Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zeptat,chodím cvičit tak 2.krát někdy 3.krát v týdnu cvičit,Zvedám i těžký.Jedná se mi o to,že tělo mám nějak zpevněné,ale nechějí mi růst svaly nebo to nevidím,Vždycky když příjdu z posilky tak jsem pěkně nafouklej vytvarovanej tak to má káždy,Tak si říkám takle kdyby mi ty svaly zůstali tak by to bylo super,jenže to po pár hodinách zase z plaskne,Tak bych chtěl vědět prosím co mám nejvíce jíst pro nárůst svalu,kolik třeba vajec denně atd,co je nejlepší jídlo pro svaly?Měřím 178cm a vážím 80 kg,Vím,že bych do sebe denně měl nacpat tak 160g bílkovin,Tak mě zajímá jaký potraviny mám jíst pro nárust svalů?Děkuji,
Je pravda,že to každý den moc nedodržím sním tak 90 někdy 140g bilkovin tak se zaměřím,abych to děnně splnoval tu dávku a uvidím,zaměřím se na 160g bilkovin denně,Díky za odpověd.
Na tom nic nehledej to je normální a sám to píšeš, že to mají všichni. To nejsou svaly to jsi jen rozpumpovaný a to je všechno. Možná by sis měl zjistit co přesně znamená fráze RŮST SVALŮ a pochopit to a také jaký příjem bílkovin a dalších látek na to a uvidíš, že to růst začne.
Když se ptáš co je nejlepší jídlo pro svaly, tak jsi začátečník. Jinak pamatuj, že svaly nejprve nerostou a všechny to štve. Pak se to jednoho dne ale chytne a začnou. To vše najdeš na stovkách stránek amaterských i profi kulturistů. Články na Ronnie apod pro začátečníky fakt pomůžou a jsou tam vysvětlené všechny otázky které máš a měl jsem i já a měl je každý. I co jíst jako začátečník, jídelníčky jak cvičit a detailně popsáno co je to růst svalů a jak k tomu dochází. Tady to nejde vypisovat, když je to tam kvůli tomu. Trochu tedy také hledej sám je toho dost i kde je nejvíc bílkovin. Je to na webech všechno napsané. Zkus Ronnie.cz a Kulturistika.com a další si najdi sám. Jakmile pochopíš jak to funguje, tak už jedeš na koni. Jídelníčky také nějaké najdeš a časem si uděláš vlastní podobný. Zrovna čtu ten tvůj počet bílkovin : když nemáš dostatek bílkovin, tak ty svaly těžkým cvičením místo růstu naopak nerostou, protože defakto je spaluješ. Udřeš tělo a ono nemá co jíst. Proto se i k tak velmi vysokemu podílu bílkovin v jídle kulturistů dál používá protein a další látky.
Není zač, ale ty píšeš dva roky? Tak to děláš někde fatální chybu a bude to nejen výživa, ale podle toho co píšeš i nevhodně cvičíš. Viděl jsem lidi, které za půl roku jsem nepoznal. Tady nejde o to zvedat těžké váhy a ještě nepravidelně. Potřebuješ stabilní trenink s logikou a do toho množství výživy. Následuj stránky na Ronnie a Kulturistika cz pro začátečníky je tam naprosto vše vysvětlené a dali si s tím fakt práci. Jako amater bys měl začít full body jak píše Clayman a tělo tak cvičit půl roku, než si zvykne a pak přejít na růstový trenink tedy serie se zvyšováním váhy a tak stále dokola. Do toho musíš pochopit příjem bílkovin a jak to funguje.
Příklad : dáš si serii bicepsu. 10x10kg + 10x15kg + 10x20kg a to budeš dělat dokud neucítíš, že zvedneš víc. Ty serie musíš dodělat. Pak zvýšíš na : 10x15kg + 10x 20kg + 10x 25kg a tak to jde stále dokola se všemi svaly.
Jistě znáš bolest svalů a víš čím to je? To právě ten sval tím navyšovýním váhy trháš dál a dál. Pokud nezvyšuješ tak nenatrhneš nic. Ten sval se poškodí a natrhne a zase sroste a to je růst svalů. Jenže pokud nemáš dost bílkovin, tak ten sval nemá z čeho regenerovat a dostatek proteinu to urychluje. Tedy v pondělí si dáš biceps serii s navyšováním váhy a poškodíš ten sval. Tělo se to snaží opravit a tím, že máš dost bílkovin to zvládne za dva dny a ve středu jedeš biceps znovu a tak stále dokola a přidávat, protože ten sval se musí zase natrhnout a srůst.
Tak první den jdu cvičit na ramena a záda,zvedám i mrtvý tahy tak 120kg,Další den jdu cvičit na ruce a prsa i břicho do toho někdy dávám,Na ruce zvedám jednoručky 26kg na prsa,Potom celkově zvedám tak 60 až 70 kg .Třetí den když to výjde tak cvičím nohy.Tak tělo mám zpevněný,Ale asi je pravda ,že nějaký čas ty svaly začnou růst.hodně lidí mi to říkalo,že to příjde,cvičím tak necelý 2 roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.