Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol a běhání

Od: oi* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na Vaše názory. Včera večer jsme měli menší oslavu a měl jsem 4 panáky slivovice, poslední asi v 11 hodin večer. Dnes v 7 jsem si řekl, že si půjdu na chvíli zaběhat, ale tak hrozný výkon a tak špatně už se mi dlouho neběželo. Myslíte, že i ty 4 panáky mohly i po 8 hodinách ovlivnit můj běh? Jinak si to toiž neumím vysvětlit.

Děkuji za odpovědi :))

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

No samozřejmě že ano...Jednak mají vliv ty panáky (byť jich nebylo až tak moc, ale stačí to) a v neposlední řadě jste šel pozdě spát..a vstával poměrně brzo.

Pokud máte sporttester, či chytré hodinky, schválně se podívejte na graf tepové frekvence.., co tam vidíte? Odhaduji tak 10-20 tepů nad běžný normál, co běháte za "normálních" podmínek.

Přesně tak. Tělo má v takovém případě na práci jiné záležitosti, než regulovat fyzickou aktivitu. Nejlepší je chlastat čistou vodu a odpočívat, než se z toho tělo vyhrabe.

liska5
hodnocení

4x

Alkohol se zpracovává v játrech. Játra jsou zároveň továrna na výrobu energie. Takže chlast a sport se neslučují. Po jedné takové opičce máte rozhozené minerálové hospodářství i na několik týdnů.

hg

"Po jedné takové opičce máte rozhozené minerálové hospodářství i na několik týdnů." - ale to jste si trošičku zapřeháněla :)

liska5

Tak po pořádné opici, no.

hodnocení

4x

Jen pro zajímavost.. První graf je 1h tenisu 16-17h..druhý tentýž den 1h tenisu 20-21h, tedy s přestávkou 3h od první.

Opakovaná zátěž...a jaký je to rozdíl, že? A ani k tomu nepotřebuji ten alkohol:)

Alkohol a běhání
Alkohol a běhání #2
rovano*

To je pro nás nicneříkající. Neznáme chemii, stav před, po a mnoho dalších drobností.

Nejlepší je si to monitorovat mozkem. Ten umí skalkulovat vše, když má člověk zkušenosti.

figurek*
hodnocení

1x

vy jste ještě neměl kocovinu? Ve stavu po draku na fyzičce vůbec nesejde. Kocovina z vás udělá hadr ať fyzičku máte nebo ne.

hg

Kocovina po 4 panákách?

lipanek

Tazatel nemusí být zcela zdravý a ani o tom nemusí vědět. Prodělaná mononukleóza se jeví jako angína. Když by měl slabší příznaky a nešel k lékaři, tak ani nemusí vědět, že to prodělal, že by měl dodržovat nějaký léčebný režim.

Zrovna tak může mít nějakou genetickou zátěž.

Nebyl ráno v těle ještě nějaký zbytkový alkohol?

Co na to říkají řidiči? Sedli byste si za volant, když byste měli 4 panáky večer, poslední ve 23 hod. Nejsem řidič, tak jenom námět k zamyšlení.

rovano*

Ty máš pokaždé stejnou kocovinu?

Přirovnal bych to k sexu. Jde tomu jít naproti, ale někdy je výsledek nečekaný.

hg
hodnocení

0x

Nepíšete kolik bylo piv.:). 4 panáky kvalitní slivovice mohly ovlivnit max. první 2 km. Spíš bych to viděl na nekvalitní spánek po oslavičce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]