Dobrý den, už nějakou dobu uvažuji o koupi horského kola převážně na těžší terén a traily. Také bych chtěl aby zvládlo i nějaký ten menší kopec a nemusel jsem ho táhnout u do menšího kopce. Přemýšlím o tomto: Rock Machine blizzard XCM 30 29 s velikostí rámu 21 (XL) , ale nejsem si jistý, zda nebude lepší si nějaké nechat složit. Moje výška je 190+/- max 2cm. Cenové rozmezí by bylo nejlepší okolo 30-50 tisíc. Děkuji Dan.
Menší nebo i větší kopec zvládne každé kolo, to jen záleží na tom, kdo na něm sedí. Skládané kolo tě vyjde určitě o dost dráž, vyrazil bych někam, kde si kolo můžu zkusit, takhle ti nikdo neřekne, co je dobré...
torrrent*
Nesmysl, skládané kolo rozhodně nevyjde dráž. Naopak v mnoha případech vyjde mnohem levněji. Navíc uživatel si může navolit komponenty jaké chce - šířka řidítek, počet převodů a zejména vidlici dle své hmotnosti a zaměření, vybrat pohodlné sedlo a mnoho dalších komponentů. Případně mohu doporučit jednoho skvělého "skládače kol".
Tak si ty komponenty zkus objednat, samozřejmě včetně DPH a pak mi napiš. Práci, pokud si to budeš dělat sám počítat nemusíš. A nakonec ti třeba vyjde něco, co ti vůbec nevyhovuje, protože sis to kolo nijak předem nevyzkousel.
torrrent*
Mluvis z vlastni zkusenosti nebo jen placas? Ha si timto prosel nekolikrat a vzdy vyslo lepe si kolo slozit, kdyz nebudu mluvit o nejakych zavodnich specialech za stovky tisic. Prece clovek neni tak pitomej aby si kupoval neco co mu pak nebude vyhovovat. Preci si budu skladat kolo a vybirat komponenty tak aby me to sedelo. A prave ta svoboda moznosti vyberu komponentu je na na strane skladacky. Navic to vyjde levneji. Vim o cem mluvim
Když jsem si objednával treka, řekl jsem si co chci, co nechci a z výroby mi kolo podle toho složili. Prodejce kolo seřídil, dal záruku a kolo jsem si odvezl bez sedla, bez pedálů a žádný problém. Ještě mi dal slevu. Silničku opět s velkou slevou, protože v půlce prázdnin se už jen vyprodávají stávající modely, aby na jaře neměli prodejci staré modely a neležely jim v tom prachy. Takže 30% sleva není problém. Kdybych měl kupovat jednotlivé komponenty samostatně, tak mě ta silnicka vyjde dráž než před slevou. Nehledě na to, že běžně karbonové díly jsou na objednávku a aby byly i barevně sladěné, dost dlouho se čeká. A samostatné náhradní díly jsou vždy dražší. Za další k tomu potřebuješ znalosti o momentu utahování a odpovídající vercajk. Třeba bowdeny kombinačkama jen tak nezkrátíš. Ono to není jen hromada dílů, která se jen tak nějak hodí dohromady, ale můžeš si s tím přes zimu hrát. Jestli chceš užít ještě letošního ježdění, zajdi do prodejny, kde si kolo zkusíš, usmlouvas další slevu a hned jezdíš.
Upřímně, pokud opravdu musíš mít celopéro, tak s tímto rozpočtem by se začal rozhlížet po bazarech. Výbavě pár let starých kol se v této cenové kategorii nic nového ani nepřiblíží. A pokud musí být nové, tak určitě stavba, která ti opět většinou dá podstatně víc za stejnou cenu.
Dobrý den, podle vašich odpovědí to vypadá, že je lepší si nějaké to kolo složit, nakonec jsem se i rozhodl, že nechci celopéro, ale pevné dostačí, ale alší problém je v tom co vše se vlastně na takovém pevném horském kole nachází, nejlépe seznam názvů komponentů a poté si už jen vybrat podle paramatrů. Nebyl by někdo ta¨k ochotný a nějaký takový seznam mi sepsal?
Nějaký podobný seznam jsem našel na Wikipedii, ale lepší je od někoho, kdo se vyzná
praivo*
Když ani nevíš, co se na kole nachází, tak ti parametry nepomůžou... Na tvém místě bych kontaktoval nějakého stavitele (na Bike Fóru je oblíbený třeba Pavel "Scalar"Skalka - facebook.com/...), zadal mu poptávku na 29"XL hardtail do (třeba) 40k Kč (něco si nech na oblečení, helmu, tretry apod.), odpověděl na dotazy ohledně stylu jízdy, hmotnosti jezdce atd. a nechal to něm. Hodně věcí se stejně vybírá až podle zamýšleného využití (nájezd, terén, hmotnost jezdce, styl jízdy), které mu asi budeš muset upřesnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.