Nejste přihlášen/a.
Kolik se dá v reálu ujetet na elektrokole, když udávaný max. dojezd s baterii je 150km. Je mě jasné, že toto je na co nejmenší asistenci a po rovině. Když jsou roviny i kopce a je měněná asistence. Máte někdo zkušenost?
To je opět otázka, na kterou nemůžete dostat přesnou odpověď. Ve hře je totiž mnoho faktorů - jen namátkou - kapacita akumulátoru, výkon motoru, hmotnost jezdce, sklon terénu, fyzická zdatnost dotyčného jezdce, protivítr a pod.
Ale z praxe - nebývá žádný problém ujet na jedno nabití víc jak 50 km i s fest naloženým kolem, jen to chce taky si přišlápnout.
Mám Leader Fox Vivalo dojezd 100 km,jezdím do práce cca 16 km,částečně kopce i rovina,faktický dojezd 80-85 km.Po rovině jsem najela i 102.
Píšete - asistence co nejmenší, ale neuvažujete o tom, že asistenci budete po rovině vypínat úplně. Zapínat jí jen do kopcovitých terénu, když už je moc náročné šlapat bez ní. Mám 13 baterku a ujedu na ní 150 - 160 km na jedno nabití, zapínám asistenci až před vrcholem kopce, aby mi pomohla překonat vrchol. Bydlím na horách, kde je nouze o rovinky, vážím 65 kg.
To co jsem napsal bylo o tom, že udávaný dojezd je na ideální podmínky, asistence co nejmenší, tedy jednička, rovina a eventuálně nízká váha jezdce. Jinak jste dobrej, já ne. Tak to je. Mám 92 kg.
Jsem důchodkyně Vy budete taky dobrej, když shodíte pár kilo, denně do zámrazu budete jezdit. Neexistuje špatné počasí, jen se někdy špatně oblečeme ! Tím budete méně času trávit na zadku zde u PC a fyzička půjde nahoru, vyčistíte hlavu. Držím palce.
Jezdit nebudu, kolo nebylo moje, ale bylo z půjčovny. Shození je docela problém, vzhledem k psychickým problémům. Taky jsem důchodce, ale invalidní. Než u mě začaly problémy, tak jsem měl 67 kg při 177 cm, potom začala váha strmě růst, částečně po antidepresivech, částečně potřebou hodně jíst. Sezení na zadku u pc mi dává úlevu, pohyb na mě nefunguje, žádné endorfiny. Jaké máte přesně kolo? Sledujete, že při současných teplotách je menší dojezd než při 20C?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.