Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat činkový set

Od: davidx odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

asi před 3-mi měsíci jsem začal poměrně aktivně cvičit, abych nabral nějakou svalovou hmotu. Doteď především se svou váhou a jednoručkama - momentálně 7Kg. (Dříve jsem hrál 10 let hokej, takže začít opět cvičit nebylo pro mě nic těžkého)
Každopádně rád bych se posunul trošku dál, takže bych rád koupil nějaký činkový set (s nějakým takovým obsahem - ctrlv.cz/... ). - celkovou hmotnost kotoučů nevím, ale abych si s tím vystačil co nejdéle po dobu studia (momentálně 2. ročník SŠ, posléze nejspíše VŠ)
Jsou dobré pro začátek různé činkové sety s cementovým závažím? Vůbec se neoritentuji, co je dobré, či ne, ale tohle je zkrátka první věc, co na člověka na Googlu vyskočí. V budoucnu bych určitě koupil lepší, za předpokladu, že bych u toho zůstal, ovšem teď, jakožto student s další hordou výdajů na různé jiné aktivity, tak nemám navíc 4 litry na sety s třeba litinovým závažím.
Budu rád za různé tipy/rady, díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Betonové je velké, objemné. Při špatném zacházení nevydrží. Litinové popř klidně železné, to je top. Je nejmenší.
V inzerátech se toho prodává plno.
doplněno 09.10.19 07:51:

První set mám domácí výroby (ale profi), takže železné. Za mě nejlepší. Pak už jsem dokupoval závaží a dlouhou tyč od Hegenu.

Za 2400,- mi to přijde fakt zadarmo. hegen.cz/...

A co je největší opruz? Na každý cvik si měnit kotouče. :-D A jak to zvědáš a neprotáčí se to v ose, tak se to povoluje a za chvíli to začne cinkat o sebe. :)

davidx
hodnocení

Díky za odpověď.
Co tak koukám, tak většinou ty ceny nejsou až tak rozdílné, oproti novému...
Větší velikost mi nějak nevadí, nebydlím v bytě, takže o místo mi vůbec nejde.
Každopádně jak jste psal, že při špatném zacházení nevydrží... odhad doby výdrže? Popř. jaké je konkrétně to špatné zacházení a naopak jaké je to dobré?
Ta výdrž bude nejspíše věc, podle které bych se rozhodl, do čeho se více vyplatí pro začátek investovat :D
Popř. mohl byste mi doporučit nějaký shop, ve kterém koupit buď ty betonové, či litinové?

Nejde o místo doma, ale aby se ti činka vešla vedle tebe a nemusel si mít ruku daleko od těla. Klasický bicepsovy zdvih s objemnou cinkou je fakt opruz. Jde to, ale není to ono.
Až činku jednou pustis půl metru na zem tak beton začne uvnitř praskat a pak už to půjde do kopru.
Činky kup kdekoli litina tě přežije. Ale fitko je lepší ač jsem ho taky bojkotoval úspěšně třicet let.
davidx
Tak činky bych na zem nějak nepouštěl, jednoručky a ez tyč bych měl v pokoji, neboť se snažím využít veškerý volný čas (jelikož studuji IT, dost času trávím u pc, takže když třeba čekám 5min - vezmu činku,udělám 20 kliků, 20 shybů atd.)
A co se týká toho, zda se vleze vedle mě... Nezáleží taktéž na délce tyče?
davidx
K tomu fitku, na to nemám čas - že školy dojdu po 16,pak samozřejmě musím udělat i něco na zahradě,naučit se, takže čas jít někam nemám.

figurek*
hodnocení

0x

opravdu potřebuješ činky? Já jsem si vystačil s kusem železné roury.

davidx
Samozřejmě, že to není extra nutné, ale jak jsem psal výše, cvičím převážně v pokoji, kam si tahat rouru nechci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]