Nejste přihlášen/a.
Dobry den, jsem nepolibena sportem, zvazuji nakup kola, prvniho noveho kola. Vlastnim pouze starodavnou plečku bez prehazovacky s uzkymi galuzkami, na kterem nedojedu uz nikam. Takze opravdu prvni kolo v zivote . Stale nevim, zda bych zvladla klasicke (nemam kondicku), tak koukam po elektro. Mam v oku dve. Merim 164, 70kg a 50 let, jsem po operaci krcni patere, preferuji nizky nastup. Kycle taky nejsou to , co byvaly. Poradite?
Chci kolo do prace, cca 7km tam a 7 zpet,a pak na chatu, 15km tam a 15 zpet. Asfaktka po meste, pak zpevnene lesni cesty, občas kačírek. Zkousel ajsme kolobezku, za me super, ale do prace jsem prijela zhuntovana a potrebovala sprchu, coz bezne v praci nejde, proto kolo.
PS: lupou jsem vyhledala odpovedi i zde, ale moc mi nepomohly. Diky
Děkuji
Elektrokolo je dvakrát tak těžké. Nejmíň 22kg. Ve Vašem věku bych zkusila ještě normální dámské kolo. Před elektrokolem je dobré mít zkušenost s ježděním. Nedávno jsem prodala trekové dámské kolo Author Linea. Něco takového by Vám plně stačilo, ale to seženete už jen jako ojetinu. Jízda na kole obecně nesvědčí krční páteři. Pak aspoň takové, kde se sedí rovněji. Je třeba si kolo vyzkoušet, projet se na rámu větším i menším/ já 17 až 19/
Nezvolila bych ani jedno z uvedených. To první i když se to nezdá, má vyšší nástup, jsou i šikovnější kola. Obě dvě kola mají baterku na nosiči, což je prd. Vysoko těžiště, v zatáčkách to poznáte. Hledejte kolo s baterií na rámu. Nikdy nekupujte kolo, které jste si nevyzkoušela. Potřebujete sedět na kole rovněji z důvodu vaší nemoci, to jsou městská kola a velikost rámu pro vás asi17. V specializovaném obchodě vám poradí.
Mám dobrou zkušenost s prodejcem, dováží zdarma po republice, kolo sestaví /jinak jej dostanete PPLkou v krabici), seřídí, znovu si jej doma vyzkoušíte a teprve zaplatíte. elektrokolaostrava.cz/...
Hledejte v mětských kolech a nebo silničních/trekových.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.