Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít s lezením

Od: sa* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jak začít s lezením na stěně... jak jste začali vy?

Děkuju za odpovědi :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Já jsem tedy na umělé stěně nikdy nelezl, nedává mi to smysl. Od začátku jsem lezl po přírodních skalách v rámci horolezeckého oddílu. Takže tam by sem se naučil základům jištění a ostatní se dozvíš u majitele té "stěny".

liska5
hodnocení

0x

Tam, kde je stěna, tam bývá zpravidla oddíl, nebo rozvrh, kdy je lezení pro veřejnost. Pak tam přijít a ptát se, kdo je instruktor nebo aspoň, kdo poradí techniku, v čem a co si s sebou nosit. Jaký úvazek a jak se jistí.

Za nás takové stěny nebývaly. Chodili jsme k jednomu kamennému viaduktu a zkoušeli, kdo vyleze po těch spárách a minimálních výběžcích výš. Na těch pár metrech byly chyty a stupy zabělené od maglajzu ještě hodně let.

Zásady: nelepit se tělem na stěnu a vždy mít tři body jisté. Tj obě nohy a jedna ruka, nebo obě ruce a jedna noha.

asd1
hodnocení

0x

Na stránkách Boulder baru jsou návody na techniku lezení, vybavení, trénink atd. Poprvé nejlíp s někým kdo ohlídá fatální chyby (na většině stěn je instruktor).. Jinak obecně chceš začít lízt na stěně, tak jdeš na stěnu a lezeš..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]