Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vážím okolo sto kilo. Mám poruchu štítné žlázy - sníženou funkci. Před třemi měsíci jsem začala hubnout a
váha šla pomalu dolů. Teď se zastavila a asi tři týdny se nehne. Jím večer jogurt bílý a trochu zeleniny, cvičím půl hodiny každý den, tak jako dříve. Nic jsem nezměnila, přesto váha nejde dolů.
Co s tím?
Nevím co jíte normálně přes den, ale jestli jíte normálně takhle málo, tak vy tělu dáváte v podstatě takovýto signál:
Je krize a všude kolem málo jídla, ukládej si všechno co můžeš do tukových zásob pro případ, že nebude ani ta trocha jídla co byla doteď, abychom pak přežili.
Ono vím, že se to z mé strany lehko říká, ale tu váhu máte kvůli svému životnímu stylu, ne kvůli štítné žláze. Kdybyste měla vaši preferovanou váhu, tak by samozřejmě životní styl a návyky k udržení této váhy byly podmíněny i tou nemocí. Chci tím totiž říct, že ať už máte nějakou poruchu či nikoliv, stejně jen záleží výhradně na vás jak se tomu postavíte a přizpůsobíte.
V případě, že výživě a stravování nerozumíte,obraťte se pak na odborníka. Ovšem pozor, vámi hledaný odborník nebude výživový poradce, ale budete hledat nutričního terapeura. Rozdíl mezi těmito pojmy je drastický. Výživový poradce je osoba s víkendovým certifikátem, nutriční terapeut je vysokoškolsky vystudovaná osoba pracující v lékařství zaměřená na výživu osob s různými poruchami (a samozřejmě i výživu zdravých osob). Nutriční terapeut bude znát veškeré podrobnosti ohledně vaší nemoci a bude vám schopen se maximálně přizpůsobit.
Přeji hodně štěstí.
Pokud cvičíš, tak tuk ubývá, ale rostou svaly, tj. váha může zůstávat stejná. Dá se to měřit (podíl tuku a svalů).
Nezačít si myslet že cvičení je na nic a vydržet. S trénovaností se dá zátěž i délka cvičení zvyšovat, na hubnutí je ideální nordic walking nebo běžky (pracují i ruce + zároveň se odlehčí kloubům) a dlouhé procházky (několik hodin)
Tohle je problém s tou štítnou žlázou. Nedostáváte nějaké léky? Asi ano a tak prostě musíte vydržet. Někdy to trvá mnohem déle, než se to začne projevovat na váze. Neztrácejte odvahu. Také to bude asi záležet na tom, co jíte i během dne. Když ale vydržíte, tak se výsledek dostaví určitě. Držím Vám palce.
Váha šla pomalu dolů. Tak to je super, ne? Fandím vám, vydržte. Rychlé hubnutí není dobré.
S tím cvičením - mám zkušenost, že je lépe cvičit 2 - 3 x týdně hodinu, než každý den 1/2 hodiny.
Tělo má velkého "pamatováka" - do jiné váhy "se mu nechce", musíte vydržet. A hlavně si hlídat, abyste zase nepřibírala.
Zkuste metabolickou diagnostiku od Dr. Petra Fořta. V poradně Vám sestaví stravovací plán podle biochemického vyšetření krve. Není to zadarmo, ale je to na úrovni.
V republice je 65 poraden. Podívejte se na www.svet-zdravi.cz, snad máte některou blízko.
Jinak pestré a vydatné snídaně, ty jediné nešidit. Stravu trochu blíž k vegetariánské, zeleninu, ryby, z tuků jen panenské oleje a mandle, od mlíka jen kefír nebo bílý jogurt. Mezi jídly sklenici vody se lžicí jablečného octa.
Cvičíte půl hodiny denně, ale v jaké intenzitě? Pár pohybů s lehkou činkou, nenáročné cvičení na podložce nebo strečing hubnutí nevyřeší. Po správném cvičení by měl být člověk zpocený a "vyřízený". Zkusil bych chůzi do mírného kopce nebo je dobré i plavání. Pravidelně a postupně zvyšovat denní dávky cvičení, nezůstat na jednom bodě. Kdysi jsem bral kamarádky a známé u nás v Beskydech na Lysou horu a byly překvapené, že jim váha začala klesat. Chodili jsme dvakrát týdně a po měsíci viděli první změnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.