Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký začít sport?

Od: kanda odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

poslední dobu mám docela dost volného času a navíc bych určitě chtěl poznat nějaké nové lidi, proto se poohlížím po nějakém sportu, co dělat.

V první řadě mi jde o to, aby to nebylo nijak cenově náročné - určitě mi nevadí si zaplatit vstup a dát za vybavení nějakou tu tisícovku, dvě, každopádně nechci nic, do čeho bych musel vrážet každej měsíc nějaké extrémní částky.

Dále aby to byl určitě nějaký sport, kde prostě nejde o to vyhrát, trénovat 5x týdně a tak, prostě sport na rekreaci, když se člověk nudí a tak. A posledně aby to bylo něco společenského, aby se u toho dali poznat lidé, seznámit se, ...

Chápu, že po vás nemůžu chtít vybrat mi sport, ale byl bych rád, kdyby jste jen něco navrhli, jelikož jsem nikde prostě nenašel nějaký seznam těch sportů.

Děkuji za odpověďi k tématu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Nejlépe se seznamuje s lidmi, kteří holdují turistice. Brouzdání po horách není nijak finančně náročně a při chůzi se komunikuje.

michalstxt
hodnocení

0x

Myslím, že ani tenis není taková "snobárna", jako býval. Vybavení lze koupit (na několik let, pokud nehrajete 5 x týdně) cca za 4. 500,- Kč velice solidní. Přes letní sezónu se v některých menších oddílech platí cca (podle toho, kde, v jakých městech) průměrně 2.500, - 3.400,- Kč na celou sezónu. Základy se můžete naučit za několik lekcí. Pokud máte základní pohybové předpoklady. A soupeře si pak můžete volit podle svého umu. Popřípadě se i s někým domlouvat na čtyřhry, při nichž se užije více legrace.

MICHAL

liska5
hodnocení

0x

Nějdo má talent na míčové hry, jiný volí spíš tanec, další chodí s partou na plavání nebo do hor. Asi bude rozhodovat, jaké rekreační sporty se provozují v místě Vašeho bydliště. Jsou obce, kde se večer chodí hrát volejbal, florbal, někde šipky, basket nebo se scházejí na fotbálek. To se dá zjistit u provozovatele nebo správce tělocvičen, kdo kdy tam po večerech chodí. Často do takové party přivedou člověka kamarádi. Ať jsou to turistické akce nebo výjezdy na kolech. Nemáte ani žádného známého, který chodí s turistama? Nebo si takovou partu dejte dohromady sám.

host

liska5 - dobrá rada, dal bych vám bod, kdybych mohl.

Jen dodám: individuálně, na nikoho se nevázat ale potkávat podobné nadšence - jízda na kole kam se vám zachce, ale ne po silnicích, to je vo život, lepší jsou cyklostezky, stačí mít kolo, helmu, základní vybavení a chuť jezdit, Pro sport ve dvou ve čtyřech - sálový badminton, nebo squash dá se hrát i v zimě a v dešti, s tím, kdo se sejde. Podobně ping-pong, třeba na vsi v hasičárně nebo v salonku za hospodou.

Pro větší skupinky chlapů nohejbálek, pro smíšené skupiny volejbal, žádné šílené smeče, ale prostě si chodit zapinkat, zahrát si.

Pro milovníky nadšení a jásotu bowling, už je jich dost. Pro romantiky a osamělé, kteří potrebují občas vypnout - chůze kamkoliv, půl hodinky, půl dne, celý den. V přírodě, na venkově nebo i před spaním ve městě. Tam, kde je městský bazén je úžasná možnost si jít v hodinách pro veře/... zaplavat.

hodnocení

0x

Napište kde bydlíte a dám vám možná 10 použitelných tipů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]