Nejste přihlášen/a.
koupil jsem starší horské kolo a nechal ho v dílně zkontrolovat, protože jsem byl názoru, že když používám zadní brzdu, tak by se zadni kolo mělo při zabrzdeni úplně zastavit, tedy zablokovat. A ono jen zpomalí, ručku brzdy málem protlačím přes řídítka. A i tak nedosahnu nějakého maxima, při kterém se ručka zastaví. A kolo zablokuje.Z dílny se mi to vrátilo v témže stavu. Takže, má to tak být nebo práci odflakli? Jak se má zadní kolo zachovat?
Snad jsem to popsal trochu srozumitelně.
Díky
3x
No...optimálně by "kolo" mělo brzdit tak, aby Vám to vyhovovalo.
Někdo má raději "měkčí" brzdy, někdo hodně "ostré".
Jde také o cenovou kategorii kola resp. brzd (a v neposlední řadě brzdových špalků).
Já mám také čelisťové brzdy a s brzdovými špalky BBB brzdí naprosto skvěle za každého počasí (a mám je dost ostré, jak mi to vyhovuje).
Podle mne se samozřejmě brzdami musí dát zablokovat obě kola..jak přední, tak zadní...na každém povrchu a za každého počasí.
2x
Jo, pretrit lihem, to je dobrý nápad.
Ono je to sice jen levné kolo, co mám v práci, ale jsem v horách, tak bych se nerad někde vymlel.
2x
2x
1x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.