Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1,3 kg dolů za 1 den

Od: jakell® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

chci se zeptat. Včera mi moje váha ( nově koupená ) ukazovala hmotnost 77 kg. Protože jsem trochu snížil jídlo, protože jsem opravdu jedl až moc často a vynechal jsem věci s čokoládou, tuky apod a zaměřil se hlavně na ovoce, zeleninu a potraviny s velkým % bílkovin. Každopádně dnes vážím 75.7 kg, což je za 1 den 1,3 kg dolů. Dva dny zpět jsem měl 77,4 a předtím 77.8 kg.

Není to trochu moc rychlé? Co vím, tak když se rychle zhubne, tak se to pak lehce opět nabere.

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kralovi*
hodnocení

4x
To, co ubylo, spis byla voda a ne tuk.

figurek*
hodnocení

2x

Kilo sádla za den prostě nezhubnete. To nejde. Takže buď váha neváží přesně nebo se vám povedlo z těla vyhnat vodu. Pak stačí trochu více se napít, ztracená voda nasákne zase zpátky a vy jste tam, kde jste byl. Tak vzniká ten známý jojo efekt, kdy kila jdou rychle dolů a pak zase stejně rychle nahoru.

Kolik myslíte, že se tak z toho těla dá vyhnat vody, aby se to neprojevilo zdravotními problémy? Jojo efekt nevzniká ztrátou vody, ale ztrátou tuku. Akorát špatně vedená dieta vede k tomu, že ten tuk nabere tělo zase při nejbližší příležitosti zpět. To je jojo efekt.

figurek*

no tak pochopitelně záleží na celkové tělesné hmotnosti a na poměru sádlo/ostatní hmota. Právě sádlo je ten největší zásobník vody.

Kdo má 130 kilo, ten v pohodě a bez následků z těla vyžene deset i patnáct litrů vody, jenže pouze dočasně. Právě takto vzniká jojo efekt. Ne ztrátou tělesného tuku. I při největší snaze kilo čistého tuku hubnete celé měsíce a zrovna tak celé měsíce trvá, než si kilo čistého tuku vypěstujete.

Klidně se se mnou můžete přít. Já popisuji vlastní zkušenost. :)

hodnocení

0x

Nemá smysl se vážit a sledovat denně - stačí bohatě jednou týdně ve stejnou denní dobu a za stejné situace. I přesto může hmotnost kolísat v závislosti na vašich tělesných pochodech - stačí se třeba předtím napít a máte půl kila nahoru nebo si odskočíte a je to naopak. V každém případě byste měl vidět v rámci těch týdenních měření sestupný trend.

hodnocení

0x

Když vypiju 3 piva, je nárůst 1,5kg. Když to vyčůrám, je snížení 1,45kg. K tomu pořádný oběd a rozdíl je i 2 kg za pár hodin (nahoru-dolů).

figurek*

Dej si Starobrno. Vypiješ jedno a vyčuráš dvě.*pivo*

hodnocení

0x

Ono se stačí na záchodě pořádně vypráznit a hned máte kus váhy dole. :-D

Nejlépe se vážit každý týden ve stejnou dobu s pravidelným režimem. Denní vážení je k ničemu, je to hodně proměnných. Každý týden napoví více, zda dieta funguje. Za den se nestihne stát nic moc.

Zkuste si na váhu stoupnout trošku křivě a hned jsou dvě kila jinde...

hodnocení

0x
Dej si kysané zelí jeden den a na druhý den to budou i 4kg. Stačí se dobře výš... :)

hodnocení

0x

Tak to je voda určitě.

liska5
hodnocení

0x

Ten výkyv během dne je právě asi tolik. Važ se po měsíci změn ve stravě, to už bude poznat trvalý úbytek. Při úplňku je ještě větší přírůstek váhy. Nebo u žen před menses se zadržuje v těle více voda a nárůst hmotnosti vznikne i bez přejídání.

Pak je ještě ve hře porucha štítné žlázy, že bys náhle hodně spaloval. To je ale i vyšší tep.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]