Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cyklopočítač na horské kolo

Od: jendabenda2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, žena si koupila nové odpružené horské kolo. Na svém starém z dětství neměla cyklopočítač (tachometr). Uvyžuji, že by dostala ode mě dárek a to cyklopočítač. Nevím, jestli je to vhodné na tento typ kola a hlavně sama nosí Apple Watch, které využívá pro svoje podnikání. Na nich jde sposta sportovních aktivit ručně zapnout, využívá nepříklad na běhání. Nemyslím, že bych chtěl něco co jde propojit s hodinkami, to je asi k ničemu. Spíš jestli má smysl mít další měřič ujeté vzdálenosti, s absencí rychlosti a asi i nevýhodou manipulace za jízdy s něčím na ruce.

Jaký je dnešní trend s těmito produkty? GPS nepotřebuje, má v mobilu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tak pokud nepotřebuje údaje na riditkach, nejoblíbenější aplikace pro běh a cyklisty je strava. Pokud chce údaje na riditkach, dá se použít i redukce na řídítka, kde nasadí hodinky. Já používám cyklopocitac s GPS Bryton 10, kde mám i tepy, kadenci a po dojetí jednoduše přes Bluetooth exportuju záznam přes aplikaci Bryton do Stravy. Není třeba zadávat průměr kola, bere údaje přímo z GPS. U toho měření průměru je důležité nahuštění pneu a zátěž. Nejlíp nafoukat na potřebný tlak, sednout na kolo někde u zdi a popojet o jednu otáčku a metrem měřit.

kepler*
hodnocení

0x

Je k dostání spousta cyklocomputerů s displejem na řídítkách, které ukazují okamžitou a průměrnou rychlost, ujetou vzdálenost atd. Třeba tady:

alza.cz/...

jendabenda2
hodnocení

Dobrý den,OK pročtu to. Mám vybraný jeden model. Než objednám a přijde, jsem si chtěl připravit obvod kola. Plášť je MTB 29x2,20 a 56-622. Jenže návod vybraného kusu computeru uvádí obvod 2300 pro 29x2,20, obvod provázkem 2323, ETRTO 2305 a obvod na zemi při zatížení 2283.Jakou velikost zvolit? Průměr? Děkuji

hodnocení

0x
A Apple Watch nemají možnost měření cyklistiky?
Od doby co mám "chytré" hodinky, tak cyklopočítač vůbec nepotřebuji. Hodinky mi změří tolik údajů, co cyklopočítač v ceně min.5tis Kč.
jendabenda2
hodnocení

Umí a používá. Jenže nemají aktuální rychlost a hlavně je s nimi nutná manipulace - probuzení displeje a tak.

petr3

Je pravda, že Apple na sport vyloženě nejsou, na to je Garmin. Já používám Garminy na všechno, i na cyklistiku. Pro mě lepší, než nějaké computery.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]