Nejste přihlášen/a.
Zdravím, před týdnem jsem začal cvičit břicho, ale nevím jestli dělám správné cviky a kolikrát je mám opakovat. Každopádně, chtěl bych vás poprosit, aby jste se podělili o rady, jaké dělat cviky na tvarování a funkčnost břišních svalů, kolikrát týdně, na kolik sérií, popřípadě nějaké aplikace s programem, nejlépe bez potřeb, možné dělat doma.
Už jsem zhubnul, takže cviky na kardio a hubnutí nepotřebuji. Předem díky.
Hlavně ne ty rovné leh-sedy. To škodí páteři.
Dejte na své pocity. To snad ani nejde radit, když Vás neznáme. Vy můžete být 14letý kluk nebo 70letý pán. Pro jednoho bude rada 3x týdně málo, pro jiného akorát. A cviků je plno na internetu. Aspoň ten základ pro doma, co se dá dělat denně:
Leh s pokrčenými koleny, plná chodidla na zemi kousek od sebe, natažené paže při postupném zvednutí trupu /hlava první/ hmitají střídavě vlevo od kolen a vpravo od kolen / na šikmé břišní svaly/. Nebo vleže na zádech skrčit kolena co nevíc k ramenům a snažit se jich dotknout hlavou. Nebo se zpevnit a zůstat jako prkno na loktech a špičkách nohou. Mezitím si dávejte cviky na uvolnění, jako kočičí hřbety. Dobré je zvedání kolen ve visu na žebřinách, venku na větvi či průlezkách.
Když Vás to nebude po cvičení bolet do 12 hodin, tak jste se nepřetáhl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.