Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hod granátem

Od: danielamelkova odpovědí: 11 změna:
Ahoj jsem v 8. třídě a dnes jsme házeli granátem znamkovani bylo takhle. 10 až 20 metrů trojka 20 až 25 metrů dvojka a 25 až 30 a víc jednička. Já jsem hodila 15 a mám trojku a nejsem s tím spokojená v úterý můžeme znovu házet. Nemáte někdo nějaký tip jak to házení granátem zlepšit? Popřípadě nějakou účinnou techniku a vaše skusenosti předem moc děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Možná házet ostrým granátem. To se člověk překoná, aby ho odhodil co nejdál. Jinak trénovat, kamenů je všude na polích dost.

danielamelkova
19.09.19 16:39
hodnocení

Díky moc.
pavelpavel*

lol *smich* a s tím natrénováním na poli nebo louce souhlas. Může použít cokoliv stejné váhy. Já bych to nějak moc neřešil kolikrát se hází granátem? Dvakát?

jardaa*

jo a někteří si to hodili pod nohy a bylo jich dost

hodnocení

0x

I těch 30 metrů je hodně mizerných, 15m katastrofálních..a trojka je za tento výkon zcela neopodstatněná (příliš dobrá) známka.

Za 4 dny to z 15m o moc více nezlepšíte. Musí se na Vás podívat někdo, kdo háže dobře a poradí Vám alespoň jak granát držet..a jaký zvolit optimální úhel odhozu. Švih je velmi podstatný (více než hrubá síla), ale pokud ho nemáte "vrozený", tak s tím za takto krátkou dobu těžko něco uděláte..Možná se zlepšíte na "dvojku", ale více bych velmi pochyboval.

hodnocení

0x

Danielo, nic si z toho nedělej, každý neumí úplně všechno. Každý den si najdi pár větších kamenů a někde, kde nic nerozbiješ, si několikrát hoď. Ale zase ne mockrát, ať si kvůli nezvyku nenamůžeš loket nebo rameno. A napřáhnout se musíš tak, abys ruku s kamenem /při těláku s granátem/ měla ne nad nebo za hlavou, ale šikmo jakoby někde za uchem. Některý kluk by ti určitě ukázal, jak se hází kameny, neboj se zeptat. Na jedničku to nebude, ale lepší určitě. Je chyba učitele, že házíte hned na známky a neukáže vám to, nenechá vás to párkrát vyzkoušet. Matematickou rovnici se taky nejdřív učíte řešit a až potom se zkouší. Zkouší se z toho, co vás učitelé naučili a ne z toho, co umíte od přírody! A toto vás asi učitel nebo učitelka neučili. Hod granátem nebo oštěpem je atletická technická disciplína a právě ta technika je velmi důležitá! A občas běhej nebo sportuj jinak, ať nejsi jelito! Přeji ti úspěch!

olinl
hodnocení

0x

..vzpomínám si na školní léta, kdy jedna spolužačka hodila necelých osm metrů a nejlepší hod spolužačky byl 27 metrů (v sedmé třídě), jenže holky házely krikeťákem.. Kluci gumovým granátem- nejlepší hod 45 metrů (granát se hledal dvacet minut ve vyšší trávě*smich*), minimum už nevím, ale průměr se pohyboval okolo 25-30 metrů.

vojinkarl
hodnocení

0x

správná technika hodu granátu a síla v pažích.

Pak jde o to si to nacvičit a v úterý být v klidu a hodit to.

To je nějaké magické datum pro hody granátů to úterý? koukám, že se pořád nic nezměnilo...taky se házelo opravné v úterý :D

Hod granátem

jardaa*
hodnocení

0x

Běž k řece - je-li, vem odpovídající šutr (350 g)a haž. S rozběhem, bez? Na intu najdeš i techniky vrhy. Vojáci háží z místa.
vascak.cz/...

šikmý vrh, jak hážou míčky krikeťáci

renda2
hodnocení

0x

Třeba ti půjde zase něco jiného. Třeba skákání přes kozu, běh nebo skok do dálky, hrazda, kruhy. Není to taková tragédie;). Jsem ráda, že už mám ty nervy za sebou. Hod granátem byl to nejlepší z toho, co jsem vyjmenovala, ještě běh a skok do dálky.

fanyarmy*
hodnocení

0x
Je to pouze blbý tělocvik... nic si z toho nedělej.. jinak než pod úhlem 45°

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]