal špatně nebo nejasně.
Nemyslim, ze je vhodne snidat a vubec konzumovat UZENINY v nejakem vetsim nez malem mnozstvi, nebo treba obden, 99% z nich obsahuje ferpotravina.cz/... - dusitanovou sul, ktera byla pred nedavnem stanovena WHO jako karcinogen.
napriklad tlacenka neobsahuje E250 a jeste nejaka susena draha sunka, ale skoro vsechny ostatni uzeniny ANO
uzenina je by design konzervovany trvanlivy vyrobek a kdo to dlabe stylem nakoupim posnidam, tak to nepochopil a kupuje hrebiky do rakve
ladis - chápu jak to myslíte. Ale jsem toho názoru, že člověk má jíst všechno a v přiměřeném množství. Určitě co nejméně soli, cukru, limonád, zpracovaných surovin, ke kterým řadím i tyto snídaňové cereálie.
Ale proč ne jednou za čas kvalitní uzeninu? Ne každý druhý den.
Dvakrát za rok si opeču špekáček nad ohněm, a když jsem pozvaná, tak dvakrát grilované maso.
Jinak se nevyhýbám sádlu, máslu, vejcím, škvarkám, řízkům, i tu sušenku Tatranku si občas koupím atd.
Ale na druhou stranu konzumuji i ty ovesné vločky, luštěniny, 70% čokoládu, k obědu sladké brambory a zelený špenát ze zahrádky s příměsí pampelišky, jetele, bršlice, nyní snídám už týden jenom misku jahod a čaje pouze ze zahrádky /máta, meduňka, hluchavka, kopřiva atd. A vše i nyní suším na zimu.
--------------------------------------
Takže nestresovat se, ale pochutnat si i na těch výpečkách s knedlíkem a zelí, zapít pivem, či bramboráčku. Psychika je zrádná věc.
Cereálie je všechno zrní /různé obilné vločky, jáhly, pohanka, chia semínka, quinoa.../ Cereálie samotné jsou dietní a jsou dobrým zdrojem energie, minerálů/ Mg, Ca,..., vitaminů hlavně B-řady a vlákniny. Obsahují též trochu bílkoviny, každý druh jinak.Varem se jejich kvality mění, obsah cenných látek snižuje. Někdo je proto pouze namixuje a zalije převařenou vodou a konzumuje je, až nabobtnají.
Nic se ale nemá přehánět, jelikož syrové ovesné vločky obsahují oxaláty /šťavelany/, které přispívají k tvorbě ledvinových kamenů. Po převaření O.K., ale zas budou mít méně vitaminů a minerálů...
A müsli? Cereálie nejsou vhodné, pokud se z nich průmyslově slepí tzv. müsli rafinovaným cukrem, dobarví se a dochutí, přidají se kozervanty, regulátory kyselosti a obalí tukovou polevou s barvivy a palmovým olejem.
Doma dělané müsli, když obsahuje kromě více cereálí, ještě ořechy, sušené ovoce, syrovátku, a třeba med, kakao, skořici je zdravé . Jogurt je k müsli lepší, jak mléko, neboť obsahuje probiotické kultury díky mléčnému kvašení.
Kdo nesnáší mléko, vaří si cereálie ve vodě a dodatečně vmíchá do kaše hustý roztok sušeného sojového, rýžového nebo pohankového nápoje. Jsou známé pod zn. Zajíc.
Jestli myslíte dietní, jako málo kalorický, tak to cerálie nejsou. Kalorií mají hodně, ale obsahují tolik prospěšného a jsou zpravidla lehké a příznivé na trávení, tak by byla chyba si je úplně zakázat.
Myslím si, že všechny instantní nápoje, jako jsou např. mléka zn. Zajíc nebo instantní káva jsou plné chemie. Jak je docíleno toho, aby byl prášek instantní? Jestli mi to někdo vyvrátí, bude jedině ráda a s chutí to budu používat, protože ta mléka jsou chutově dobrá.
Vločky a jiné cereálie nemusí být jen v müsli a kaších, výborně se s nimi zahušťují polévky všude tam, kde by přišla na řadu kaloričtější a výživově prázdnější jíška. Do zeleninové nebo luštěninové polévky pro 4 osoby dejte třeba dvě lžíce vloček a dvě pohanky - lámanky. To hned na začátku. Pak už žádnou jíšku či mouku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.