Sedy-lehy v dnešní době nejsou in. I ve škole místo nich děláme zkracovačky (tzv. crunch). Dočetl jsem se, že je to prý kvůli neefektivitě cviku nebo možnému poranění zad, krční páteře nebo kyčlí. Jaký na tento cvik máte názor? Je tedy vůbec k něčemu dobrý? A čím byste ho nahradili, pokud hledám posilovací cvik s vlastní váhou. Nejlépe na více břišních svalů (existuje přímý, příční, zévní a vnitřní).
Moc lidí sed-leh totiž neudělá správně. Dost často totiž člověk sed-leh tahá zády místo primárně břichem (mám to stejně a nedaří se mi to odstranit i když o tom vím). U zkracovaček toto tolik nehrozí.
jesse
Mně právě připadá, že zkracovačky nejsou tak učinné na břicho. Zkracovaček zvládnu více a nebolí mě u toho břišní svaly.
Přesně tak, jak je psáno viz výše. Vy ( všichni ) mladí se nezvedáte břichem, nýbrž taháte všechno zády. Ta je ta chyba. Posílám Ti Pilátes na břicho, které cvičím. Jinak pochopitelně cvičím celé sestavy... Povím Ti, dá to zezačátku docela fušku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.