Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začátky posilování, jaký doplněk?

Od: honza01* odpovědí: 8 změna:
Čau lidi, začínám posilovat a potřebuju přibrat na váze aspoň 10kg. Jaký doplněk by jste mi doporučili? Gainer? Nebo něco jinýho? Díky
Moje výška 190cm, váha 72kg, věk 26

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

2x
Žádný, makej a zer
honza01*
hodnocení

To mi je jasný, ale já kdyby sežral celou krávu, tak prostě nepriberu
motak
Tak to žere evidentně málo
chytrakobecny

motak ma pravdu, si jako myslis ze si jeden z tech zazracnejch lidi, u kterych kdyz neco sni tak půlka energie se zkovenrtuje na vesmírnou a odletí do Marsu? Nic takovýho neexistuje, zadnej pomalej ani rychlej metabolismus, lidi to v dnesni dobe spatne chapou, pomalej metabolismus je to kdyz týden nežereš a seš tak unavenej, že se musíš k jakymukoliv pohybu přemlouvat. Rychlej metabolismus nic takovyho neexistuje. Proste clovek vic spaluje jelikoz dela neco navic proste.

At je to piskani si, premysleni nebo treba neklidne sezeni, sport.

jirib
hodnocení

2x
Počkej 20 let a budeš mít o 20kg více.Buď rád,že máš 72kg.Jen makej a trénuj...o přibrání se nesnaž,přijde samo.

hodnocení

2x

Moje doporučení (měl jsem stejný problém).
Cvičit větší váhy s menším počtem opakování, jíst pravidelně a kvalitně, ale hlavně odpočívat, chodit brzy spát, aby se tělo zregenerovalo a nestresovat se, být v psychické pohodě.

U mě to fungovalo a něco jsem nabral.
Až později jsem zjistil, že ta hubenost i přes přejídání, byla částečně i hyperfunkcí štítné žlázy, která brutálně zrychlí metabolismus. Takže nevěř rádci chytrakobecny. Pomalý a rychlý metabolismus existuje.
V tomto případě se spousta energie spotřebovává na samotný chod těla, které jede i v klidu na 120%.
Lékař mi to vysvětlil na příkladu svého psa, který měl také hyperfunkci.
Ač se to plemeno dožívá 15 let, pošel v 8 letech na opotřebování vnitřních orgánů, které mu prostě zestárly za polovinu času, protože neuměly odpočívat. Souvisí to s hormonama, které řídí rychlost organismu jako celku.

hodnocení

2x

Gainer určitě ne, to se raději dobře najez. Můžeš zařadit proteiňák, pokud máš problém splnit bílkoviny, ale raději si dej na oběd větší porci masa a po večeři tvaroh (s mlékem). Pokud máš málo kalorií tak tučný, pokud kalorie nepotřebuješ tak odtučněný a máš to lepší než proteiňák a ještě se najíš. K večeři si můžeš pridat 2-3 vejce... velice dobrý zdroj bílkovin ;)

Musíš se naučit jíst tak že mírně přibereš, pak trošku ubereš a jedeš! Dokud nezačneš přibírat jíš málo a cvičení nebude efektivní.

figurek*
hodnocení

0x

ale klid. Do metráku dorostete i bez bobulí a potravinových doplňků. Kila přibývají sice pomalu, ale zato nezastavitelně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]