Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umíte plavat?

Od: pupis* odpovědí: 35 změna:

Zdarec lidi je ostuda neumět plavat ve 30? Umíte všichni?

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Plavat neumím a koupaliště jsem měl přes cestu z domu. Neumím ani lyžovat, ač jsem bydlel v horské oblasti obklopen lyžařskými středisky. Ne že bych to nechtěl umět, ale nikdy jsem se to na plaváku ani lyžáku nenaučil - to velmi málo jsem po letech zapoměl. Ostuda? To snad ne...

hodnocení

1x

Pokud vám plavání nechybí tak to nemusíte řešit. Jestli nemáte kde a kdy, tak nač by vám to bylo?

Jinak ano, umím. Určitě to není vytříbená technika. :) Vzdálenost neřeším, uplavat jde v podstatě cokoli záleží na tempu/času. Pomalu jde plavat hodiny, ale (proti)proud nesmí být rychlejší. *smich2*

Jako 120kg pořez to je na učení komplikovanější než 20kg dítě, ale jde všechno.

m123*
hodnocení

1x

Neumím a to jsem každý rok aspoň 2x u moře. Učilo mne to hodně lidi, ale prostě to nejde. Udělám dvě tempa a jsem u dna.

rv*
hodnocení

1x

No je to ostuda. Zvlášť proto, že není žádný problém se to při troše snahy i sám naučit. Samozřejmě tam, kde postačím.

hodnocení

0x

Každopádně je to zvláštní, znám jen hodně málo lidí, kteří neumí plavat, ostuda snad ne, ale trochu divné mi to přijde. Divné mi na tom je, že jako dítěti už vám to nevadilo a nenaučil jste se. Jako malé dítě jsem se chtěla vyrovnat tem, co uměli a tak jsem se to naučila sama. Plavání mi přijde pro člověka jako zcela přirozená věc.

pupis*
hodnocení

Jsem totální neplavec a přitom chlap jak hora 120kg.

pavelpavel*

Přirozená věc? A jsme tu toho. Říká se (blbě zkouší) že uplně malé děti plavou automaticky, než ...

hodnocení

0x
Tak já třeba plavat umím, jakože přeplavu bazén, ale do přeplavání rybníka by mě nikdo nedonutil *smich* možná by se teda dalo říct, že neumím, protože mě po chvíli bolí ruce a už "nemůžu".

Jsem na tom podobně. V dětství mě učili plavat v horském jezeře, kde byla voda 16 stupňů teplá (spíš studená *smich*), takže jsem vždycky koukal být co nejdřív na břehu. Výsledkem byla averze proti plavání, která mi už nějak zůstala :(.

hodnocení

0x

Já jako jihočech jsem se divil, když na VŠ někteří neuměli plavat. Ale většinou to byli kluci z oblastí, kde nejsou rybníky a vzhledem k tomu, že v té době / před cca 40 roky/ nebyly tolik využívány umělé bazény, tak to tak nebylo nic neobvyklého. Dnes v době umělých bazenů a školní výuky plavání je to zvláštní, no ale proč ne. Já např neumím tolika jiných věcí.

ade
hodnocení

0x

Plavat jsem se nenaučila ani v plaveckém kurzu jako dítě. Také mi to přijde divné, ale měla jsem katastrofální hrůzu z velké vody, položit se na vodu a splývat bylo pro mě nemyslitelné. I když mě instruktor sám položil na hladinu a jistil, já umírala strachy. Tak jsem přestala do kurzu chodit, rodiče ani nevěděli. Mám hrůzu i z parníků, výletních lodí...

hodnocení

0x

Relativně ano. Ano, umím, ani vzdálenosti přes 1,5km nejsou probém.

A jen perlička v dotazníku u odvodu do armády "Umíte plavat? Ano = pokud uplavete alespoň 50m". Tomu já říkám topit se a ne plavat. Nicméně u vojáka, kterého při přeplavání řeky v polovině stejně zastřelí...je to tak nějak jedno.

pupis*
hodnocení

neuplavu ani 2 metry!

Tak Vás zastřelí ještě na břehu...

pupis*
hodnocení

Navíc mám pivní pupek!

smode*
hodnocení

0x
Ano, ale v podstatě to máte jedno. Znám hromadu lidí co sice plavat umějí, je jim 40, ale u vody byli naposledy v 16 letech a dnes by je (kdo ví proč) k vodě nikdo nedostal. Vždy můžete říct že plavat umíte (jestli chcete) ale voda je moc studená/teplá/cokoliv. Připomněl jste mi hlášku Michala Kolesy: "Plavání u žen není sport ale Boží zázrak. A u mužů je to jen parazitování na tomto zázraku a komerční závody jsou znesvěcení tohoto zázraku." -Tento výrok samozřejmě berte s rezervou :)
vernon
Kolesa byl debilní. Stejně jako jeho výroky.

hodnocení

0x

Je mně 2x30 a plavat umím - tak nějak normálně, bez zvláštních technik. Stačí to.

hodnocení

0x
Je mi 30,jako dítě jsem plavat uměl pomalu všechny styly, pak jsem najednou zacal hrozně marodit, přišly na to že mi vadí chlor v bazénu. Přestal jsem tedy jezdit do bazénu. Dneska raději přírodní koupání, plavat umím jen prsa, a popravdě nějak mě to plavání nebere, jako jet se vykoupat zablbnout si v řece v rybníku to jo, ale že bych cíleně musel jet a plavat kilometry to mě netahne. Další věc co třeba nedokážu je skočit z loďky do vody a plavat, musím prostě vlest z břehu abych stačil. Asi nějaký blok. Nevím v životě mě to nejak neomezuje. Když bude potřeba tak se snad neutopim.

hodnocení

0x

Plavu prsa a znak. Nebudu to zkoušet, ale myslím si, že v klidné vodě bych se na hladině s průběžným odpočíváním na zádech udržela dlouho.

Do bazénu chodím často. Většina lidí plave tak nějak normálně. Ale občas se objeví opravdový plavec. Kraulem nebo motýlkem to bere sem a tam bez ohledu na ostatní. Prostě já jsem plavec, jsem rychlý, zdatný, tak koukejte všichni uhnout. Tak uhneme, no... :)

figurek*
hodnocení

0x

Já plavat umím. Můj nedávný osobní rekord je 1750 metrů na všechny způsoby a uplaval bych i dva kilometry, jenže po pětatřicátém bazéně mě už úplně všechno otravovalo a šel jsem pryč.

Někdy si všiměte jak to vypadá, když je na bazéně parta kluků. Hází balonem a říkají tomu vodní pólo. Vždycky udělají dvě, maximálně tři tempa a pak chodí po dně. Do hluboké vody nevleze ani jeden z nich. No a k tomu zda je ostuda něco neumět. Není to ostuda. Před pár lety jsem na akvaparku viděl chlapa právě ve věku kolem 30, který se plavat učil. Zaplatil si trenérku a dělal docela rychlé pokroky. Nikdo se mu nesmál ani náhodou. Spíš naopak, všichni na něho obdivně hleděli.

Takže můžete být bez obav, jestli se opravdu chcete naučit plavat, pak se svými stodvaceti kily rychle naučíte. Budete mít spíš problém se potopit a udržet se pod vodou. O tom něco vím, protože moje míry jsou 192/130 :)

petan86*
hodnocení

0x

Ostuda to asi není, ale spíš škoda.. V některých jiných zemích kde maji i třeba moře, neumí plavat daleko víc lidi jak u nás.

Jako neplavec bych asi nikdy nešel sjiždet řeku na kanoich, nevyzkošel surf, nešnorchloval v moři, neblbnul ve vlnách, neblbnul na šlapadle s partou kamošů za mladych let atd. Ted jsem si vzpoměl jak jsme se vyhecovali s kamarádem, že si zaplavem v jezeře Titicaca :-D. Prostě Češi se koupou všude. Člověk tak přijde o spoustu zážitků a srandy.

Nikdy není pozdě se to naučit. Není k tomu třeba nic jen zdravé ruce a nohy nějaká nadváha nehraje roli.

hodnocení

0x
Ostuda? No,možná byste se divil, kolik cojáků základní služby se deklarovalo jako neplavci.

hodnocení

0x
Ano plavat umím. Snad na všechny možné způsoby. Jsem od malička vodofil. Naši me nedostali z vody ani heverem,i kdyz jsem mela úplně modré rty. Plavu moc ráda. A jak zde jiz padlo- urcite neni ostuda,ze to neumite. Mam ve svem okoli celkem dost takovych lidí a ano,nekteri z nich jsou i u armády a policie.

jabraka*
hodnocení

0x

Plavání je člověku předurčeno.V podstatě jde o to,aby se člověk v hlubší vodě neutopil.Fyzikálně je hustota lidského těla menší jako voda,připočítáme-li k tomu ještě obsah vzduchu v plicích.Pak stačí jen ležet na zádech a člověk plave.Nejhorší ze všeho je panika,hrůza z hluboké vody.Pak se může utopit i v mělké louži.Vždyť není nutno,aby člověk zvládal techniku plavání jako závodní plavec.Moje žena plave inteligentním stylem na čubičku,asi 1 m/sec,ale při pokusu přeplavat přehradní nádrž Orlík uspěla.Musel jsem ji ovšem doprovázet na člunu.Když okoolo projel parníček a hodil vlnu,okamžitě se začala topit.Ale stačilo ji upokojit a pokračovala.Zpět už jen veslovala v člunu.

Takže,žádný strach a jít do toho!

JABRAKA

hm*
hodnocení

0x

Ve 30 už to asi ostuda není, protože se to nemusí nikdo dozvědět. Jen tě to, předpokládám, omezuje, protože se bojíš situací, kdy by ses mohl ocitnout ve hluboké vodě.

hodnocení

0x

Umím, ale naučil jsem se až kolem 15. Ani tak nejsem nijak vynikající plavec. Ostuda to určitě není.

gumid
hodnocení

0x

Plavání jsme měli na zš ve druhé třídě.

Dost divné, když někdo neumí plavat...

viz třeba já, první půlku výcviku jsem absolvoval v pohodě a při druhé co návšetěva bazénu, to jsem skončil dva týdny doma v posteli, prostě mi vadilo to vlhké porstředí s chlorem...takže je možné že někdo plavat nechodil ze zdravotních důvodů.

arfm
hodnocení

0x

...Jako ryba (ve vodě, umím). Pravidlo tří parametrů dávám v potaz.

Také byly potíže s učením. To chce motivaci (ještě někdo si to vaše umnění přeje), dále kamaráda třeba fešáka Slovince - plavce, a moře - slaná voda víc nese, tedy k plavci Slovinci / plavatce Chorvatce... Jadran, např.

hodnocení

0x

Nevím, jestli můžu řct,že umím plavat. Jako dítě jsem se učila v docela prudké řece, tak jsem se nenaučila, potom jsme chodili k rybníku, ale taky žádná sláva. Pak jsem jako dospělá usoudila, že plaváním zhubnu, že je to i zdravé na páteř, tak jsme s mužem začali jezdit do krytého bazénu,který byl v té době otevřený, jenomže neumím dát obličej pod vodu a tak po hodině plavání u břehu jsem byla týden na neschopence - zablokovaná krční páteř. U moře jsme byli několikrát, ale nekoupu se, hlava a nohy by plavaly, ale trup jde ke dnu.Sedím s dětmi u břehu a dělám, že hledám škeble. Takže udržím se na hladině, pro záchranu vlastního života jsem schopná i plavat, ale není to můj koníček. Nestydím se za to , každý má vlohy pro něco jiného.

kami*
hodnocení

0x
Umíme. Já, manžel, děti. Babi ne.
Syn mi asi v 8 letech ukazoval, jak umí plavat, ale prudčeji máchal rukama a voda ho úplně přestala nést. Takže jsem jim opakovala, že je může utopit strach a zdivočení. Takže uklidnit a pomaleji. Z rukou lopatky pro větší záběr ve vodě. Na ZŠ měly plavání děti i já. Existují zkrácené matrace na podložení těla třeba při učení. Taky jsem slyšela, že se lidi učí plavat u moře, když se tam šnorchluje, je nutné se trochu posouvat dopředu

priklad1*
hodnocení

0x

Někteří možná umějí plavat a zase neumějí chlastat. Nakonec dopadnou jak ti neplavci. Za pár dnů je najdou.

gumid

Jestli se zas někdy příroda zblázní a řeky rozvodní, tak je velice těžká otázka, zda jsou ve výhodě plavci nebo profesionální chlastači.?

Pokud mi voda sebere barák a neumím chlastat (bleju), tak to bude velice těžké. Ovšem ti, kteří se utopí, jim bude umění chlastat k ničemu...

vernon
12.10.19 20:56
hodnocení

0x
Ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]