Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cyklotrasy na mapách

Od: janes odpovědí: 14 změna:
Ahoj.Neví někdo o nějaké aplikaci nebo internetové stránce, kde by byly jasně vyznačené cyklostezky v Evropě?Aspoň v ČR a okolních zemích.Na žádných mapách jsem to nenašel takže buď to tam není, nebo neumím hledat :D
Má někdo tip?Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Mapy.cz a máš to i s hlasovou navigací. Včetně převýšení a dneska už myslím i předpovědí počasí po trase.

hodnocení

3x
Cyklostezky a cyklotrasy je rozdíl. Cyklotrasy jsou vedené i po silnici a je možné, že pokud vede hned vedle cyklostezka, tak nemusí být ještě v mapách zavedená. V mapy.cz si ještě můžeš rozlišit silniční a horské kolo.

hodnocení

1x
Nic lepšího než Mapy.cz neexistuje.
Bohužel, Mapy.cz nejsou bez (navigačních) chyb, zejména pro MTB. Občas si tato navigace při výpočtu trasy (a během navigace) dělá co chce.
Proč by neexistivalo. Locus...

janh*
hodnocení

0x
Stačí si vybrat...dnes to zvládne i kdejaká navigace.
kartografie.cz/...

hodnocení

0x
Jo jo mapy cz. Stačí nainstalovat a stáhnout oblasti, které potřebuješ, pak funguje navigovani ofline, třeba do sluchátek.

janes
hodnocení

Mapy cz jsou perfektní.Podle mě jedny z nejlepších. Ale zrovna s těma cyklostezkama mám problém. Zrovna dneska mě to na kole navigovalo po normální silnici když hned vedle byla cyklostezka.
Myslel jsem něco, kde by se ostatní cesty třeba vypnuly a byly vidět jen cyklotrasy.Existuje vůbec něco takovýho?Jestli to mapy.cz umí, tak o tom nevím :D

hodnocení

0x

Hledal jsi skutečně na běžných mapách?

Nejjednodušeji to najdeš v OpenStreetMap, zvolit vrstvu Cyklomapa. Minimálně Evropa a Amerika tam jsou - stačí se podívat.

janes
hodnocení

Pardon moje chyba.Myslel jsem cyklostezky.Mapy.cz ukazují cyklotrasy.Takže i ty, kde jezdí auta.Konkrétně mi jde cyklostezky v Polsku.Ty se mi nějak nedaří najít.

Budeš si to muset nějak extrahovat. Nevidím totiž důvod, proč by měla být mapa jen cyklostezek mimo silnice.

Důvodů může být více. Jeden z nich je např. ten, že na MTB člověk nechce jezdit po asfaltových silnicích (to může jet rovnou na silničce), ale když v Mapy.cz zadáte trasu pro MTB, stejně to člověka prioritně tahá po asfaltu. Když zadáte průjezdní body ručně, stejně se často stane, že si to Mapy.cz přeberou "po svém" a opět člověka tahají na silnici.

Neznám co mají mapy.cz ohledně mtb. Mapy.cz dostanu do navigace jen velmi omezeně a jsou závislé na připojení. Používám OSM mapy, to je celosvětově optimální.

Mapy.cz jsou off-line a pro většinu z funkcí nejsou závislé na připojení. Jsou i velmi přesné a to včetně lesních a polních cest. Bohužel algoritmus navigace není zcela optimální.

hodnocení

0x
Zkus cykloatlas online...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]