Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou odpruženou vidlici na starší typ krčku?

Od: budulman* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, ahoj,

potřeboval bych poradit s vidlicí na MTB.

Mám starší MTB, cca 4-5 let s klasickou neodpruženou vidlicí a chtěl bych si ji vyměnit za odpruženou.

Problém je v tom, že netuším, jakou koupit, jelikož mám pocit, že krček, který toto kolo má je tuším ne úplně rozšířený (myšleno starý typ krčku) a tradiční odpružené vidlice na něj nepasují.

Přikládám pár foto a prosím zkušenější kolegy, jestli by mi poradili, jakou vidlici na kolo můžu dát (tuším že Suntour nějaké dělal, kdysi jsem to již hledal, ale už jsem zapomněl kde)

Moc děkuji za pomoc

Zbyněk

Jakou odpruženou vidlici na starší typ krčku?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

budulman*
hodnocení

Ještě jedna fotka

Jakou odpruženou vidlici na starší typ krčku? #2
1jara*

Normálně změř výšku krčku a vem si s sebou do obchodu šroubení. Podle šroubení vybereš vidlici. Většinou jsou delší takže po změření nebo podle staré vidlice uřežeš část krku vidlic. Pozor aby tam zůstal závit, nebo použij vhodné podložky.

doplněno 23.06.10 19:02:

Závit poznáte dle té matky a pokud to nechcete rozmontovat tak vemte kolo k cyklo obchodu a zkušený mechanik koukne a ví hned o jký závit se jedná. Ahead tam nemá šroubení ale objímku.

budulman*
hodnocení

Díky za odpověď, ale moc mi nepomůže...

Spíš měla otázka směřovat k radě, zda jde o 1" nebo 1 1/8" vidlici, nebo jak se vlastně vidlice dělí, jelikož jde pravděpodobně o 1" závit (velmi starý typ), po nakráčení do obchodu bych měl s 90% pravděpodobností výběr z jedné vidlice za cenu, za kterou jim tam leží... spíš nechci prozatím krček rozebírat, chtěl bych se podívat na možnosti na internetu a hlavně srovnat ceny a co a jak je vůbec na výběr...

A nebo taky spíš radu, jakým jednoduchým způsobem si můžu sám zjistit, o jakou vidlici jde... jakási identifikace.

Podle toho, na co jsem narazil, tak může být rozdíl v ceně jedné a té samé vidlice klidně přes pětistovku :o(

doplněno 23.06.10 18:17:

Ještě jsem se dočetl, že to pravděpodobně bude "závit" nebo "ahead"...

Jak poznám, jestli je to to či ono?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]