Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompatibilita klik

Od: smarticek® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám dotaz ohledně změny sady. Přítelkyně má Campa Athena 11s. Kliky mají powertorque. Má to na tomhle kole:

kupkolo.cz/...

Ja mám bouranýho Canyona Endurace se Shimano 105 r7000 11s.

Chtěl bych to shimano vyměnit za tu athenu (komplet), protože přehazka athena má max počet zubů na kazetě 28 a přítelkyně by kvůli kopcům potřebovala tu, co jsem měl já, 34. Páky přehodím, brzdy taky, přehazku a smyk taky, ale zajímá mě jestli místo té atheny jdou dát ty kliky SH 105. Případně by mě zajímalo, co je potřeba koupit. Jestli to teda vůbec jde. Vůbec těm rozdílům a vůbec kompatibilitě rámu s klikama a osama nerozumím.

Pokud by někdo dokázal poradit co konkrétně koupit, budu vděčnej.

Díky moc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Však kliky vyměníte komplet včetně osy, ne?
hodnocení

Právě, a tomu nerozumím, kliky už jsem měnil stejnej typ za stejnej typ, ale osa v rámu zůstala... Takže z toho rámu canyon vymontuju osu a bude pasovat do toho rámu focus?

Na 99% ano..

hodnocení

0x
Nemusíš měnit celou sadu, stačí když jí přehodíš jen tu kazetu.
hodnocení

No athena, která má krátký vodítko, má max. počet zubů na kazetě 28. Takže 34 se tam určitě nevejde, nebo jo? :)

S krátkými vodítkem jen max.27 zubů.
Vy ale píšete že máte 28 zubů, tak si budete muset najít na webu výrobce konkrétní typ a max. počet zubů.
kupkolo.cz/...
hodnocení

nakonec jsme to vyřešili koupí nové přehazky Athena s dlouhým vodítkem a kazetou chorus 11-32 :)

Tak hurá..
Pokud má přítelkyně malý převodník 34z a vzadu bude mít 32z na velkém pastorku, tak to už bude skoro MTB..to musí ušlapat..
No vidíš, aspoň si nemusí zvykat na nový systém řazení a s touhle výbavou už může i na Zoncolan :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]