Moc bych chtěla poprosit o radu. Chtěla bych změnit svoje zaměstnání. Od jak živa jsem byla sportovně založena a ve volnu moc rada sportuju. Kolo, běh, fitness, lyže... Dříve jsem i pracovala v posilovně. Nyní již 7 rokem pracuji v kanceláři a zjišťuji, ze to byla chyba. Proste sport potrebuju porad a taky být venku a ne 8 hodin sedět za počítačem. Tohle vim, ze chci změnit. Je mi však už 39 a tápu, protože nevim, jak se nyní dostat někam, kde by mě zamestnali. Myslím v oblasti sportu. I kdybych to měla dělat jen na půl úvazků, tak budu šťastná. Třeba někoho trénovat, atletiku, běžkaře, nebo cyklisty. Jde to vůbec? Nevim vůbec, kde takovou práci hledat. Obrátit se na sportovní sdružení? Budu rada za jakoukoli radu. Dekuju
Dobrý den. Psala jste, že máte přítele, který je sportovním trenérem. A Vy, že mu tu práci závidíte. Tak proč se neobrátíte na něj a nesvěříte se mu s tím, že byste se chtěla uplatnit též v tomto směru? Třeba má přehled a kontakty na místech, kde byste to mohla zkusit.
myska9000
Ano, to mate pravdu. Jelikož jsem taky sportovně založena, tak mu to závidím, to je pravda. Ale v dobrém. Přeji mu to. Ja bych se ho rada zeptala, jenže se známe ani ne tři měsíce a ještě to není tak úplně vážné a tím, ze se neznáme tak dlouho, tak bych se cítila blbě mu o to říkat. A nechci, aby si myslel, že jsem nějaká stíhačka nebo něco. Když bych tam šla, tak ne kvůli němu, ale kvůli sobě. Už delší dobu řeším to, ze mě má stávající práce nebaví. Co byste dělala na mem místě? Ještě mě napadlo to nějakou dobu nechat být a zeptat se ho třeba až časem, jestli tam někoho nehledaji. Ale to mi přijde, jako bych za nim dolejzala...
Co takhle v nějakém turistickém středisku nabízet na sebe a ne jako zaměstnanec sportovní aktivity (výlety na kole, běžkách, aerobik), organizovat jako vedoucí pro měšťáky jednodenní víkendové výlety do přírody (túry, kolo, běžky, sjezdovky), městské odpolední/večerní/víkendové sportovní aktivity (aerobik, výjezd na kole z města po okolí), ...
Přihlásit se třeba na instruktorské kurzy a školení, a po jejich absolvování vést lyžařslé kurzy. Takoví absolventi se dávají najmout lyžařskými školami a školičkami nebo na lyžařské zájezdy škol nejčastěji v našich horách. Je to ovšem trochu harcovnický život, ale asi rodinu nemáte. Něco si vyděláte, ale jen sezonně. Pak si lze udělat cvičitelské nebo trenérské kurzy, případně kurzy rozhodčích ap. Informace dostanete nejspíš na jednotlivých sportovních svazech nebo nějakých volnočasových organizacích v místě bydliště. Určiě někde přijmou pomocného trenéra k mládeži, ale to bývají nejčastěji nadšenci z řad vysloužilých závodníků, kteří to dělají zdarma a hlavně proto, že tam mají vlastní dítě.
Jedině k práci doplňkově, ale na obživu jen toto nestačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.