Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplétání kola s nábojem na kotoučovou brzdu

Od: destik* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřebuji vyplést kolo, ale držák na kotouč mi brání provléknutí drátů. Jak je tam mám navléknout, nešel by ten držák oddělat? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Samozřejmě se musí oddělat. No ale pokud toto nevíte, tak bych si radši nechal to kolo někde vyplést, není to zase až taková sranda.

destik*
hodnocení

A jak se dá oddělat? Vylisovat?

Podle toho, jak to tu popisujete, máte upevnění kotouče centerlock, ale možná se pletu. Chtěl jsem to začít popisovat, ale nějak se mi nechce, ono stačí použít google a najdete všechno ( skoro). Takže

tady máte manuál na yotube :)

hodnocení

0x

Já bych řekl, že držák brzdového kotouče je nedemontovatrelná součást náboje.

Když z držáku demontuješ brzdový kotouč, tak musí jít špice provlíknout.

destik*
hodnocení

Nejdou. Ty původní jsem musel uštípnout.

A mohl bys sem dát fotku toho tvého atypického náboje? Já jsem včera menil prasklou špici. Normálně jsem demontoval brzdový kotouč a navlíkl novou špici.

Pokud chceš držák brzdového kotouče odstranit, tak ho budeš muset odřezat, ale tím si zničíš celý náboj.

destik*
hodnocení

Ten obrázek se mi tu asi nenahrál... Dával jsem ho tu už předtím, ale asi se to nepovedlo. Tak ho zkusím nahrát znova.

Vyplétání kola s nábojem na kotoučovou brzdu

Tak se ti omlouvám, protože takovouhle konstrukci jsem opravdu nečekal.

To vypadá na nějakou první verzi náboje s rozšířením pro kotoučovou brzdu.

Podle různých materiálů odhaduji, že ten hliníkový unašeč brzdového kotouče bude držet na závitu a při brzdění se dotahuje. Takže napřed našroubuj zpátky všechny šrouby (aby se ti nezbortily závity) a potom to za ten hliník zkus upnout do svěráku a zaber za ráfek proti směru brzdění.

Nic lepšího mne nenapadá.

Ale možná by stálo za to, koupit novější provedení náboje, kde už jsou otvory pro špice na větším průměru.

destik*
hodnocení

Moc děkuji, colombo. Šlo to v pohodě povolit. Kdybych mohl, dál bych ti hodnocení:).

Teď už to půjde v pohodě vyplést. Děkuji ještě jednou všem za snahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]