Ahoj, mám tak o 10 kg víc, než bych měl. Přemýšlel jsem o posilování bez činek a nástrojů. Nevím ale, co přesně dělat. Co si myslíte třeba o sedlehách, prknu, zvedání nohou, klikách? Něco mám změnit, přidat, odendat?
Na Vámi popsané cviky jsem moc líná. Pro cvičení bez nářadí se mi hodí Jóga. Po porodu jsem chtěla zpevnit břicho a prsa, nelíbilo se mi moje tělo, ale váhu jsem neřešila. Po ránu jsem zacvičila podle chuti více než 5x za sebou sestavu Pozdrav slunci, verzi co cvik to jeden nádech nebo výdech. Mě to stačilo. Změna u mne byla vidět. Ale moc předozadních cviků může zatížit páteř, proto se zařazují i cviky do stran pro uvolnění. Já jsem je nepoužívala. Na zhubnutí funguje cvik Uddijána bandha, vtahování břicha, ráno nalačno. Při ukončování cviku vždy v klidu povolit břicho a nadechnout až pár sekund poté. Cvik dokonale upravuje trávení. Obecně dobře zpevní břicho cviky, kde je celá váha těla jen na břiše. Třeba cvik Luk = Dhanurásana. To jsou cviky, které se cvičí jen pár sekund, sestava pár minut, žádná velká dřina a u mne účinek vidět byl. Pozdrav slunci nabije energií a dobrou náladou, zvýší imunitu a kapacitu plic. Mají pro mne víc výhod, než sedy-lehy. Mne baví i jistota, že když v lékárničce nebude lék, pomůže určitý cvik. Jde o to, co baví Vás
Pár cviků kila nesundá. Důležitá je životospráva - pravidelné rozumně zdravé jídlo, spánek... Pohyb je důležitý, ale hubnutí na něm nestojí. Osobně bych šel spíš do běhu(popř koloběhu) apod...
Máte-li možnost, najděte si tělocvičnu s boxovacím pytlem a trochu ho provětrejte. Tímto způsobem kila doslova padají, i když se to zpočátku nesmí přepísknout.
Ledničku nepřecvičíte a pekáč buchet se peče v kuchyni. Bohužel je to tak, vše je o stravě. Tím neříkám necvičit, určitě cvičte, ať je to cokoliv, ale hubnutí je především ve stravě.
Já cvičím už léta rehabilitační cviky, poslení měsíc a půl jsem k tomu přidala i HIIT 15min 3x týdně, to má prý spalovat tuky. No nespálila jsem nic. Kondice šla nahoru, cítila jsem se dobře, ale váha ani metr změnu nezaznamenaly. Teď skoro 3 týdny nedělám lautr nic, neb se nemůžu vyhrabat z virózy a HIIT bych nezvládla a válet na zemi se mi taky nechce. A mám dole asi 2 kg jen díky tomu, že jsem párkrát (zdaleka ne denně) jedla odlehčené večeře. Dýně, to je zázrak a v tomto období je jich všude plno. Zvlášť jsem si oblíbila špagetovou, která po upečení skvěle nahradí těstoviny. Energii to nemá skoro žádnou, zato vlákniny spoustu, takže zasytí. Na to rajčatovou omáčku, opět kalorie skoro žádné a na to parmezán, který povýší na vynikající jídlo i papundekl.
pilates.. ale staci jen par kliku a drepu, treba 50+50 (rozprostrene do celeho dne). Ale samotne je to k nicemu bez zmeny jidelnicku. Kdyz hubnu ja, resim to od pocitace a semtam dam 10kliku, aby se nereklo.. 90% je o jidle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.