Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší horské kolo do 10 000 Kč?

Od: anonymous* odpovědí: 17 změna:

Zdravíčko,

vzhledem k tomu, že mi bylo odcizeno horské kolo a navrácení, či kompenzace je v nedohlednu, jsem nucen si pořídit nové. Ovšem absolutně tápu. Nevím, co je lepší a co je horší. Chtěl bych horské kolo do 10tis. Kč, víceméně na rekreační jízdu, ovšem čas od času mám na kolo vyšší nároky a chci ať zvládne průjezd obtížnějším terénem a nerozsype se. Jaké je asi nejlepší kolo v poměru cena / výkon? Předem moc děkuji!:)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nesrovnávejte vaše hogofogo kola s olpranem za 3000. Kolo za deset už se nerozsype, jen holt výbava bude slabá a váha vysoká. Ty větší nároky můžou u někoho znamenat sjetí z asfaltu na lesní stezku... Sám jsem rajtoval před lety na authoru za 10k všude možně a nic se mi nikdy k vašemu užasu nerozpadlo. Po patnácti letech jsem ho dal ke kontyšu a mám novější trekové kolo v obdobné ceně. Ikdyž zahálí - čuchl jsem ke koloběhu :)

hodnocení

2x

Docela slušná kola pod 10000 mají v Decathlonu. Nenecgte se odradit názory tady a podívejte se na ně. Třeba zatím na jejich webu. Kolo samozřejmě je třeba před koupí vyzkoušet, aspoň jízdou uvnitř prodejny. Musí vám sedět!

hodnocení

1x
Ten Váš cenový limit je tak brutálně nízký, že za něj neseženete ani kolo horší kategorie.. Přidejte alespoň 3-5 tis. Kč.
asd1

Když hledáš tak na normální ježdění se dá vybrat, třeba ten Decathlon.. Akorát nesmíš chtít celopéro s kotoučema, ale jednoduchou klasiku se slušným rámem a kolama... Pokud nejezdíš jako prase tak i vydrží. Nebo bazarovku, tam za desítku najde už slušný kousky, a možná i to svoje *smich*

asd1: Ano, Decathlon tam má jeden model na 27,5" za 9499Kč.. Ale opravdu to je spíš "nic než moc". Jistě, na dopjetí do práce či do obchodu to stačí..na občasný výlet...

asd1

Pokud nejsi prase a umíš trošku jezdit tak v pohodě vydrží.. Podobně ti na požádání ježděním zlikviduju kolo za 50k během pěti minut, stačí trošku pohopsat a bude mít ohlý kliky, řídítka jak Harley, prolomený ráfky, ohlý sedlo a přervanej řetěz. A to ani nevážim metrák ;)

asd1: To jistě, i kolo za 150tis se dá zlikvidovat tyčí od smetáku..(pravda, o něco hůře než kolo za 40tis či 5tis, ale jde to..)

asd1

Nebmyslim rozbít palicí nebo vybourat, ale zničit ježděním tj. z kola nespadneš ;) Stejně tak se dá hodně najezdit i na laciné plečce i v těžším terénu (snad kromě brzdových špalků v blátě ;), jen musíš s citem a ne moc divoce, prostě držet se v možnostech stroje...

asd1: Vím..na kole mám par desítek tisíc km najeto. Ale Trabant prostě není Audi.. i když se v něm dá dojet kamkoliv.

evzen
hodnocení

1x
Horské kolo do 10000 které by se nerozsypalo nekoupíte ani bez "vyšších nároků".

hodnocení

1x

Za ty peníze - jedině z bazaru.

p
hodnocení

1x

Předpokladam, že rady ostatních - (připlatit si) možná nechceš vzít v potaz protože máš strop 10000. Je ale pravda, že budeš muset připlatit. Zjistíš to třeba až za rok nebo za 2 kdy se ti začne sypat po tom co parkrat absolvuješ průjezd obtížnějším terénem (osobní zkušenost).

hodnocení

0x

Osobně bych zkusil hledat jeté kolo. To bude sice jeté, ale rám a komponenty budou o jednu až dvě kategorie výše a vydrží , dají se seřídit a fungují.

joudic*
hodnocení

0x
ojete, nove za 10 radsi ne

hodnocení

0x

VELKÉ SLEVY NA INLINY, BOTY A KOLA nově v Intersportu. Podívej se na www.intersport.cz A nedej na řeči tady, na horáku z někdejšího Intersparu jsem pojezdil pohoří Belasnica a Durmitor v Černé hoře, kus Norska, kus Alp a Dolomitů, Provence ve Francii, a bez závad, bez jediné poruchy zaviněné nekvalitou. A kolo stálo 9000. Loni mi ho ukradli. Takže, do 10 najdeš!

jirib
hodnocení

0x
Do 5tis. slušnou bazarovku s perfektní výbavou...

hodnocení

0x

Tazatel nám nesdělil poměrně důležitý parametr - hmotnost (svou, ne kola).

On je opravdu dost velký rozdíl, jestli kolo trápí "trochu náročnější" jízdou 60 nebo 120kg a to bez ohledu na podíl svalové hmoty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]