Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Břišní svaly u 12ti letého kluka

Od: tomino07* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, je mi 12 let a potřeboval bych se na něco zeptat... Hrají fotbal a dělám parkour a někteří kluci jsou už svalově o trochu dál. Zajímalo by mě jestli bych mohl mít po nějakém plánu cvičení břišní svaly. Vím... je mi 12 na přelomu 13, ale i tak. Řekněme, že někteří mají vyvituté svalstvo už v mém věku. Poprosil bych o radu... Za vše budu rád děkuji. Tomáš

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Ti, co jsou dál se svaly, jsou většinou dřív v pubertě a hormonální změny už pracují. Ty zřejmě ještě porosteš, zatímco svalovci už s růstem pomalu brzdí. Taky je to o typu postavy. Jací jsou prarodiče a rodiče, to si neseme v genech. Tvoje doba růstu svalů teprve příjde. Není třeba spěchat. Sportuj všestranně, klidně zařazuj i cviky na břicho. Rovné leh-sedy, takové ty "testovací", se moc nedoporučují, škodí páteři. Takže raději sbalené nebo ve visu či lehu s kolenama nahoru.

tomino07*
hodnocení

Děkuji pěkně, ale mohl bych se zeptat. Vypadáte že tomu velmi dobře rozumíte. Bolí mě uzliny pod bradavlami... trvá to už delší dobu a máma říkala že je to právě nějaká ta hormonální záležitost ale protože to trvá déle půjdeme na rengen. Mohu se jen zeptat jestli to s tím nějak souvisí? Budou se mi svaly potom vyvíjet lépe? Děkuji Tomáš.
liska5

Pod bradavkami jsou žlázy. Ty jsou pod vlivem hormonů. Když tam by měl být problém, tak Tě pošlou na endokrinologii. A tam by měli řešit to, na co se tady ptáš.

Uzliny se myslí lymfatické a ty, pod které bradavky spadají, jsou v podpaží.

tomino07*
hodnocení

Ok děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]