Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kola Olpran

Od: petr b. odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti se značkou Olpran popř. přímo s modelem Olpran Extreme (model 2006). Je mi 17, kolo si platím sám, takže je pro mě velmi důležité vybrat kvalitní kolo... Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Záleží, kolik do kola seš ochotnej investovat. Jinak kola Olpran jsou spíš kvalitou pod průměrem. V cenové relaci kterou asi myslíš, je docela dobrý kolo AUTHOR.

Koukni:

www.author.cz/cs//...

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jestli mě paměť moc neklame, tak syn byl kdysi v podobné situaci, jako ty. Kolo pořídil, jen jsem si myslel, že se jmenovalo Olpram. Bylo poměrně levné a (ještě se slevou) synovi zářily očička, když jsme ho přivezli ... Ale ouha, brzy začal frfňat, že je těžké - humpolácké. kroutily se mu osičky na brzdách a pod... prpostě cena odpovídala kvalitě. Jestli je model 2006 jiný nevím, ale porovnat jak je těžké, jak seš spokojen s kvalitou výroby a pod. to zjistíš ještě před koupí, někde ti ho nechají i vyzkoušet. Naštěstí ho synovi asi po dvou letech ukradli ... doufám, že si na něm nějaké HRomské dítě rozbilo ústa.
pet*

Nazdárek,

do Olpranu opravdu neinvestuj, pokud si za čas nebudeš kupovat kolo lepší. Zkus kola značky Acstar. Nejsou tak drahé jako Authory, ale kvalita je srovnatelná. Přeji šťastnou ruku při výběru. :)

petr b.
hodnocení

slyšel jsem už hodně kritiky na olprany od kamarádů, ale když jsem se jich ptal, kde to koupili, vždycky to bylo někde v supermarketu. Olpran má celou svou nabídku rozdělenou na maloobchodní modely a hypermarketové. Spíš mě zajímají názory na ty maloobchdní modely

derek*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Me se loni podaril megakup - OEM kolo od Olprana, znacka Harrier, model Challenger. Na netu o nem skoro nic neni, ale to ze je od Olprana jsem nakonec zjistil, vlastne o tom svedci i Olpranackej zarucak.
Za prve muzu rict, ze jsem jeste ted rad, ze jsem ho vzal :) - v Makru a stalo podobne jako tvuj vyber(sedm-osm). Nadstandarni vybava (komplet Deore komponenty, znackovy kliky od FSA, vidle teda obyc Capa T5 a hyzdej to sileny brzdy"Alhonga":)) ale brzdej ).
Proste a jednoduse, cena kola byla asi o dva az ctyri tisice levnejsi nez kola s ekvivalentni vybavou (jenom ty kliky staly v ty dobe pres tri, tzn. temer polovinu ceny kola!)
Takze bych urcite doporucil mrknout do Makra - ted jsem koukal, ze tam zase neco zajimavyho meli (chce to ale poradne probrat, obcas tam nabizej kola se slusnejma mechanickejma koutoucema ale SISkovou prehazovackou :/ )
Na druhou stranu bych se vyhnul vsem ostatnim marketum! Hlavne Tescu a Hypernove. On i ten nakup v Makru bych radsi delal jenom jestli do toho trochu vidis, nebo mas nekoho kdo to s tebou okoukne - kola nejsou dokompletovany, treba pedaly jsem si musel nechat dat z jinyho kola, protoze se jim proste jeden ztratil :)
Za druhe - kvalita kola je vyborna, ram vahove akorat, tuhost dobra, komponenty mluvi samy za sebe - nic se nese*e, vse drzi, standardni udrzba. Jediny co planuju je casem vymena tech brzd, ale to spis z estetickyho hlediska (Alhongy jsou fakt sileny - svary jako prase :) )
Kdyby neco, tak klidne napsni maila, zkusim poradit.
PS: tech sedm osm je absolutni limit? ono by se mozna vyplatilo se i treba trochu zadluzit a vzit neco z ty cenovy relace lehce pod deset - prece jenom je tam sortiment bohatsi. Nerikam ne Olpranu, ale vim ze ten muj je spis svetla vyjimka.
petr b.
hodnocení

ono těch osm není strop, protože ten Olpran Extreme Disc stojí okolo devíti... ale těch chtělo by to něco do devíti
sam*

Ahoj.

Olpran Extreme Disc pořídíš přímo na WWW. Olpran za 8 181,00 Kč. Na fotkach vypadá opravdu krásně, jenže ty ho asi budeš chtít spíš na ježdění, než na koukání. Já sám mám kolo Author Clasic už asi čtyři roky, a nemůžu si na něj stěžovat. Takže bych doporučoval raději kolo Author, ale jsou to Tvoje peníze a konečné rozhodnutí je na Tobě. U kola které máš vyhlídnuté, se mi nelíbí dvě věci. U pedálů je napsaná poznámka že jsou z ocele potažené plastem, a za druhé je tam řazení revoshift, to znamená v otočných rukojetích. Toto řazení má Author již u těch nejlevnějších modelů, takže to asi nebude nic moc. Měl by sis taky hlavně ujasnit kam a kudy budeš na kole nejčastěji jezdit. Například na silnici se s horským kolem docela nadřeš, tam a taky v lehkém terénu by byl vhodnější treking

petr b.
hodnocení

myslím, že pedály nejsou problém - ty se dají vyměnit a nemusí to stát ani moc, tohle řazení jsem měl i na svém stávajícím kole, které jsem (a tím se řeší otázka trekingového kola) rozmlátil vc lese :), a byl jsem s ním spokojený, takže revoshiftů se nebojím... Jen mě dost štve, že jsem se tam nikde nedozvěděl, kolik že to kolo váží...:(
derek*
Me by se v tyhle cenovy relaci z novejch libilo neco takovyho -> cykloexpert.cz/horska-kola/apache-rio-grande-2005
Jinak asi okouknout ruzny akcni ceny. Ale doba na nakup neni uplne stastna :/
Druha vec co me napadala - Mountfield prodava Madisony a Heavy Tools (oboje docela pekny kola) a mel nejakou silenou akci ze k tomu nabizel GPS od Garmina, tak treba jestli by nebylo zajimavy to ;)

windy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj. Nedávno jsem zakopupil něco podobného v Hypermarketu. Je to Olpran s docela dobrou výbavou. Nic světaborného za 8 000,-. Vzal jsem to na projížďku do docela drsného lesního terénu. Kořeny, kameny bláto a písek. Jízdu hodnotím jako velice dobrou a i když vážím kolem 110 Kg, nic jsem nezničil. Nic nevrže, neklepe. Taková je moje zkušenost.

frojta*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
doporucuju! ale idealni je to jestli byvas u slovenskych hranic, na slovensku je to levnejsiiiiii!§

trup
hodnocení

0x
Nic proti, ale pokud cokoli koupíš v supermarketu (myslím kola), zaděláváš si na zranění, nebo přinejmenším na velké zklamání. Není všechno zlato, co se třpytí a o kolech ze supráču to platí trojnásob.

petik*
hodnocení

0x
Od Olpranu si rozhodně nic nekupuj! je to sráč nad sráče!
pedro*
Mél jsem kolo Olpran Dominator totální šit vyměnil jsem to za kellyse exquisite dsc maimální spokojenost

petr b.
hodnocení

0x
Tak děkuju za rady, nakonec jsem pořídil Meridu Matts Sport 300-D (po brigádě mi penízky trošku přibyly). Je to opravdu skvělé kolo. Vřele doporučuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]