Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit cyklometr

Od: wallnut* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,dostal jsem nový cyklometr sigma bc 906,vše jsem nastavil podle návodu obvod kola jsem zadal také ale když se du prijet nefunguje pořád mi to ukazuje 0,0 km/h. Opravdu nevím co s tím poradte prosím.:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Závada nemusí být nutně jen ve vzdálenosti "snímač-magnet"..., ale i ve vzdálenosti a poloze "snímač-cyklopočítač na řidítkách"..

To Sigma "dělá" s oblibou a ráda..U MTB s měnitelným zdvihem vidlice s tím mám problémy relativně dost často..

doplněno 07.01.13 15:23:

Tak pardon, když to není bezdrát, pak samozřejmě má připomínka "padá"..

Holt zaexperimentujte se vzájemnou polohou "magnet-snímač"..Tedy když vyloučíme poškození kabelu...což by u nového cyklopočítače být nemělo..

wallnut*
hodnocení

Dobře skusím to tak nastavit ale s tím snímaček a cyklopočítačem nevím jestli muže byt chyba protoze jsou spojeny drátem.Ale moc dekuji za odpovedi.

stirecek*

Já mám mezeru 1mm, nač dávat větši?

mowla*
hodnocení

0x

Máš magnet a čidlo dostatečně blízko sebe?

doplněno 07.01.13 15:09:

Max. 5 mm je pětina vzdálenosti, kterou máš - čidlo není schopno zaznamena průchod magnetu - nediv se, že neukazuje...

:-D

doplněno 07.01.13 15:11:

BTW - já jsem si tuto vzdálenost seřizovalna minimální možnou - tedy okolo 1 mm... Pokud máš vidlici příliš daleko od špic, musíš čidlo vypodložit (ideálně polyuretanovou oboustrannou samolepící páskou) - aby se i ´samovolně´ neposouvalo...

doplněno 07.01.13 15:20:

Martincakl: Sigma BC 906 není ´bezdrát´...

wallnut*
hodnocení

Mám ho od sebe 2,5 cm tak nevím jestli to je dost ale v navodu je max. 5mm

Takže ho máš pět krát tak daleko než má být.

wallnut*
hodnocení

Tak jsem ho přiblížil na 1,2cm a víc to snah ani nejde a pořád ukazuje 0 km/h ,třeba nemá byt magnet obracene? jinak nevím.

majsterjoe*

Tak ten magnet obrat, pochopitelne ma byt podle navodu. Kdyz ho das naopak, nemusi snimat.

doplněno 07.01.13 15:22:

jeeej, max 5mm neni 12mm. Umisti to tak, aby to bylo co nejblize a aby to neprekazelo pri jezdeni.

To by me zajimalo kam to davas, ze nemuzes blize.

artik*

U sigmy je úplně jedno jak bude magnet otočenej ( musí teda směřovat k vidlici *smich* ,ale to je snad jasné ) , tam je důležitá jen zvdálenost magnetu od snímače 1-3mm

wallnut*
hodnocení

Moc Děkuji všem ;):)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]