Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem tlustý? Měl bych zhubnout?

Od: toustik odpovědí: 29 změna:

Je mi 15 let, vážím 66 - 70 kg a mám 175 cm.

Kolik bych měl mít cca kg, abych měl six-pack?

Měl bych zhubnout? Co bych měl dělat?

Děkuji

Jsem tlustý? Měl bych zhubnout?
Jsem tlustý? Měl bych zhubnout? #2
Jsem tlustý? Měl bych zhubnout? #3

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

7x

Tučnej jsi víc než dost.. Kila jsou OK, ale místo sádla by to chtělo svaly..Hejbat se a nežrat - vyvážená strava kde je všechno potřebné, včetně mlsání. A hodně pohybu, ze začátku zvolna a postupně přidávat.. Rychlá chůze (časem běh), plavání, kolo...Prostě nesedět na zadku ale něco dělat. K tomu Cvičit celkově jak sílu, tak rychlost, obratnost, vytrvalost, ohebnost.. A nečekej, že abys vypadal jak maník na fotce od Fugasse, tak stačí jít si dvakrát za měsíc zaběhat a dva dny jíst salát...

toustik
hodnocení

Děkuji, jediný jsi to řekl upřímně a tvrdě. Můžu se zeptat, pokud začnu jíst xkrát líp než teď, přestanu se přežírat, ty základní rady dodržovat (5-6 menších jídel denně) a budu se vyhýbat mlsání jak to jen jde, občas si půjdu zaběhat, pravidelně posilovat s vlastní váhou a s činkami, za jak dlouho uvidím větší rozdíl? A jak zůstat motivovaný a nejíst jako předtím?
toustik
hodnocení

A pokud začnu jíst xkrát líp, budu jíst 5-6 menších jídel denně, nebudu se přejídat, nebudu jíst nedietní, jak dlouho to půjde, začnu několikrát za týden běhat, pravidelně posilovat s činkami a i vlastní váhou, za jak dlouho bude viditelný výsledek? A jak zůstat motivovaný a nepodlehnout jídlu?

liska5

Když intenzivně, tak trochu už za měsíc. Každý měsíc na Tobě bude znát. Chce to ale rádce ve stravé i při sportu. Pamatuji si, jak se rozhodl Leoš Mareš změnit figuru a jak se mu to brzy dařilo. Nakonec ho cvičení i běhání začalo bavit a pokračuje dodnes, aby se cítil lépe.

asd1

Změny si všimneš do měsíce, ale dostat se z nuly na výbornou kondici trvá několik let.. Lepší je nespěchat, na zátěž si tělo musí zvyknout postupně. Když začneš běhat hned 10 km denně a k tomu 100 kliků, tak za týden se ti to totálně zhnusí, říp. se brzy ozvou problémy s přetrénováním.

Nepřeháněj ani diety, jez normálně aby tam bylo všechno, jen nepřeháňej velikost porcí a "žravost a mlsání"si dávej jako odměnu za výkon, např. hodinová procházka, pak zacvičíš komplet strečink + nějaký kliky shyby nebo něco s činkama atd., dáš sprchu a můžeš si dát dortík. Příp. nacpat se můžeš zeleninou - různý saláty atd., toho můžeš sežrat co se do tebe vejde...

Jak se dokopat? Nejlíp s někým s kým se vzájemně podpoříš/ vyhecuješ.. Když se ti nechce tak ten druhý zazvoní a vytáhne tě ven..

Např. tady je tréninkový plán pro běžce začátečníky, tak aby se posouvali dopředu ale nepřepálili to, podobně jde dávkovat zátěž i na jiný druh pohybu...: 20kmdebruxelles.be/... (je to pod beginners)

hodnocení

4x

Jak může takhle někdo vypadat v patnácti, to fakt nechápu. No jo, to sou ty internety.

Za našich mladejch let nebyly a takhle jsme nevypadali. *smich*

Ale vážně. Já si opravdu nevybavuji, že by za mého dětství někdo takhle vypadal, ani ze sta děcek ve škole. No jo. To jsme blbli, hráli fotbal, jezdili na kole, hokej, lítali každej den po škole prostě někde, po střechách a garážích a tak dál.

Na pekáč buchet se vykašli, prostě se hýbej, hmotnost máš akorát. Nejezdi výtahem, ale vyběhni schody. Jezdi na kole. Na bruslích, prostě tak všelijak...

fugass*
hodnocení

1x
Kila s tím nemají co dělat, na tvojí výšku tak 80-85 ale ve svalech. Six pack myslíš to homosexuální břicho bez tuku?
Jsem tlustý? Měl bych zhubnout? #4

liska5
hodnocení

1x

Ta kila nic neříkají. Záleží na tvaru a pevnosti postavy. A Ty jsi především měkouš pastózní ochablej. Je to až nechutné. Sportuj, nebo shniješ.

fugass*
Jasný, je tvarohovej. Zpevnit, přibrat. Na hubnutí se vykašlat.

bender*
hodnocení

1x

jak uz tu bylo napsany, ses tlustej, ale neni to tak hrozny. Mas dobrej zaklad na to se vypracovat.

Ja mam sixpack ale ne z posilovny. Z kola (jezdim kazdej den minimalne kolem 25km). Jezdil sem kazdej den do skoly, tedka do prace. Prsi, snezi, sviti, je mi to jedno, jezdim kazdej den.

Je uplne jedno co budes delat, musis jenom neco delat. Zacnes se cejtit lip a to je to nehlavnejsi nez nakej blbej sixpack. Tvoje postava o tobe rika, ze si nejspis dobrej pri hrani counterstrike. Zacni behat, kolo, plavat, atd... Lidsky telo neni staveny na sezeni ale na pohyb, tak ho vyuzij k tomu, k cemu bylo stvoreno.

ladycat*
hodnocení

0x

Řekla bych, že jsi průměrný. Nemusíš vyloženě hubnout, abys měl nižší hmotnost.

Najdi si na YT nějaké cvičení, příp. úpravu jídelníčku (jez 5x denně, hodně ovoce a zeleniny, méně sladkého, pít neslazené nápoje). Nehladuj ani necvič doněmoty - prostě tak, aby ses cítil dobře.

Do dospělosti můžeš jestě vyrůst, tvoje tělesné proporce se můžou změnit.

hodnocení

0x

Pokud se ti jedná o posouzení obezity, tak na to je používán index tělesné hmotnosti, viz. odkaz

cs.wikipedia.org/...

asd1

Podle BMI má víceméně ideální váhu, ovšem podle procent tuku/ svalové hmoty je tlustej jak prase... Pokud nevěří tak může zajít nejlíp ke sportovnímu doktorovi a ten mu to dá na papíře včetně aktuální kondice... Která bude tutově dost bídná *smich* Ale pokud trošku zapracuje, tak za rok může vypadat výrazně líp...

PS na dnešní mládež vypadá ještě dobře, většina je na tom o hodně hůř...

asd1:

obecně konstatováno, je pravda, že např. sezením u počítače se asi ještě nikomu nepodařilo,. zlepšit fyzickou kondici :)

fugass*
Asd1 tlustej jak prase vypadá jinak. Nemá pneumatiky a prsa 2ky. Klidně bych mu přidal 5-10kg. Ale osvalit, ne do tuku.

BMI j nesmysl. Já jsem podle něj tlustej jako prase. Tam se totiž nebere v potaz rozdíl u stejné hmotností sádla a masa.

gbvd
hodnocení

0x
Abys měl hustej sixpack a hustou svalnatou postavu, tak bys určitě měl vážit podstatně víc než vážíš. Ale ne v tuku, toho bys měl ve svém věku mít podstatně míň. Ano, jsi tlustý. Potřebuješ jíst bílkoviny a posilovat!
asd1

Osvalenýho kulturistu nepovažuju za ideální postavu - neunese sám sebe a když má někam popoběhnout tak rychle chcípne.. Za ideál považuju atleta desetibojaře, triatlonistu nebo třeba biatlonistu - ty maj sílu, vytrvalost, rychlost a přitom štíhlou postavu... Podívej na kulturisty jakmile přestanou pořádně cvičit, to je fakt děs... A i v období cvičení sice maj hezký resp. velký svaly, ale skutečnou fyzičku má málokdo z nich..

fugass*
Neříkám kulturistu, to jsou zvířata. Ale na mě tihle sixpcakový chrti dělaj homosexuální dojem. A kulturista neunese sám sebe?

@fugass Kulturista nemá sílu. Má to vyhoněný bobulema a ta-ble-tama a různejma jinejma s*ačkama. Jednoho takového jsem viděl při práci, byl to bodybuilder, činkárna, funění, ta-ble-ty. Měl přeházet nějaké třicetikilové balíky a byl z toho na větvi, prostě to nedal, narozdíl od chlapů ve skladu, kteří do posilky nechodí. A ano, desetibojaři, ragbisti a takoví, ti sílu mají.

zahadnyanonym
hodnocení

0x

Břicho není o váze, je to o % tuku v těle, který snižuješ cvičením a správnou stravou

doplněno 20.04.20 21:29:

Tady je ještě aby si viděl jak na tom jsi a jak bys na tom měl být, pokud chceš six-pack

Jsem tlustý? Měl bych zhubnout? #5

joudic*
hodnocení

0x
sixpack sam nevyleze a i pri cviceni je nejtezsi na odstraneni podkozniho tuku a resi se to Atkinsem apod. Pokud chces jen vypadat normalne, tak staci shodit odhadem okolo 10kg bez nejakeho dalsiho cviceni. U cviceni v posilce uz je pak vaha nicnerikajici ukazatel. Btw. ja vypadam normalne pri 70-75 kilech a merim 190.
asd1

Váhu má vcelku OK, jen potřebuje místo tuku mít svaly, tj. procento tuku aby měl ca 15% viz ty fotky "normálních lehce sportovních" uprostřed fotek 13-19% Ty nafouklý kulturisti nahoře jsou spíš hnus... A ty tlusťoši dole taky.

michalverner
hodnocení

0x

Rozhodně budeš muset zhubnout.Zhubnout ten tuk a nabrat místo něj svalstvo.Momentálně jsi jak aspik.

gabriel
hodnocení

0x

Nechudni, ok v poriadku si, boli aj v minulosti takýto, pokial nie si nad 100 - v poriadku

ideál možno je do 63 ale pokojne si dovoľ do 75

gabriel
hodnocení

0x

Aj kedisy boli prinajmenej ! taký ako ty aj keď nie v jednej triede či vice triedach aj kedisy. aj fotku mám jedného z rodicu akého spoluzakaladateľa mali

si ešte chudy

gabriel
hodnocení

0x

ahoj, ešte jednu vec, od tých 12 až 13 rokov může človek práve pribrať viac a rýchlejšie ako dovtedy! , niekedy aj častokrát sa tak podarí
aj opačne že narastením do výšky schudne

sovis
Viděl bych to na nějaký sport a trochu zhubnout.

toom*
hodnocení

0x

Ono bohatě stačí, když budeš dělat kliky z domova zaměřený na břišní partie krom toho kliky jsou obecně dobré na všechny partie v těle, takže nato se nejvíc zaměř a ten plank každej den na 1 a půl zkus vydržet a do měsíce při intenzivním cvičení poznáš rozdíly stačí mít trpělivost otom to přece všechno je, abys to vydržel.

doplněno 11.06.21 22:42:

plank = 1,5minuty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]