Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojové sporty

Od: 6a* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit ohledně výběru bojového sportu. Našla jsem poměrně dost druhů. Ráda bych nějaký druh, u kterého bych zvýšila svou fyzičku a něco zhubla, posílila nohy. Samozřejmě taky abych se uměla v případě nouze nějak ubránit.
Máte nějaké tipy který druh bojových umění je pro mě ten pravý?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na obranu je hodně účinné krav maga. Je potřeba to vyzkoušet. Nedá se něco doporučovat takto přes net.

hodnocení

2x

Syn se věnuje roky taichi, má výborrnou fyzičku a též po stránce psychické je ve výborné kondici. Není to jen pouhé cvičení, je to celkový způsob života. Dokonce se dá říci, že si díky tomuto umění zachránil život, na přechodu se na něho řítilo auto, již bylo u něho, díky trénovanosti postřehu a hbitosti se rukama odpíchl od kapoty a přistál nohama na chodníku.Vyberte si ten sport, který vás bude nějakým způsobem přitahovat a pak ho dělejte duší i telem, pořádně a pak je to přínosem pro člověka.

liska5
hodnocení

0x

Myslím, že podstatné bude, odkud jste. Zda máte na výběr. Jsou města, obce, kde je maximálně jeden takový sport. Nejčastěji judo nebo karate. Co Vám bude platné, že Vám někdo něco navrhne, když tam budete muset složitě dojíždět.

6a*
hodnocení

Jsem z Brna, takže na výběr je tu skoro ze všecho

berger*
hodnocení

0x

Za mě Systéma,v Brně budou určitě...

pavelpavel*
hodnocení

0x

Na to se nedá odpovědět přece to musíš vědět ty na co se cítíš. Někdo ti doporučí karate a nepůjde ti to. Bojové sporty základní snad znáš. tak vybrat si musíš sama.

zelenydabel*
hodnocení

0x

Co se bojových sportů týče, tak doporučuji zkoušet. Já osobně prošel několika bojovými sporty, že by mě oslovil hned první se říci nedá. Bojovým sportům jsem se už ale věnoval na střední. Před tím jen box. Pak když byla možnost, tak jsem si koupil knihy a pročítal různé bojové umění.
Moje první zastávka byla v AIKIDO, poté DŽÓDÓ. Nejvíce mě totiž oslovil S.Segal. a také to, že aikido využívá sílu nepřítele k jeho pacifikaci. Bohužel je to o páčení, takže ne každému páčení dělá dobře a člověk s tím musí umět zacházet.
Pak jsem v rámci své profese dělal musado, zkusil si i systemu. Poté jsem zkusil jiu jitsu, thajský box a nakonec skončil u šermu, lučišnictví, Krav Magy.
Aikido jsem dělal 8 let aktivně (nyní pár krát do roka jdu zacvičit)
Džódó 2 roky
Kendo 1,2 roku (občas s kolegou ještě i nyní zacvičíme)
Musado X let
Systema 1 rok
Jiu Jitsu 3 roky (občas zajdu zacvičit)
Thaijský box 5 let

Krav Maga už skoro 5 let.
klasický šerm a lučišnictví 4 roky

k tomu obrana a útok teleskopem a noži a proti palným dlouhým a krátkým zbraním cca okolo 12 let.

Takže musíš zkoušet a hledat to, co tě osloví a bude naplňovat.
Co se týče fyzické zdatnosti, doporučuji posilování se svou vlastní váhou a zaměřit se na nějaký sport. Běžky, horolezectví, plavání, chození po horách (ideálně zvolit si nějaký kopec, kde prostě musíš pokořit převýšení přes 800 m (Já třeba chodím na Lysou horu, Smrk, Loučka a poté i víkendové tůry, které mají několik km. Dále pooldance - později to povýšit na práci na akrobacii na volné hrazdě, kdy už musíš perfektně ovládat své svaly a tělo.
Ale nehuntovat se. Najít si něco, co tě bude bavit, kde se odreaguješ a dělat to pro své zdraví, pro svůj pocit štěstí a naplnění. Pozor na přemíru zátěže srdce a jiných částí těla. Šíleným drilem si jen ublížíš.
U bojového sportu zjisti jaké jsou tvé výhody a nevýhody a nauč se s nimi pracovat. Příklad, dvoumetrová hora svalů, která rozdává smrtící rány, ví, že jeho síla je v rukou a třeba i v nohách, záleží. A že musí protivníka srazit ránou k zemi. Zatímco drobný chlap, který je rychlý, pružný a ví, že jedna rána hory by ho uzemnila, musí buď uhonit protivníka a nebo ho svou rychlostí udolat dříve, než se mu hora dostane na kobylku.

karltoman
hodnocení

0x

Na ubránění se nekoukejte a zaměřte se na tu fyzičku.Nejlepší obrana pro ženu je útěk.Já chodil na karate aikido,box,krav magu a systemu.Vždy tam byly i dívky na různých úrovních.Všechny tvrdily že se naučily bránit.Bohužel všechny měly tři věci společné.1)nikdy nebyly nikým na ulici napadeny.2)nikdy nepoznaly jak se chová opravdu agresivní muž vážící třeba i o půlku víc než ony. 3)při zápase vždy muži dodržovali jakousi zdrženlivost uhodit vší silou ženu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]