Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reálný dojezd elektrokola

Od: rodic odpovědí: 8 změna:

Kolik se dá v reálu ujetet na elektrokole, když udávaný max. dojezd s baterii je 150km. Je mě jasné, že toto je na co nejmenší asistenci a po rovině. Když jsou roviny i kopce a je měněná asistence. Máte někdo zkušenost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To je opět otázka, na kterou nemůžete dostat přesnou odpověď. Ve hře je totiž mnoho faktorů - jen namátkou - kapacita akumulátoru, výkon motoru, hmotnost jezdce, sklon terénu, fyzická zdatnost dotyčného jezdce, protivítr a pod.

Ale z praxe - nebývá žádný problém ujet na jedno nabití víc jak 50 km i s fest naloženým kolem, jen to chce taky si přišlápnout.

rodic
hodnocení

Váha jezdce vysoká, zdatnost nízká, kapacita baterie 16Ah jmenovitý výkon motoru 250W

rodic
hodnocení

Tak moje zkušenost z dneška. Ujel jsem na něm 73km a ještě ukazoval dojezd 9km, zbývající procenta baterie byly 13 % Terén byl kopcovitý.

hodnocení

1x

Mám Leader Fox Vivalo dojezd 100 km,jezdím do práce cca 16 km,částečně kopce i rovina,faktický dojezd 80-85 km.Po rovině jsem najela i 102.

kolo*
hodnocení

0x

Píšete - asistence co nejmenší, ale neuvažujete o tom, že asistenci budete po rovině vypínat úplně. Zapínat jí jen do kopcovitých terénu, když už je moc náročné šlapat bez ní. Mám 13 baterku a ujedu na ní 150 - 160 km na jedno nabití, zapínám asistenci až před vrcholem kopce, aby mi pomohla překonat vrchol. Bydlím na horách, kde je nouze o rovinky, vážím 65 kg.

rodic
hodnocení

To co jsem napsal bylo o tom, že udávaný dojezd je na ideální podmínky, asistence co nejmenší, tedy jednička, rovina a eventuálně nízká váha jezdce. Jinak jste dobrej, já ne. Tak to je. Mám 92 kg.

kolo*

Jsem důchodkyně *slunce* Vy budete taky dobrej, když shodíte pár kilo, denně do zámrazu budete jezdit. Neexistuje špatné počasí, jen se někdy špatně oblečeme ! Tím budete méně času trávit na zadku zde u PC a fyzička půjde nahoru, vyčistíte hlavu. Držím palce.

rodic
hodnocení

Jezdit nebudu, kolo nebylo moje, ale bylo z půjčovny. Shození je docela problém, vzhledem k psychickým problémům. Taky jsem důchodce, ale invalidní. Než u mě začaly problémy, tak jsem měl 67 kg při 177 cm, potom začala váha strmě růst, částečně po antidepresivech, částečně potřebou hodně jíst. Sezení na zadku u pc mi dává úlevu, pohyb na mě nefunguje, žádné endorfiny. Jaké máte přesně kolo? Sledujete, že při současných teplotách je menší dojezd než při 20C?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]