Mým snem od malička bylo, stát se gymnastkou, bohužel jsem ani po 3 letech perného cvičení nedosáhla cviků jako provaz, nebo rozštěp, takže jsem musela odejít. Nedávno jsem však zjistila, že se nedostanu do cviků, do kterých se jiní lidé dostanou. Třeba když sedíte a nohy roztáhnete, aby byly od sebe v pravém úhlu. Ihned mě z vnější strany pravé nohy chytá křeč v úrovni kyčle. A u spoustu cviků na nohy mě ta křeč chytá. Ať už to je cvik na protažení pravé, ale i levé strany. Není to tím, že bych nebyla protažená, cvičím každý den (minimálně obden) se každé ráno protahuji. Dřív jsem měla křeče hodně v nohou a zabral na to hořčík, na tohle však nezabírá a mám to právě jen na pravé straně, což mi přijde divný. A kdykoliv se pokusím dostat se do provazu, tak mě chytne v kyčli taková křeč, že se mi podvědomě nohy stáhnou k sobě, nebo se pokrčí. Myslela jsem, že to je normální, ale nikomu kolem mě se to neděje. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Pravidelně chodím na rehabilitace kvůli kolenům, ale ty už se mi celkem napravují. Není tu nějaký medik, co by věděl co s tím? Ráda bych si po několika Letech splnila sen, udělat provaz a zvládnout alespoň těch pár základních cviků gymnastiky
Nejsem odborník, nemusel bych odpovídat, ale napadá mně rčení "Sportem k trvalé invaliditě". Navštivte ortopeda, neurologa...jedině ti vám řeknou, co vás čeká...možná...Proč se trápíte, když jsou s tím spojené vámi popisované problémy? Nestačí nějaký rekreační sport?
Kolik Vám je? 15 nebo 50? Každý nemá na takové cviky klouby a vazy, někdo je má tuhé, jiný až hypermobilní. Obojí není dobré. Tu tuhost máme rodovou. Já být Vámi, zůstanu u rekreačního sportu + ranního protahování a denních rozcviček, ale nepůjdu do krajností, jako jsou provazy. A kór, když už válčíte s problémy s koleny..Když chodíte na rehabilitace s koleny, tak se tam na tohle zeptejte. Co oni by Vám navrhovali. Oni Vás vidí, znají a jsou od fochu. Vy se snažte udržet si klouby co nejdéle zdravé a v kondici vhodnou stravou s omezením sladkostí, uzenin, lilkovitých a přílišného masa. Také si hlídejte tělesnou váhu a nevhodné přetěžování kloubů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.