Nejste přihlášen/a.
Mám silniční kolo a stále mi utíká vzduch. Foukám každý týden. Poradte mi jakou koupit duši aby neutíkal vzduch. Ráfek je v pořádku, pláště nové. Díky. Josef Švejk.
Tak jinak...a jednodušeji: Vytáhni duši, napusť do umyvadla vodu, duši pořádně nafoukni a postupně po částech ponořuj do vody. Pokud někde uniká vzduch, případně z ventilku, vidíš unikající bublinky. Buď je tam dírka /ale to by vzduch unikl dřív, než za týden/, nebo vadný /možná jen nedotažený/ ventilek. Pokud nic z toho nezjistíš, nech duši pár dnů nahuštěnou a pokud nedrží, je prostě řídká, a to neopravíš. Jako kluci jsme dovnitř lili trochu mléka, to řídkou duši dokázalo utěsnit /bez záruky/.
Snad? Co to je za diagnózu?!
Máte jízdí kolo, tak s ním vjeďte třeba do potoka nebo lavoru s vodou či do vany a pozorujte, zda z ventilku neprchají bublinky. Jestli uchází po týdnu, tak půjdou velice pomalu a nebo až, když duši zatížíte váhou (nebo přetlakem - napumpujte více, než je doporučeno a opakujte test pod vodou).
Ventilek je častý na únik.
Jestli je vadný ventilek, tak stejně musím koupit novou duši. Rád bych dostal tip na nějakou kvalitní značku. Díky.
A proč jste to nenapsal do dotazu?
Mám úplně levné obyčejné horské kolo a v duši jsou autoventilky. Napumpuji jen na sezónu a jezdím...
Všechny ventilky se dají z duší vymontovat a vyměnit!
I ty galuskové, tak proč kupovat duši?
zde:
A mění se to pomocí této čepičky
opravuji: Na galuskový ventilek je tento klíč
A může jít i o špatnou kombinaci ráfku s duší, kdy ráfek je pro autoventilky s větší dírou a dáte tam galuskový typ, pak duše trpí kolem příruby
@gumidek: Jasně, může to bejt ventilkem, se vším, co jsi napsal souhlasím. Ale trošku ti uniklo, že jde o silničku, srovnávat to s horákem je trošku mimo. Silnička se fouká klidně na 8,5 baru a únik na nejzditelnou měkkost za týden je sice o nervy, ale rozhodně ne nic mimořádného. Klidně to může bejt "řídkou" duší.
Pro tazatele: Z časových a zdravotních důvodů mám za poslední roky naježdíno kulový, ale i obyčejná Rubena vydrží "jezditelná" dýl, než udávaný týden, ale měsíc to fakt nebude. Ovšem Rubena nová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.