Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou dietní večeři?

Od: otylka odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit, vážím kolem 100 kg, už dva měsíce cvičím a váha jde pomalu dolu.

Nevím, co mám pořáde jíst k večeři. Jím bílý jogurt, někdy zeleninu, jindy kousek rohlíku se salámem a tak

to nějak střídám. Poradili byste mi ještě nějaké typy na dietní večeře?

Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

5x

Největší problém vidím v tom rohlíku se salámem. Místo něj si můžeš dát macatej kus mrtvý krávy! Kuřecí prsíčko na grilu, vepřovou panenku, to všechno je v pohodě. Ale rohlík se salámem je kalorická megabomba!

kubaa
Rohlík se salámem rozhodně kalorická bomba není. To co radite má dokonce více kalorií. Ale rozhodně je to pro tělo zdravější i tam
Steak s přílohou cca 360kcal. Rohlík s Vysočinou a máslem 240kcal. Ale ten steak vydrží v břiše déle a navíc je to 350g vs 60g jídla.
Jakou dietní večeři?
liska5

Rohlík se salámem není kvalitní strava. Na co prázdné kalorie z rohlíku a separát s pofidérním tukem a s fosforečnany v salámu? Když hubnu, tak se stravuji méně, ale co nejkvalitněji. Pak kalorie nejsou na prvním místě.

vecere
hodnocení

2x

Je nesmyls nejíst večeři nebo jen pít či jen zeleninu. Ovoce jen dopoledne, jogurt je na dopolení nebo odpolední svačinu. Večeře má mít vše co na oběd - bílkoviny, sacharidy a hodně zeleniny. Asi jako poloviční porce oběda, zeleniny kolik se do vás vleze

Vynecháním večeře tělo do rána hladoví. To co sníte na snídani se tělo pečlivě uloží do tuků neboť neví, zda jej zas nenecháte 10 hodin o hladu.

Vyvážený jídelníček pro zdravého dospělého člověka, který nepotřebuje hubnout - sníst 1,5 - 2 kg jídla, z toho minimálně 30 dkg syrové zeleniny. Takže při hubnutí si snižte porce, ale nesmíte mít hlad.

hodnocení

2x

Vynechat přílohy (brambory, těstoviny) a nejíst pečivo, maximálně žitné.

Ty přílohy se dají nahradit zeleninou, bulgr či kuskus, pohanka atd.

Večer obecně menší porce, ráno "větší".

liska5
hodnocení

2x

Jestli jít na to odborně, tak se objednejte na některé z poraden www.svet-zdravi.cz. Sestaví Vám výživový plán podle biochemických rozborů krve. Říká se tomu metabolická diagnostika. Něco to stojí, ale jsou na úrovni a pokračovat můžete sama. V republice je asi 65 poraden. Ve velkých městech určitě.

A pár tipů na večeři: Hlavně omezit přílohy, bílé pečivo, vše sladké a tučné. Třeba kousek ryby nebo masa se zeleninou bez pečiva, červenou čočku s okurkem vařenou s bobkovým listem, pohanku s hlívou- obojí ochutit česnekem, hummus a kousek celozrnného pečiva, vajíčko nebo tvarůžky a listový salát, lečo z papriky a rajčat s tofu nebo s placičkou knacke- brotu, pár brambor a kefír,... A malé porce...Jablka na noc se nedoporučují. V břiše kvasí a vznikající alkohol zatěžuje játra. Ty si nechte na dopolední svačinku. Kafe nejlépe dopoledne hodinu a půl před obědem. K němu místo cukru lze nějkou tu datli či fík a hrstičku mandlí. Toto je kalorické, ale zajistí Vám minerály.

Sportujte a mezi jídly pijte vodu se lžicí jablečného octa!

mudrc
hodnocení

0x

To já k večeři piji jen zelený čaj

liska5

Ten je budivý. A něco sníst musí...

hodnocení

0x

Jablko či dvě? *tuc*

hodnocení

0x
Předně vás upozorním, že je jedno kdy kalorie prijmete. Pokud budete mít dietní oběd nemusíte mít dietní večeře. Kalorie počítejte za 24 hodin. Ne na večery apod. Jsou na to studie. Nejíst po 6. hodině může mít svůj výsledek jen v tom, že máte kratší čas na jídlo a tím méně kalorií sníte.
Fazole mají málo kalorií a přitom hodně bílkovin. Zasytí vás. Stejně tak tvaroh, nizkotucny. Zeleninu můžete téměř po kilech. Lečo taky dobrý, ale bez uzeniny.
Zkuste se úplně vyhnout těstovinam i přes den. Mají spoustu kalorií a není to na nich vidět. :)

lee*
hodnocení

0x
Na každého funguje něco jiného, jak to tu tak čtu. Kdysi jsem hodně zhubla přechodem na veganskou stravu, tedy takovou, která byla plná sacharidů - těstovin, rýže, luštěnin někdy i pečiva.
Po nějaké době jsem maso jíst začala, i když sporadicky. Něco jsem i přibrala (spíš vinou strašného stravniho režimu, večer víno a mlsání). Dnes dodrzuji (už půl roku) přerušovaný půst - jim jen od 11 do 19. Nemám tedy ty snídaně, bez kterých se prý nedá žít. Me tělo "hladoví" 16h denně. Přesto jsem zhubla vše co bylo třeba a váhu si držím. Mně to vyhovuje. Jim 2 velká jídla denně (oběd a večeři) a mezitím podle toho jak mám hlad a chuť - jogurt, ovoce, kus sýra, proteinové kafe, yes yes chipsy.
Neverim na nutnost vynechávat večer sacharidy. Podle mě je nutričně v pořádku bílkovina + sacharid. Tedy klidně maso s rýží a zelenina, čínské nudle s tofu a zeleninou nebo klidně polévka - cervena čočka dodá hodně bílkovin, místo smetany používám rozmixovany cottage... Špenátová polévka s volským okem. Pomazánka z tvarohu, cottage, ricotty - se zeleninou, vejcem, tuňákem a třeba žitný chleb. Rybí filé s br. kaši (jen malo másla), zeleninový salát s kuřetem/tuňákem s hrsti těstovin/bulguru/quinoy, pro hubnutí jsou vhodné syrecky - hodně bílkovin, žádný tuk

farm
hodnocení

0x

Tvaroh. Klidně tučný. Tvarohová pomazánka. Mazat na chléb. Zapíjet mlékem = zklidnění na spánek, pokud máte busy - dny. (Čti: bizy*smich*)

liska5
hodnocení

0x

Dobré jsou zeleninové polévky s malým množstvím panenského oleje. Bez brambor a zavářek, maximálně s pohankou lámankou.

Pozn.: Ten tvaroh a mlékem, to není pro každého. Aspoň mně by z toho bylo těžko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]