Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodné kolo pro přestavbu na elektrokolo

Od: wasnak232* odpovědí: 14 změna:

Ahoj,

Koupil jsem si středový pohon Bafang 750w a chci si zelektrizovat kolo.
Rád bych si koupil nějaké levnější kolo a předělal si jej na elektrokolo.
Máte nějaké rady na co si při výběru takového kola dávat pozor? Hmotnost sady na přestavbu bude cca 11kg. Max rychlost okolo 40km/h.

Líbila se mi kola v Decatlonu za cca 8000. Mají kotoučové brzdy a jsou relativně lehká. Chci kolo na relaxaci a projíždky po okolí.
Děkuji za rady :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

V podstatě se to dá naroubovat na jakékoliv kolo, ale pro jistotu by bral trochu bytelnější konstrukci. Cena 8000,- ve mně nebudí důvěru. Z vlastní zkušenosti vím, že levná kola jsou vyráběna z nekvalitních materiálů.

Asi tak...

Ono 750W je již slušný výkon, který je 3x vyšší než dlouhodobě dá průměrný (ale slušný) cyklista..

Takže 8tis je hodně nízko..

berger*
hodnocení

2x

Něčemu nerozumím. Ptáte se na radu,zmiňujete Decatlon a Bafang a v jiné otázce nabízíte servis a montáž jako zkušený servisman...*nevi*. Reklamička?

wasnak232*
hodnocení

Nic nenabízím? To jsem se pouze překlikl a opravil jsem se. Přestavby dělá muj děda, ja jen řeším kolo pro sebe. On mi to na to pak hodí. Jen se ptám dle jakych kriterii se mam pri vyberu kola ridit.

hodnocení

0x

40km/h je u elektrokola povoleno? Tuším že "jen" 25km/h...a i na tom si spousta elektoexpertů nabije kokos.

wasnak232*
hodnocení

Kolo nabizi rezim do 25km/h kdyz jedu po silnici. Myslel jsem to tak ze kdyz jedu treba z kopce 50km h tak aby se mi to kolo nerozsypalo.

50km/h na silnici vydrží každé kolo..i starý Favorit.

Spíš si dejte pozor v té ceně co uvádíte..na brzdy. Decathlon (ale i jiné značky v této cenové kategorii) osazují MECHANICKÉ kotoučové brzdy, a to je proti hydraulikám velmi podstatný rozdíl.

hodnocení

0x
Z vlastní zkušenosti s přídavným spalovacím motorem doporučuju kolo na širších pláštích. Zkoušel jsem to doma na starším silničním kole, že je lehčí a lip to pojede ale kolem 40km/h už to bylo nepoužitelné. Byl cítit každý kamínek. Já vím, že píšeš o přestavbě na elektro kolo, kde je váha jinak rozložená ale stejně si myslím že při vyšší rychlosti bys úzké pláště cítil.
wasnak232*
hodnocení

40km je max vykon kola. Budu jezdit po cestě normalne 25, vetsinou bez pohonu. Jen deda mi to na to soupne a nechci 250w. Kdyz uz tak at to ma vykon. 40km h pojedu mozna z kopce. Chceme jezdit s holkou a poznavat Prahu a okolí, pokochat se.

Budu jezdit většinou bez pohonu - to mě pobavilo. Znám spoustu lidí co mají na kole něco našlapáno a všichni co si koupili elektrokola si stěžují, že jak dojde baterka tak se na tom zatraceně nadřou aby dojeli. Vozit elektropohon a baterku jen tak z plezíru abys ho zapínal jen pod velkým krpálem na to můžeš zapomenout.
wasnak232*
hodnocení

Samozrejmě ale chápete jak jsem to chtel rict, nebudem na tom kole zavodit, ale chceme o vikendu prozkoumavat cyklostezky a zakouti. Zadna divocina, kouknu po necem s hydraulickyma brzdama, jine kriterium asi neni az tak potreba. Osaham si jej abych videl ze je kvalitneji zpracované. Hlavne aby se dobre sedelo.

Hydraulika zas není tak úplně důležitá. Oni i lankový kotoučáky brzdí výborně a jsou na údržbu jednodušší a o dost levnější.
wasnak232*
hodnocení

Ale přecejwn budu koukat po te hydraulicke brzdě jakožto jedine kriterium.

hodnocení

0x
Trochu nechápu k čemu potřebujete nejlevnější kolo s kotoučema? Mám už na kole pár desítek tisíc km a brzdy jsem opravdu nikdy neřešil. Používám je minimálně, když chci zastavit. A dát na nejlevnější rám 750 wattů motor, tak se brzy rozlomí. Myslím, že za cenu sestavení vyjde levněji hotové elektrokolo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]