Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Má otázka je ohledně sumplementace při posilování. Před tréninkem užívám nějakou tu pumpu. Přesný název Assasins Pump. Po tréninku a před spaním zase protein. Samozřejmě i jinak jím. Bílkoviny, sacharidy mi už říkají trochu něco ze školy. Takže se chci optat na vitamíny a minerály. Užíváte někdo nějaký doplněk? Sháním nějaký cenově dostupný. Měli by tam být podle toho co jsem si zjistil vitamíny B1, B5, B6, B12, A, C, D, K, draslík, hořčík, zinek. A opravdu je dobré tohle užívat při zvýšené fyzický námaze (posilování) nebo je to způsob farmaceutických společností jak z nás tahat peníze? Díky za názory.
nebo tento přípravek?
drmax.cz/...
jsou tu všechny vitamíny B které jsem zmiňoval nahoře, vápník, draslík, hořčík, zinek, vitamíny A, C, K akorát vitamín D tam ve složení nevidím.. je tam D2 ale zase ne D3
Nikdo netuší jaký jedeš level, jestli si fakt hardcore nebo začínáš či máš za sebou rok. Za sebe bych se vyprdnul na vše kromě stravy, kde je nejdůležitejší množství proteinu. Protein na spaní super. A zbytek si dopočítej, co ti chybí a dober to buď v mase, vejcích, tvarohu atd nebo v proteinu, který je pohodlnější.
Pokud jsi na 2-3g bílkovin/1kg váhy těžko uděláš něco víc. Vitamíny, minerály jsou určitě potřeba a mají svůj přínos, ale když započítáš hodnotu vs užitek, tak je to až špička ledovce. Tedy za mě...
Stačí prostě jíst ovoce a zeleninu, abys splnil vlákninu za den (tj cca 2 pomeranče nebo 2 jablka/den, nějaké rajče či papriku) a těch vitamínů nebudeš mít málo.
Taky bych to řešila stravou: melasu, ořechy, mandle, oleje za studena lisované na zeleninové saláty, hodně listové zeleniny a zelené petržele, česnek, kyselé zelí, hlívu, sušené švestky, fíky, kroupy, jáhly, pohanku, avokádo,oves. vločky, červenou čočku, kefír... Každému chybí nebo přebývá něco jiného. Já si třeba dodávám lecitin a hořčík. S proteinama uvážlivě, jejich metabolity dávají zabrat ledvinám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.