Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přesvědčit, že dokážu zhubnout?

Od: mija* odpovědí: 12 změna:
Už od dětství jsem měla pár kilo více a poslední týdny jsem do sebe začala jít tvrdě. Žijí zdravě, jednou týdně hraji tenis a dělám plank a squat 30 days challenge. Já ale nevím, jestli dokážu být hubená. Mám rovných 10 kg navíc podle BMI. Nevím, jestli nevěřím, že zhubnu nebo tak nějak, ale prostě neočekávám výsledek. Říkám si, že nikdy nebudu mít takovou postavu jako jiné ženy. Co mám dělat? Budu taková? A jak se přesvědčit? Abych předešla nedorozumění, motivaci mám.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
Nemyslím si, že je dobré dělat něco jen proto, abych vypadala jako ostatní.
Důležité je, dělat to kvůli sobě. Kvůli dobrému pocitu, zdraví, kondici. M.

hodnocení

0x
Hlavně se vyprdni na různé "osvědčené" diety. Vyřaď sladké pití i jídlo, bílé pečivo. Přidej podíl zeleniny, vlákninu. Jez častěji, pravidelně menší porce. Půjde to pomaličku, efekt nevidíš po týdnu.

asd1
hodnocení

0x

Pokud použiješ správný postup a vydržíš, tak zhubneš úplně v pohodě... Jen nečekej že teěch 10 kilo bude za týden a pak to bez námahy vydrží i když budeš žrát ;)

hodnocení

0x

Žiji zdravě... to vůbec nic neříká. Mám sousedy, které dělí jídlo na zdravé a nezdravé. Věří, že po tom zdravém (ve vetšině pojetí nedobrém) jídle přece musí zhubnout. A nejde to... důvod?

Dělit jídlo na zdravé a nezdravé není pro hubnutí důležité. Po zdravém jídle se možná budete cítit lépe, ale není to žádná záruka hubnutí. Jediná záruka je jíst podle kalorií. Pokud denně potřebujete 2000-2200kcal (jen letmý odhad aniž vás znám) bude stačit jíst 1700-1900kcal a postupně budete hubnout. A přitom klidně můžete jíst nezdravé bílé pečivo. Je fuk, že není echt zdravé, důležité je počítat jeho kalorický obsah. To je celé kouzlo.

Pohyb navíc vše ještě podstatně urychlí...

hodnocení

0x
... Říkám si, že nikdy nebudu mít takovou postavu jako jiné ženy. Co mám dělat?..
Ale ty si lžeš už od začátku. Právě že jsi jako jiné ženy. Těch štíhlých krasavic jakou bys chtěla být je naprostá menšina. Navíc až na pár výjimek to mají od přírody dané a není to zásluha nějakých diet a sportovního šílenství.
asd1

Omyl, naprostá většina má postavu danou stylem života. Jasně že pokud od mala není pohyb a jí se knedlo zelo tak nevyroste štíhlá sportovkyně ale typická nakynutá. Protože tak žije většina lidí tak to tak i vypadá a tvrdit že to je od přírody je jen výmluva na lenost.

Zajdi na hory tři hodiny od lanovky nebo na běžkách 10 km od parkoviště, uvidíš jaký je poměr tlustých a štíhlých. A pak zajdi na hotelovou pláž u moře - tam uvidíš poměr přesně opačný...

staszi*
Pravda, mohu potvrdit. Pohyb dělá hezká těla... Brzy mi bude půlstoletí,váha se začala pohybovat směrem nahoru. Tak jsem ji vyhlásila boj.. nejím moc sladké a bílé pečivo,ale hlavně se hýbu, běhám, chodím pěšky, občas in-line brusle, nejezdím výtahem.. A hádejte kdo vedeJde to.
Mě se příčila představa že bych každou blbost přepočítával na kilokalorie a furt přemýšlel nad tim, co je ještě zdravé a co už ne. Zařekl jsem se že budu jist maximálně do 17 hod. Za dva roky jsem shodil 15kilo bez toho že bych řešil co jím.
asd1

Kromě počítání kalorií se mi příčí i představa každý večer hladovět, tak se hýbu tolik že to počítat nemusim a váhu si v pohodě držim i s večerníma žranicema *smich*

Fakt je, že pokud není pohyb tak se kalorie počítat musí.. A tlusťoch se moc hýbat nemůže protože nemá kondici a je tlustý a větší pohyb by ho zabil... Pro trénovaného 50 km na běžkách pohoda na tři hoďky, tučný začátečník se došourá 5 km a končí = nedokáže spálit tolik energie jako trénovaný... Proto je těžké vybudovat si kondici/ hubnout na začátku "hubnutí", to je opravdu dost pakárna. Udržet to už je snadné..

damandys
hodnocení

0x

Zkuste snížit dávky jídla o 20% a začněte chodit na hory. Taková rychlá chůze do kopce dá pěkně zabrat. A je dobré při tom myslet na známe rčení: "Když nemůžeš přidej víc"... Stačí chodit dvakrát týdně a nešetřit se. Místo svačinky snězte jablko, dobré je omezit i polévky. Pijte vodu nebo čaj, žádné ovocné šťávy a sladké limonády.
Bydlím poblíž Beskyd a do kopců chodím dost často. Klidně bych Vás někdy vzal na společný výšlap a uvidíte, jak půjde postupně váha dolů. Jedné ženě jsem pomohl od nadváhy, chodila se mnou na turistické výšlapy a nestačila se divit. Musela si kupovat nové oblečení, protože to původní měla dost volné. A nejlepší na tom je, že je to zadarmo, žádné kupování hubnoucích pilulek a jiných nesmyslů.

asd1

Asi tak, a nejlíp s hůlkama (nordic walking) - zapojí se i ruce + horní polovina těla = větší spotřeba energie a mimo jiné to odlehčí kolenům.. Začíná zima a na hubnutí jsou běžky ideální - polodenní až celodenní výlety..

hodnocení

0x
Tenis je sice krásný sport, ale zrovna na redukci váhy ideální není, mimo dalších potíží, které by Vám mohl tento sport (pokud jste ho dříve nehrála) přinést.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]