Dnes jsem dal 27 kliků a ruce by klidně pokračovali, ale záda (asi bederní páteř nebo těsně nad ní) mě bolela a táhla dolů. Nevím čím to je. Někdy mě bolí a někdy ne. Čím to je a jak se tomu vyvarovat?
Bolest se nás snaží chránit před poškozením těla. Když začínáme s cvičením, mělo by se začínat nejdříve menším počtem opakování cviku. Dnes teda víte, že 27 kliků najednou, je moc. Protože tělo není rovnoměrně vysvalené. Pokud chcete víc posílit jen ruce, záda jsou méně namáhaná při přitahování, to lze večer trénovat např. na dětském hřišti. Je lepší mít ale rovnoměrně posílené celé tělo, ať Vás záda nebolí častěji. Cvičí se nejlépe večer, ranní cvičení více zatěžuje nerozhýbané svaly. A po předozadních cvikách by se měly zařazovat tzv.kontra cviky. Záda se totiž zatíží a posilují dost jednostranně, tak potřebují ještě cviky do stran. Jinak mohou bolet záda, protože je podobný pohyb zatíží moc. Při chůzi jsou záda nějak v pohybu a tím se svaly posilují, při sezení v klidu ale nemají svaly možnost moc pracovat. Sezení záda tedy přirozeně oslabuje. Vycházím ale z toho, že máte zdravou páteř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.