Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kolegyně a kolegy, obracím se na vás o radu...
můj kamarád se snaží posilovat, aby měl sílu a figuru. Cvičí denně, a posiluje rovnoměrně celé tělo. Zatím je docela hubený, sílu na svůj věk a postavu má slušnou, svaly má vyrýsované na zádech na nohou i na břiše, ale trošku ho trápí, že i když "žere" minimálně sedmkrát denně, tak nemůže přibrat.
Přemýšlí o nějakých doplňcích stravy, pokud to budou nějaké proteinové přírodní látky tak mu je i koupím, ale jakoukoli "chemii" jsem mu důrazně nedoporučil.
Můžete poradit něco konkrétního?
Moc díky za každý rozumkný komentář, přeji hezký večer...
P.S.: Věk 16 let, výška 167cm, váha 63kg, plusmínus...
P.P.S.: Jeho, ne moje...
Žere jak popelnice, hlavně maso, ale je to prostě kyselina. Učí se na řezníka, takže na praxích o něj nemá nouzi. Bude vždycky víc houžev než korba. Ale dík za radu, zkusím ty bílkoviny nějak přepočítat a porovnat s jeho stravou.
Dobrý den, doporučil bych přípravek Protifar (proteiny) - lze ho přidávat do různého jídla, protože je chuťově neutrální a je vhodný i pro sportovce. Ovšem, na váze se po něm nepřibírá a navíc je to léčivo, tak používat s rozumem (používám ho z jiných důvodů a výsledek je viditelný). Zdravím!
hop - takovou informaci bohužel nemám. Já kupuji za plnou cenu (neptal jsem se na příspěvek ani lékaře ani na zdr. pojišťovně).
Zdravím a díky, juknu na to!
Jen nápad - pokud je to léčivo, je možnost příspěvku od zdravotní pojišťovny?
Nevím proč jej užíváte, ale pokud jde opravdu o bílkoviny je to velice drahé. 1g = 1kč. To je moc. Pokud to nehradí pojišťovna a nemáte problém s laktozou volte něco takového 1kg za 320kč (2,5 za 650) gymbeam.cz/...
Pokud kvůli laktoze nemůžete je to pak dražší, musíte sáhnout po izolátech např. 1kg za 550,- (2,5 za 989) gymbeam.cz/...
Sám si říkám, že až budu důchodce (snad čilý) tak do toho jdu, abych zabránil úbytku svalů, protože ujíst bílkoviny není tak snadné, kór když každý den nechci maso.
clayman - děkuji Vám za informace. Ano, můj důvod užívání proteinů je zdravotní a tento přípravek doporučily sestry DP i lékař. Dávkování nepřeháním, tak vlastně ani cenu moc neřeším - pro mne je důležitý výsledek, který na těle vidím (je to doplněk léčení, které jinak probíha "klasickou" cestou, ale Protifar ho urychluje, protože jsem měl velkou ztrátu bílkovin). Pokud bych kupoval větší množství jiného přípravku, tak by byl asi problém se skladováním, resp. přípravek časem "stárne". Takto mám jednu plechovku asi na měsíc a zbytek doplním libovým masem, tvarohem, tvrdým sýrem a vejci (mléko mně nevadí, ale obsah bílkovin v něm je vcelku minimální).
jj, když sem viděl to dávkování přípravku resp srovnání, tak bych si místo toho každý den lupnul jedno vejce a mám to zdravější, levnější a efektivnější. Nebo sklenici mléka. Když denně jím 150-180g bílkovin, tak mě 3 odměrky tj 6g bílkovin moc nepomůže. Ještě to zvažte, určitě na tom nejste tak špatně abyste 6g denně poznal. Já v tom vidím loby a provize lékařů.
Protifar je kravina, bilkovin má dle informací dost.
Jako trenér mohu potvrdit, že většina takových hubených cvičenců hledá chyby ve stravě, ale měli by hledat chybu v sobě, protože oni cvičí špatně - není neobvyklý pohled, když 60 kilový kluk zvedá vzhledem ke své postavě tak těžké váhy, že tělo nestíhá regenerovat, proto nepřibírá na váze ale pouze na síle!
Z toho ti, co to myslí vážně, opravdu zvolní a potom uvidí výsledky.
Ti druzí, kterých je samozřejmě více, řeknou, že je to kravina a dál budou tahat nadměrné váhy, dál nebudou přibírat a cvičení buď nakonec nechají, nebo si přivodí zranění a nebo sáhnou po zakázaných látkách.
Takže profesionální ráda zní snížit váhy a zvolnit série, opakování a cviky. A bílkovin stačí 1,6g/kg, zbytečně jsi bude zatěžovat játra a ledviny.
pave - nepište, že Protifar je kravina, protože tím tomu přípravku ubližujete. Lepší formulace by byla, že (dle Vašeho názoru) je v tomto případě (který detailně neznáte) zvyšování příjmu bílkovin kravina, protože problém je jinde. Kdo potřebuje zvýšit příjem bílkovin, tak pro toho je Protifar dobrá volba (nedělám reklamu, ale přípravek na radu lékaře užívám).
Trénuje možná až moc. Navíc, každý má jiné spalování. To bývá rodové. Jak vypadají jeho rodiče a prarodiče. Jestli se cpe a hubne, ať si nechá vyšetřit štítnou žlázu. Někdo to pozná už jen na zvýšené klidové tepové frekvenci. S proteiny nepřehánět, zatěžují ledviny. Na tloušťku jsou dobré sacharidy / přílohy/ a zdravé oleje, sušené ovoce, cereálie, ořechy...
Teď teprve čtu, co píše pave nade mnou a koukám, že se v mnohém shodneme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.