Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vylepšení komponentů kola

Od: rotry63* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám dotaz, mám kolo (CONVEX 4E 29´ 2018) a chtěl bych si ho "upgradovat". Vím, že nemůžu jen tak něco koupit a dát to na to, protože to logicky nemusí fungovat, tak se chci zeptat, zda můžu někde najít, co na to kolo můžu dát (třeba mám šířku pláště 2,1 mm a chtěl bych tam třeba 2,4, nebo například koupit větší brzdový kotouč) a zda se to na toto kolo vůbec vyplatí...Nechci si něco koupit a potom zjistit, že to nefunguje. Předem děkuji za jakékoli rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolar
hodnocení

0x

Pláště ano,kotouč nemá cenu

rotry63*
hodnocení

Díky moc, ono je to asi o tom zkoušet a pozorovat, co sedne

k2
hodnocení

0x

Jdete na to z opacneho konce. Nejprve si ujasnete, jake vlastnosti kola chcete zlepsit/zmenit a pote jake komponenty kvuli tomu menit. Az nakonec reste, zda to lze a uplne nakonec, zda se to vyplati...

Jinymi slovy: co si myslite, ze dosahnete sirsim plastem a vetsim kotoucem

hodnocení

0x

Nejdříve si ujasněte, proč to vlastně chcete upgradovat. Širší pláště - proč? Jezdíte převážně v terénu nebo převládá jízda po zpevněných a asfaltových cestách? Protože valivý odpor toho širšího pláště na těch zpevněných cestách bude docela znatelný. To samé kotouče. Zadní bych určitě neřešil, přední zase to samé - proč? Pokud jste těžší a rád to z kopce pouštíte, tak se vám asi občas stane, že brzdy "vadnou" vlivem přehřátí. Tak tady bych ten přední kotouč vyměnil za větší, samozřejmě nejdříve nastudovat, co tam půjde. Pokud ale s tím, co jsem uvedl nemáte problém, tak neměnit.

rotry63*
hodnocení

Převážně jezdím v terénu, na trailech a zároveň jsem opatrnej, protože to není kolo úplně na nějaký skoky a tak, zadní brzdu neřeším...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]