Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzduchovka - vyplatí se investovat?

Od: lukas01* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

měl bych na Vás velkou prosbu. Hledám člověka, který se vyzná ve střelbě, konkrétně ve zbrojířství, nebo alespoň ve vzduchovkách. Našel jsem na půdě po tátovi vzduchovku německé výroby (přesný typ bohužel nevím) s tím, že hlaveň je chycená rzí, což by bylo určitě potřeba přebrousit + brynýrovat. Co si pamatuji z dětství, tak střílela dost slušně, každopádně teď je nefunkční. Dle mého názoru bude špatné těsnění. Mohl bych se zeptat, jestli byste mi ze zkušenosti dokázali alespoň velmi orientačně říct, na kolik by taková oprava u puškaře mohla vyjít? Říkám si, jestli má vůbec cenu investovat do opravy. Nerad bych dal 3000 za opravu, když za 5000 už se dá pořídit celkem slušná nová vzduchovka.

Moc děkuji. Lukáš

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

To je otázka pro toho, kdo to broušení dělá. Jinak dotaz zní tak, že ho málokdo otevře, protože si myslí, že jen váháte koupit x nekoupit.

liska5

Zadala jsem sběratel - vzduchovka, že by tam byl někdo, kdo Vám poradí. Na Avizo.cz je inzerát, že někdo koupí vzduchovku i k opravě. Kontakt 604932390 , oprmeier@seznam.cz

lukas01*
hodnocení

Díky moc za tip.

hodnocení

0x

Pokud se rozhodneš neopravovat, tak ji prodej. Nevím, co je to za typ, ale starší vzduchovky se prodávají za docela rozumný peníze. Jinak mě kompletní černění na vzduchovku přišlo na 70 Kč. Ovšem k tomu několik hodin, spíš možná nějaká desítka hodin práce. Ovšem to byla GO, ne nějaká oprava černění na jednom díle

doplněno 19.06.19 19:03:

Mimochodem, nechceš sem hodit foto, ať se můžeme aspoň pokochat?

doplněno 20.06.19 06:38:

Teda nevím, ale takovýho kousku bych se nezbavoval a o nový neuvažoval (ne za 5000 Kč). A ani bych se v tom sám nevrtal. Není-li to vrak na pokusy, jak jsem si původně tak trochu myslel. Zanést k puškaři na konzultaci.

lukas01*
hodnocení

Teď momentálně ji nemám u sebe, ale jedná se o Weihrauch HW 85. Díky.
lukas01*

Nene, vrak to určitě není. Těch 5000 jsem psal z toho důvodu, že jsem přesně nevěděl, co je ta moje stávající za typ. Přeci jen jsem ji v ruce držel naposledy tak před deseti lety. Ale pamatoval jsem si, že střílela vážně hodně slušně.

Nenašel jsem nikoho, kdo by si obecně na Weihrauch stěžoval, ba naopak. Takže konečné rozhodnutí je takové, že poputuje k puškaři.

Ještě jednou díky.

hodnocení

0x
google: Weihrauch HW 85

hodnocení

0x
weiraucha bych být Tebou opravil. Jinak poptej se na gunshop fóru, kluci určitě poradí s opravou.
lukas01*
hodnocení

Určitě souhlas. Na Gunshop forum už jsem narazil a je pravda, že lidi tam mají přehled. Díky moc. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]